Görüş Bildir
Haberler
Bebeğin Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur, Hangi Ayda Anlaşılır?

Bebeğin Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur, Hangi Ayda Anlaşılır?

Şebnem Sucu
05.11.2021 - 10:16

Hamile olan anne adayları bir an evvel bebeğin cinsiyeti hakkında bilgi sahibi olmak ister. Bebeğin cinsiyeti yumurta ve spermin döllendiği zaman bellidir. Ancak bebeğin kız mı erkek mi olduğu gebeliğin ilerleyen evrelerinde belli olur. Anne ve baba olacak herkes bebeğinin cinsiyetini öğrenmenin tatlı telaşını yaşarken bir yandan da yapılacak alışverişler ve bebek odası gibi planları hayata geçirmek için konuyla ilgili hemen bir sonuca varmak ister. Peki, bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur? Cinsiyet hangi ayda belli olur? İşte konuyla ilgili merak edilen soruların yanıtları…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur konu başlığı her gebe tarafından araştırılmaktadır. Gebelik şüphesi duyan kadınlar ilk olarak test yaparlar. Testin pozitif çıkmasının ardından düzenli olarak doktor kontrollerine giderler. Kontroller esnasında ultrason yöntemi ile hamilelik boyunca bebeğin ve rahmin durumu gözlemlenir. Bebeğinizin cinsiyeti hakkında tahmin yürütmekte ultrason sonuçlarına göre belirlenebilmektedir. Peki, bebeğin cinsiyeti ne zaman belli olur? Cinsiyet hangi ayda anlaşılır? İşte detaylar…

Bebeğin Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur?

Bebeğin Cinsiyeti Ne Zaman Belli Olur?

Özellikle ilk kez anne baba olacak bireyler bebeğinin cinsiyetini öğrenmek için sabırsızlanırlar. Bebeğin cinsel organı 6 hafta gibi erken dönemde oluşmaya başlasa da ortalama 14 hafta kadar ultrasonda ayırt etmek zor olabilir. Bebeğin cinsiyeti kadın ve erkeğin kromozomlarına göre belirlenir. Cinsiyet hakkında bir yorum yapabilmek için ultrason görüntülerine bakılır.

Ultrason tekniği ile bebeğin cinsiyeti en erken 12. Haftada belli olur. Ancak bu süreç yanıltıcı olabilir. Bebeğin cinsiyeti hamileliğin 16.  ve 20. haftalar arasında yapılır. Gebeliğin 20. haftasından sonra bebeğinizin cinsiyeti netleşir.

Cinsiyet Hangi Ayda Anlaşılır?

Cinsiyet Hangi Ayda Anlaşılır?

Bebeğin cinsiyeti çoğunlukla hamileliğin 3. Ayının sonunda (13. Haftalarda) belli olabilir. Ancak kesin bir sonuca varmak için 20. Haftaya kadar beklenmesi daha doğru olur. Erken teşhis yanıltıcı olabileceği gibi sizin açınızdan da iyi olmayabilir. Bebeğin cinsiyetini öğrenmek için kullanılan farklı yöntemlerde mevcuttur. Bunlardan biri kromozomun incelenmesi diğeri ise amniyosentez sıvısının değerlendirilmesidir. Halk arasında bebeğin cinsiyetini öğrenmek için bazı varsayımlar bulunmaktadır, ancak bunlar bilimsel açıdan kanıtlanmamıştır.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
5
4
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın