Görüş Bildir
Haberler
Başbakan Erdoğan'dan 'Sağduyu' Çağrısı

Başbakan Erdoğan'dan 'Sağduyu' Çağrısı

adem kara
15.03.2014 - 12:50

Başbakan Erdoğan'dan 'Sağduyu' Çağrısı

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Dilovası'nda İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun İzmit Körfez Köprüsü ayağı keson batırma törenine katıldı.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Dilovası'nda İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun İzmit Körfez Köprüsü ayağı keson batırma törenine katıldı.

Köprüye ilişkin teknik bilgi veren Başbakan Erdoğan, 'Bu köprü kendi sınıfında 2 bin 683 kilometre uzunluğu ile dünyanın 4. büyük köprüsü olacak. Kulelerin son temelleri başka yerde imal edildi yüzdürülerek buraya getirildi. Projenin tamamında kamulaştırma çalışmalarında 3 milyar 650 milyon lira harcama yapıldı. Büyük projelere girişmek için büyük ideallerinizin, büyük hedeflerinizin olması gerekir. Türkiye hamdolsun küresel ölçekli projeler yapıyor projeler gerçekleştiriyor' dedi.

'TÜRKİYE'Yİ KUCAKLAYAN SİYASETİN MÜCADELESİNİ VERDİK'-

12 Yıllık iktidarlarında engel tanımadıklarını belirten Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü.

'Bizim siyasetimiz gerilim siyaseti değil, bizim siyasetimiz, kamplaştırma, kutuplaştırma, ayrıştırma siyaseti değil, biz sizi Allah için seviyoruz, sizi yaratandan ötürü seviyoruz. Biz 77 milyonu kucaklıyoruz, asla hangi bir ırkın etnik unsurun milliyetçiliğini yapmadık. Biz hizmet milliyetçiliği yapıyoruz, biz 81 vilayete 77 milyonu bir ve beraber gördük tüm Türkiye'yi kucaklayan siyasetin mücadelesini verdik. Biz her zaman yaşatmanın siyasetini savunduk. Faili meçhullere bu ülkede biz son verdik. İşkenceye sıfır tolerans dedik, insanımıza insan gibi muamele edilmesi devletin vatandaşına hizmetkâr olma anlayışını 81 vilayete hâkim kıldık. Her gün acıların yaşandığı, her gün şehitlerin geldiği, her gün ocakların söndüğü Türkiye'de Huzurun barışın, baharın olduğu bir Türkiye'ye kavuştuk.'

'KIŞKIRTICI, AYRIŞTIRICI, ÇATIŞMAYA ÇAĞIRAN DİL VE ÜSLUPTAN UZAK DURMAYA ÇAĞIRIYORUM'-

Son günlerde artan sokak olaylarına da değinen Başbakan Erdoğan, 'Her ne sebeple olursa olsun, sokakların çatışma alanına dönmesine gençlerin karşı karşıya gelmesine, asla tahammül edemeyiz. Sandıktan ümidi kesenlerin sokaklardan medet umduğunu görüyoruz. Buradan bir kez daha herkesi sorumlu davranmaya çağırıyorum. Buradan siyasi partilerin Genel Başkanlarına, sorumluluk ve samimiyet çağrısı yapıyorum. Hem genel başkanların hem de milletvekillerinin kışkırtıcı, ayrıştırıcı, çatışmaya, çağıran dil ve üsluptan uzak durmaya çağırıyorum. Medyanın sokaklarda çatışmayı körükleyecek, dili derhal terk etmesini diliyorum. Birileri gençlerimizi sokaklara Molotoflarla, silahlarla döner bıçakları ile salı vermesini kabullenmiyoruz' dedi.

AK Parti gençliğinin çatışmanın kavganın gençliği olmadığını belirten Erdoğan, AK Parti gençliğinin elinde tablet bilgisayarların, kalemlerin, defterlerin, kitapların olduğunu söyledi.

'HİZMETE OY VERİN'-

Muhalefetin 1- 2'inci köprünün yapılışına karşı çıktığını belirten Başbakan Erdoğan, 'Şimdi 3. köprüyü yapıyoruz, Yavuz Sultan Köprüsü yine karşı çıkıyorlar. Bunlardan bir şey olmaz, kimlik siyasetine değil, ideolojiye değil, hizmete oy verin. Türkiye'yi hizmetler büyütecek. Türkiye'de gerçekten güzel gelişmeler yaşanıyor. Ekonomi bütün saldırılara rağmen, dirençli şekilde ilerliyor. Ne yaparlarsa yapsınlar Yolsuzluğun karışmadığı iktidar böyle büyür. Ama yolsuzluk içinde olanlar bize böyle bir Türkiye devrettiler. Çözüm süreci bütün sabotajlara rağmen kararlı şekilde ilerliyor, demokrasinin standartları ilerliyor, Milli irade güç kazanıyor, huzur, kardeşlik refah artıyor. Bunu bozmaya yönelik her saldırı ok açık şekilde vatanda ihanettir. Türkiye'ye ihanettir. Görüyorsunuz yurt dışından Türkiye'yi karIştırmaya çalışanlar var. Perde gerisine saklanıp alçakça saldıranlar var. İsmini yüzünü saklayıp ortalığa montajlar atıp Türkiye'de huzur ve istikrarın önüne geçmeye çalışanlar var. Devlete, milli güvenliğimize, bütünlüğümüze, bu saldırılara siyasi partiler sahip çıkmamalıdır. Bu saldırılara medya çanak Tutmamalı, bu saldırılara iş dünyası, sahip çıkmamalı. Kasetle, montajla, Tahrikle Türkiye gündemini değiştirmeye çalışılmasına hiç kimse destek olmamalı. Türkiye'ye yön verecek olan sadece millettir, sandıktır' diye konuştu.

Erdoğan konuşmasında, Fettullah Gülen'e siyaset yapmak istiyorsan ülkene dön er meydanına çık çağrısında bulundu.

İzmit Körfez Köprüsü 36 metre genişliğindeki köprü 2 bin 682 metre uzunluğunda olacak. 198 bin metre küp betonun kullanıldığı köprü tamamlanması ile birlikte dünyanın en büyük 4. asma köprüsü olacak. Köprünün tamamlanmasıyla birlikte 1 saat 20 dakika olan Gebze Dil Burnu-Yalova Hersek Burnu arası 6 dakikaya inecek.

sondakika.com

Kaynak: http://www.sondakika.com/haber/haber-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0