Görüş Bildir
Haberler
Bakan Bayraktar Dönüşümün Amacını Anlattı

Bakan Bayraktar Dönüşümün Amacını Anlattı

Konutkredisi.com.tr
19.12.2013 - 18:24 Son Güncelleme: 19.12.2013 - 19:07

Bakan Bayraktar Dönüşümün Amacını Anlattı

Kentsel Dönüşüm son yılların en çok konuşulan konuları arasında. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen proje, insan hayatını korumaya yönelik, hayat hakkını öne alan bir model olarak nitelendiriliyor ve çalışmalar bu kapsamında devam ettiriliyor. Kentsel dönüşüm ile ilgili konuşan Bakan Erdoğan Bayraktar da insan hayatının önceliğine vurgu yapan açıklamalarda bulundu.

Bayraktar, “Gelecek 10 yıl içinde kentsel dönüşüm ile birlikte; altyapısı çağdaş standartlara ulaştırılmış, katı atık düzenli depolama ve geri dönüşüm sorunlarını halletmiş, atık su arıtma sistemlerini tamamlamış, iklim değişikliği stratejisine tam uyumlu, sera gazı emisyonlarının azaltılması kriterlerinde Avrupa’yı yakalamış bir Türkiye hedefliyoruz.” diyerek kentsel dönüşümün gelecek planlarını özetledi. 2014 yılı Bakanlık bütçesi üzerine TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Bakan, bugüne kadar 600 bine yakın güvenli konut üretildiğini söyledi.

2013 yılında 253 bin konutun dönüşümü başlatıldığını bildirdiği açıklamada, 2014 yılında 500 bin konutun dönüşümünü başlatacaklarını vurgulayan Bayraktar, hedefin 2023 olduğunu belirtti. Enerji tasarrufuna ve çevreye duyarlı yapıların bu projede yeri oldukça önemli. Bu etkenlerin karşılandığı tam 3,5 milyon konutun Cumhuriyetin 100. yılına kadar yetiştirilmesi ilk hedefler arasında. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise üretilecek konutların insan hayatına tehlike oluşturmayacak şekilde tasarlanması. Bakan Bayraktar ise, “Kentsel Dönüşüm; insanımızın canını korumaya yönelik, insanımızın hayat hakkını öne alan bir projedir.” sözleriyle bu nokta üzerindeki hassasiyetlerini vurguladı.

İlgili Haber: Kentsel Dönüşümde Sunulan Kredi Desteklerinden Kim Yararlanıyor?

Kaynak: http://blog.konutkredisi.com.tr/bakan...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0