Görüş Bildir
Haberler
Balıkçılar Denizde Buldu

Balıkçılar Denizde Buldu

Onedio Medya
20.03.2014 - 15:55 Son Güncelleme: 20.03.2014 - 16:42
İçeriğin Devamı Aşağıda

Balıkçılar Denizde Buldu

Samsun'un Yakakent ilçesinde balık avına çıkan balıkçılar, kıyıdan 12 mil açıkta buldukları cihazı Yakakent Limanı'na getirdi - Cihazın ne için kullanıldığı, yapılacak incelemeler sonucu belirlenecek.

Yakakent ilçesinde balık avına çıkan balıkçılar, kıyıdan 12 mil açıkta buldukları cihazı Yakakent Limanı'na getirdi. Balık avına çıkan Durmuş Demir ile balıkçı arkadaşları, ilçenin 12 mil açığında bir cihaz olduğunu fark etti. Üzerinde çeşitli elektronik aksam bulunan cihazı teknelerine alan balıkçılar, limana döndü.

Durmuş Demir, arkadaşlarıyla balık avı için denize açıldıklarını belirterek, 'Denizin üzerinde bu cihazı gördük. Bize biraz uzaktı, yaklaştık ve enteresan bir şey olduğunu fark ettik. Önce biraz korktuk ama daha sonra cihazı alarak kıyıya çıkarmaya karar verdik' dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden tanıdığı bir öğretim üyesini arayarak cihazın ne işe yarayabileceği konusunda ona danıştığını dile getiren Demir, 'Onlara fotoğrafını gönderdik. Bize iyi muhafaza etmemizi ve saklamamızı söylediler. Denizde bilimsel bilgi toplayan bir cihaz olduğunu düşünüyoruz' diye konuştu.

'Ölçüm ve işaretleme sistemi olabilir'

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Tolun ise bulunan cihazın çok profesyonel ve donanımlı olmadığını, deniz araştırması yapan bir üniversitenin su ürünleri fakültesince kullanılan bir ölçüm cihazı olabileceğini söyledi.

Cihazın gövdesinin basit kompozit malzemeden yapıldığını, üzerinde ise akülerin bağlı olduğu sensörler bulunduğunu kaydeden Tolun, şu bilgileri aktardı: 'Aletin üzerinde sensörler var. Muhtemelen denizde kirlilik, deniz suyu araştırması, canlı varlığı veya bu türden bir araştırma için bırakılmış. Suyun altından da veriler toplayabilecek bir sistemi var gibi duruyor ancak çok donanımlı ve profesyonel bir alete benzemiyor. Aküler bile açıkta bırakılmış. Antenleri vasıtasıyla da topladığı verileri iletiyor. Aletin tam ne olduğunu söylemek için üzerinde donanımlı bir araştırma yapmak gerekir.'

Milliyet

Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/balikci...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0