onedio
Görüş Bildir
article/comments
article/share
Haberler
Bahar Yaklaşırken Hasta Olmayın! İşte Baharda En Çok Görülen Hastalıklar ve Korunma Yolları

Bahar Yaklaşırken Hasta Olmayın! İşte Baharda En Çok Görülen Hastalıklar ve Korunma Yolları

Mevsim geçişleri her zaman sağlık açısından zorlu geçen bir dönem. Kışı uğurlarken baharı karşılamaya hazırlanıyoruz. İşte tam da bu noktada mevsim geçişine dikkat etmeniz gerekiyor, zira bahar hastalıklarına yakalanabilirsiniz. 

Bugün sizlere bahar mevsiminde en çok karşılaşılan hastalıkları ve korunma yöntemlerini anlatacağım. Şimdiden sağlıklı bir bahar diliyorum. :)

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Üst solunum yolu enfeksiyonları; grip, soğuk algınlığı, alerjiler

Üst solunum yolu enfeksiyonları; grip, soğuk algınlığı, alerjiler

Mevsim geçişi nedeniyle havalarda ani ısınma ve soğumalar gerçekleşiyor. Yağmur, güneş, rüzgarlar derken hastalıklara karşı korunmasız kalabiliyoruz. Sinüzit, grip, soğuk algınlığı, ateş, boğaz ağrısı, kulak ağrısı ve geniz akıntısı gibi üst solunum yolu hastalıkları çok sık görülüyor. 

Önceden önlem almak adına kat kat giysiler tercih etmek(bluz üzerine uzun kollu gibi) ve kapalı ortamlarda terlemekten kaçınmak bir gündelik hayatta çözüm yöntemi olabilir. Bununla birlikte bol bol meyve tüketin, her gün düzenli su için, uykusuz kalmayın ve sigaradan uzak durun.

Saman nezlesi (Alerjik rinit)

Saman nezlesi (Alerjik rinit)

Saman nezlesi bahar aylarında sıklıkla görülüyor. İlkbaharda polenler nedeniyle sıkça görülen saman nezlesinden korunmak için polenlerin fazla olduğu yerlerden uzak durmanız gerekiyor. Evdeyseniz maske de takabilirsiniz. Saman nezlesine karşı direnç sağlamak için bol bol meyve, sebze tüketmek ve bitki çayı içmek iyi bir çözüm olabilir.

Alerjik astım

Alerjik astım

Astım ülkemizde çok sık görülen hastalıklardan bir tanesi. Alerjik astım da boğazlarda iltihaplanmaya(bronşlar) neden oluyor. Bundan kaçınmak için yorucu aktivitelerden kaçınmak, ilaçları ve tedaviyi aksatmamak gerekiyor.

Mide hastalıkları; gastrit, reflü, ülser, mide yanması

Mide hastalıkları; gastrit, reflü, ülser, mide yanması

Mide hastalıkları da bahar aylarında sıkça görülüyor. Bunun temel nedenleri arasında yemek tüketim alışkanlıklarının bahar aylarına göre değişmesi geliyor. En belirgin şikayetler arasında karnın üst kısmında ağrı ve yanma, şişkinlik, ağza acı su gelmesi, kusma, bulantı ve gece uykudan uyandırabilecek kadar şiddetli ağrı belirtileri yer alıyor. 

Mide hastalıklarından korunmak için kızartma, yağlı ve ağır baharatlı yiyeceklerden, kahve ve gazlı içeceklerin sık tüketiminden, alkol ve sigaradan kaçınmak gerekirken, kilo kontrolüne ve az ama sık yemeye dikkat etmek gerekiyor.

Bahar yorgunluğu

Bahar yorgunluğu

Mevsim geçişi sonrasında vücutta meydana gelen metabolizma değişiklikleri hastalıklara davetiye çıkarabiliyor. Bu durum da hem günlük hayatı hem de iş hayatını etkileyebiliyor. En belirgin şikayetler arasında sürekli yorgunluk, halsizlik ve sürekli uyuma isteği geliyor. 

Bahar yorgunluğundan kaçınmak için düzenli yürüyüş ve spor yapmak, düzenli beslenmek, bol bol vitamin ve mineral almak, bol su içmek ve alkol, sigaradan uzak durmak gerekiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
7
3
3
2
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
what the duck

Geç kaldın onedio. Bu saatten sonra fitil bile fayda etmez.

hadibeordan

hapşırmalarım başladı bile...