Görüş Bildir
Haberler
Bakırköy'de Abdullah Cömert Parkı Açıldı

Bakırköy'de Abdullah Cömert Parkı Açıldı

Fatih UZUN
03.06.2014 - 18:58
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hatay’da Gezi Parkı protestoları sırasında polisin attığı gaz fişeği ile başından vurularak hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in adı Bakırköy Kartaltepe Mahallesi’nde bulunan parka verildi.

Ölümünün birinci yılında parka ismi verilen Cömert’in anne, baba ve kardeşi de düzenlenen törene katıldı. Cömert’in annesi Hatice, babası Ali ve kardeşi Zafer Cömert açılış sırasında zaman, zaman gözyaşlarını tutamadı.

Parkın açılışında bir konuşma yapan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, şöyle konuştu:

“Gezi olaylarının birinci yıl dönümünde, Gezi şehitlerinin ilki olan Abdullah Cömert kardeşimiz, ‘Abdocan’ adını yaşatmak için Gezi direnişinde hayatını kaybedenleri uzun yıllar Bakırköy’de Türkiye’de yaşatmak için bu parkı açıyoruz. Biz Bakırköy’de çok küçük bir şey yapabildik. Ama biliyoruz ki, bu ülke vefalıdır, bizim insanlarımız unutmaz. Nasıl ki geçmişte, bu ülkenin bağımsızlığı, özgürlüğü için hayatını hiç çekinmeden veren Deniz’leri, Mahir’leri, Uğur Mumcu’ları unutmadıysak, bundan sonra da Taksim’de ayağa kalkan Gezi direnişçilerini unutmayacağız.”

Parkta toplanan kalabalığa seslenen baba Ali Cömert şu sözleri dile getirdi:

“Biz direne, direne kazanacağız Allah’ın izniyle. Sizin damarlarınızdaki asil kan mevcut oldukça, biz kazanacağız. Bizden artık korksunlar. Biz artık korkmuyoruz. Öldük, ama korkmuyoruz. Yine de öleceğiz, yine de kazanacağız.”

Oğlunun isminin verildiği parkın açılışına katılan acılı anne Hatice Cömert, konuşması sırasında gözyaşlarını tutamadı.

Anne Cömert’in konuşması sırasında, açılışa katılan vatandaşlar da duygusal anlar yaşadı. Anne Hatice Cömert şöyle konuştu:

“Hepinizden Allah razı olsun. Benim oğlumun ismine park yaptınız. Adını yaşatmak için. Bizim acımız çok büyük bir acı. Bu gün benim oğlumun öldüğü gün. Bir yıl oldu. Bugün ölüm yıl dönümü. Benim oğlum ilk şehit oldu Abdocan Cömert. Bütün şehitlerin mekanı cennet olsun. Bir yıldır sabah, öğlen, akşam ağlıyorum. Sesini özledim, onu özledim. Benim oğlum park için sadece sokağa çıktı. Çünkü genç, yaşlı, çocuk oraya gitmek istiyor. Nefes almak istiyor.”

Aile fertleri ve Belediye Başkanı konuşmaların ardından parkın açılışını yaptı. Parkta toplanan kalabalık sık, sık ‘Bu daha başlangıç, mücadeleye devam’ sloganları attı. 

  • Zete.com
Kaynak: http://zete.com/bakirkoyde-abdullah-c...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0