Görüş Bildir
Haberler
Baltıkda Casus Kovalamacası

Baltıkda Casus Kovalamacası

ERGİN
23.10.2014 - 09:46 Son Güncelleme: 23.10.2014 - 13:05

NATO Müttefik komutanlığından yapılan açıklamaya göre Rus Casus uçağı Estonya havasahasını ihlali üzerine NATO Savaş uçakları tarafından engenllendi.

Rus Baltık sahil komuta kontrol merkezi Kaliningraddan kalkan IL-20 tipi Rus istihbarat ve gözlem uçağı Danimarka hava sahasına yaklaşmaya başlayınca Danimarka hava kuvvetlerine bağlı F-16'lar tarafından önleme yapılarak kuzeye doğru sürüldü.

Kuzeyde NATO üyesi olmayan İsveç'e doğru uçmaya başlayan Rus casus uçağına bu kez İsveç hava kuvvetlerine bağlı savaş uçakları tarafından önleme yapıldı.

İsveç üzerindeki önlemeden yaklaşık 4 saat sonra Rus casus uçağı NATO üyesi Estonya üzerinde yaklaşık bir dakikalık bir periyotta gözlemlenirken, 600 metre kadar alçaktan uçtuğu belirtildi.

Portekiz hava kuvvetleri tarafından önlenen Rus casus uçağına NATO hava sahası dışına kadar eskort edilerek uzaklaştırıldığını bildirildi.

Moskovanın Kırımı işgali ve Ukraynadaki ayrılıkcı milislere destek vermesinden buyana NATO Baltık hava sahasında ve Polonya üzerinde Rus hava unsurlarına önleme yapmak için müttefiklerden oluşan savaş uçağı kolları ile devriyeler oluşturmuştu.

Kaynak: http://www.defensenews.com/article/20...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0