Görüş Bildir
Haberler
Ayvalıtaş Parkı ve Korkmaz Parkı Kadıköy'de

Ayvalıtaş Parkı ve Korkmaz Parkı Kadıköy'de

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayvalıtaş Parkı Ve Korkmaz Parkı Kadıköy'de

Kadıköy’de Moda Eski Havuz Meydanı’na Mehmet Ayvalıtaş’ın, Yeldeğirmeni’nde yeni açılan parka da Ali İsmail Korkmaz’ın isimleri verilecek.

Kadıköy'deki mahalle dayanışmalarının bu konudaki istekleri dün akşam yapılan Kadıköy Belediye Meclisi toplantısında değerlendirildi. Cumhuriyet Halk Partisi üyelerin teklifi ile yapılan görüşme sonucu karar “oy birliği” ile alındı.

Mehmet Ayvalıtaş Gezi eylemleri sırasında İstanbul'da iki aracın çarpması sonucu, Ali İsmail Korkmaz da Eskişehir’de polis ve sivil kişilerce dövülerek hayatını kaybetmişti.

Caferağa Dayanışması 20 Kasım’da Mehmet Ayvalıtaş’ın ailesinin de olduğu bir yürüyüş düzenlemişti. Yürüyüş sonunda Moda Eski Havuz Meydanı’ndaki heykele “Mehmet Ayvalıtaş Meydanı” pankartı asılmıştı. Caferağa Dayanışması bu ismin resmileşmesi taleplerini Kadıköy Belediye Başkanı’na iletmişti.

Yeldeğirmeni mahalle sakinleri de mahalledeki yeni parka Ali İsmail Korkmaz adının verilmesine dair Belediyeye dilekçe vermişti.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköylüler, forumlar ve sosyal medyadan kendisine ulaşan insanların taleplerini Meclis’in dünkü oturumunda görüştüklerini ve kabul edildiğini söyledi.

“Fadime Ana Mehmet Ayvalıtaş Meydanı yazılı bir pankart taşımış; ‘Mehmet adalet ve özgürlük için yaşamını yitirdi’ demişti. Fadime Ana ne yazık ki 13 Aralık’ta yani, Moda’ya gelmesinden kısa bir süre sonra hayatını kaybetti. Biz, Fadime Ana’nın o günkü sözlerini vasiyet kabul ettik. Meclisimizde oy birliği ile bu talebi resmileştirdi. En kısa zamanda Mehmet Ayvalıtaş Meydanı tabelasını koyacağız.”

“Yeldeğirmeni’ndeki park küçük ama yeni bir park. Mahalle sakinleri parka Ali İsmail Korkmaz isminin verilmesini istedi. Biz de bundan mutluluk duyduk.”

BİA Haber Merkezi

Kaynak: http://www.bianet.org/bianet/yasam/15...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0