Görüş Bildir
Haberler
"Rehine Kardeşlerimize Ramazan'da Kavuşuruz"

"Rehine Kardeşlerimize Ramazan'da Kavuşuruz"

Fatih UZUN
30.06.2014 - 19:17

Başbakan Yardımcısı Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası, 'Musul'daki rehinelerle ilgili bir gelişme yok ama ümidim Ramazan'da kavuşacağız' dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bakanlar Kurulu sonrası gündeme dair açıklamalar yaptı. Arınç toplantı sonrası yaptığı açıklamada 'Musul'da alıkonulan yurttaşlarımızla ilgili olumlu bir gelişme yok, ümit ediyorum ki Ramazan ayı içerisinde yurttaşlarımıza kavuşacağız.' dedi.

'GELİŞME YOK AMA HAKLARINDA BİLGİMİZ VAR'

Bülent Arınç ayrınca, Avrupa Birliği bakanlığı ile birlikte Dışişleri Bakanlığı'nın sunumları olduğunu, Irak ve Suriye konularının ele alındığını söyledi. Arınç, Irak'a alıkonulan yurttaşlarımızın durumu ile ilgili bir gelişme olmadığını, ancak durumları hakkında bilgi sahibi olduklarını söyledi.

İşte Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın konuşmasından satır başları:

NETANYAHU'YA KÜRDİSTAN CEVABI

'Netanyahu herkesin düşüncesini ifade eden bir açıklma yapmamıştır. Onun böyle söylemiş olması bunun gerçekleşeceği anlamına gelmez. (Kürdistan'ı destekleriz ve tanırız açıklamasına cevap) İsrail çevresinde küçük ülke ister.

Netanyahu Kürdistan açıklaması: İSRAİL Başbakanı Benjamin Netanyahu, Şiiler ile Sünniler arasında yaşanan şiddet olaylarının artması nedeniyle bölgede bağımsız bir Kürt devletinin kurulmasına destek verdiklerini açıklamıştı.

Netanyahu Tel Aviv Üniversitesi'nde öğrencilere yaptığı konuşmada bölgenin güvenliği açısından orada bir Kürt devletinin kurulması gerektiğine vurgu yaptı. İspanyol Haber Ajansı Europress'de yer alanhabere göre, İsrail Başbakanı Netanyahu, 'Kürtler mücadeleci bir topluluktur, siyasi şartları da yerine getiriyor, bu bağlamda bağımsızlığı da hak ediyorlar' demişti.

'KERKÜK'ÜN KORUNMASINDAN YANAYIZ'

Irakta Kerkük'te elbette Türkmen de vardır, Şii olsun Sünni olsun biz bu yapının Kerkük'te korunmasından yanayız.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI

Matematik olarak ve muhtemelen başka adaylar da çıkabilir. Bir ihtimal veya bir ümit, CHP'de 21 üye imza vermediği için aday gösteremiyorlar. Bu açıdan 3 adaylı bir cumhurbaşkanlığı seçimi görünüyor. Hayırlısı olsun.

ÇÖZÜM SÜRECİ YASASI

Tasarı üzerinde herkes bilgi sahibi oldu. Ancak eleştiriler olacaktır. CHP açısından bir eleştiri olmamasını temenni ederim. Geçenlerdebir TV programına çıkmıştım. Orada CHP'nin bu yasaya destek olabileceğini söylemiştim. Onun da sebebi Kılıçdaroğlu. Kılıçdaroğlu biliyorsunuz Diyarbakır'da artık bu çözüm süreci olayının bir dayanağa oturması lazım dedi. Bu çok önemli bir şeydi. Bunla ilgili dediklerini inkar ederse bilemem. Ama bir siyasi parti genel başkanının Diyarbakır'da söylediklerini Ankara'da söylemeli demiştim.

Bakanlar Kurlu bu kanunla bir çerçeve kanun getirererek kendi üzerine bir yetki alıyor.

Haberler

Kaynak: http://www.haberler.com/bulent-arinc-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0