Görüş Bildir
Haberler
Az Kişinin Bildiği Limonun 10 Farklı Kullanım Alanı

Az Kişinin Bildiği Limonun 10 Farklı Kullanım Alanı

Limonun Kullanım Alanları

Limonun kullanım alanları sizi şaşırtacak. Çünkü sadece salata ve bazı yemeklere tat vermesi için kullandığınız limon aslında çok farklı kullanım alanlarına sahiptir. Tam bir şifa kaynağı olan limon, içeriğinde C vitaminiyle soğuk günlere güneş gibi doğuyor.

Hastalanmamak için limonlu çaylar da içtik, siyah çaya limon sıkıp rengini de açtık ve sıcak günlerde limonata da yaptık. Öyle çok yararı var ki limonun, bu yüzden her zaman mutfağımızdan eksik etmemeye baş dikkat ederiz. Limonun kullanım alanları aslında o kadar fazla ki, bazılarından çoğu kişinin haberi bile yok. Bugün o gündemde olmayan ve gizli kalmış kullanım alanlarına bakacağız.

Kaynak: http://www.tacev.com.tr/blog/102/limo...
İçeriğin Devamı Aşağıda

BUZDOLABINDAKİ KÖTÜ KOKULARI BİTİRİR

Buzdolabında oluşan kötü kokuları engellemek ve bitirmek için limon oldukça işinize yarayacaktır. Öncelikle limonun suyunu çıkarın ve bir kaba koyun. Limon suyuna pamuk batırın ve pamuğu buzdolabına koyup yaklaşık 6 saat bekletin. Bu buzdolabındaki kötü kokuların giderilmesini sağlayacaktır.

YÜKSEK TANSİYONUN İLACI

Tansiyonunuz yükseldiği zaman limon en güzel ilaçlardan birisidir. İçeriğindeki potasyum sayesinde kalp atışlarınız kontrol altına alınır ve tansiyon düşürür.

MEYVE VE SEBZELER ARTIK KARARMAYACAK

Sebze ve meyvelerinizin kararmasını önlemek için limon ile su solüsyonu işinizi görecektir. Her zaman canlı renklere sahip meyve ve sebzelerle yemeklerinizi yapabilirsiniz.

DEPRESYONU ALT EDER

Bünyesinde barındırdığı mineral ve vitaminler sayesinde enerjinizi yükselten limon, depresyonun etkilerinden kurtulmanıza yardımcı olur. Ayrıca depresyon oluşum sürecinin alt edilmesini sağlar.

KESME TAHTASINI TEMİZLER

Kesme tahtanızı temizlemek için sirke kullanacağınız gibi limon da kullanabilirsiniz. Limonu ortadan ikiye böldükten sonra kesme tahtasını iyice ovun ve tahtayı sudan geçirin. Bu sayede hem tahta üzerindeki kokudan hem de bakterilerden kurtulmuş olacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TAZE BİR CİLT

İçeriğindeki serbest radikaller daha taze bir cilde kavuşmanızı sağlamaktadır.

DİŞ AĞRISINA İYİ GELİR

Diş ağrısı çekenlerin ilk sarıldığı alkoldür. Fakat alkol ağrıyı azalttığı gibi diş etlerinin de zarar görmesini sağlar. Bunun yerine limonun suyunu sıkıp ağzınızda gargara yaparsanız diş ağrınızın azaldığını görebilirsiniz.

TIRNAKLARINIZI PARLATIR

Hanımlar oje kullandıkça sararan tırnakları gerçekten can sıkıcı bir durum. Tırnaklarınızın parlaması ve beyazlaması için ılık suyun içerisine limon suyu ekleyin. Sonrasında tırnaklarınızı yaklaşık 5 dakika suyun içerisinde bekletin. Tırnaklarınızı sudan çıkardıktan sonra kurulayıp, hafifçe ovun. Böylece tırnaklarınızın beyazladığını ve parladığını görebilirsiniz.

KURUYAN DİRSEKLERE ÇÖZÜM

Her an kuruyabilen dirsekleriniz için çözüm yine limonda. Dirseklerin canlanması ve kurumuş derilerden kurtulması için yapmanız gereken bir tatlı kaşığı karbonatın içerisine yarım limon suyu ekleyin. Dirseklerinize peeling yaptıktan sonra farkı görebilirsiniz.

DETOKS ETKİLİDİR

Vücudunuzdaki yağ yakımını hızlandıran limon kısa sürede forma girmeniz için yoğun bir çaba harcıyor. Limonun kullanım alanları gerçekten mükemmel değil mi?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın