Görüş Bildir
Haberler
Aybaba'dan Transfer Açıklaması

Aybaba'dan Transfer Açıklaması

Batuhan
14.01.2014 - 17:08

Aybaba'dan Transfer Açıklaması

Samet Aybaba, Fenerbahçe'den transfer edilen Semih Şentürk'ün sözleşmesinde yer alan özel maddeyle ilgili, 'Bu son derece yanlış ve saçma bir şey. Eğer oyuncuyu bir takıma veriyorsanız onun özgürce oynamasına izin vereceksiniz' dedi.

Aybaba, Hasan Subaşı Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, devre arası transferlerin zor olduğunu, bununla ilgili iki aydır çalışmalar yaptıklarını söyledi. Özellikle bazı mevkiler üzerine çalıştıklarını belirten Aybaba, bunun sonucunda 4 çok kaliteli oyuncuyu kadrolarına kattıklarını anlattı.

Oyuncuların Spor Toto Süper Lig maçlarında kadrolarındaki yerlerini alacağını dile getiren Aybaba, 'Yeni transfer ettiğimiz oyuncuları Türkiye Ziraat Kupası'nda Sanica Boru Elazığspor maçında oynatamayacağız. Elazığ maçına elimizdeki mevcut kadroyla çıkacağız. Bu oyuncu kadrosuna ilk yarıda güvenmiştik. Kupada da güveniyoruz. Bizim için hedef kupayı almak ve yukarıdaki takımlardan biri olmak. Bu maçı kazanmak istiyoruz' diye konuştu.

Semih Şentürk'ün sözleşmesinde özel madde iddiası

Aybaba, Semih Şentürk'ün sözleşmesinde yer alan 'Fenerbahçe karşısında oynayamayacağı' şeklindeki özel maddeyle ilgili bilgisinin olmadığını ifade ederek, 'Bu son derece yanlış ve saçma bir şey. Eğer oyuncuyu bir takıma veriyorsanız, onun özgürce oynamasına izin vereceksiniz. Bunun dünyada örnekleri var, ülkemizde yok' diye konuştu.

Devre arasında oyuncuların başka bir takımı tercih edebileceğini, sezon bittiğinde de kulübüyle karşılıklı olarak anlaşabileceğine işaret eden Aybaba, maalesef Türkiye'de oyuncuların başka takımla görüşmesi halinde kadro dışı bırakıldığını kaydetti. Aybaba, 'Oyuncu başka bir takıma gitti, bize karşı oynamasın' diye saçma sapan bir şeyler var. Bunları düzeltmemiz lazım. Bunlar artık çok geride kalmış şeyler. Ben bu maddeyi bilmiyorum. Niye oynar, niye oynamaz, onu da bilmiyorum' ifadesini kullandı.

Transfer çalışmaları

Aybaba, devre arasında yapılan transferlerin tamamen yönetime verilen listeden oluştuğunu, listenin bazı mevkilerdeki ihtiyaç doğrultusunda hazırlandığını söyledi.

Yönetim ve kulüp başkanı Gültekin Gencer'e teşekkür eden Aybaba, 'Devre arası transfer zordur. Onlar da zoru başardı. Şimdi görev bize ve oyunculara düşüyor. Transferlerle daha fazla pozisyona giren bir takım oluşturmayı düşünüyoruz' dedi.

Yurt içi ve dışında düşündükleri bazı futbolcular olduğunu dile getiren Aybaba, şöyle devam etti:

'Bir dönem İbrahim Toraman'ı çok istedik, olmayınca B ve C planımız devreye girdi. Beşiktaş'ın, Toraman'ın affedilmesiyle ilgili kararı bozulunca bizim de kararımız değişti. İbrahim Toraman gibi bir futbolcuyu kim kadrosunda görmek istemez. Çok üst düzey ve kaliteli bir oyuncu. Volkan Şen ile ilgili görüşmeler devam ediyor. Volkan veya Amrabat olabilir. İkisi de iyi oyuncu, bunlarla ilgili görüşmeler devam ediyor. Ona göre karar vereceğiz.'

Deniz, Pedro ve Ferdinand'ın durumu

Aybaba, Deniz, Pedro ve Ferdinand'ın kadro dışı olmadıklarını, takım bulmaları için çalıştıklarını anlatarak, şunları söyledi:

'Transfer döneminde oyuncuyla ilgili konuşulan, yapılan planlar bunlar. Kadro dışı sezon içinde olur. Oyuncu bir yere gidemez. O nedenle bu oyuncularla ilgili tasarrufumuzu kendilerine ilettik, 10 gün oldu. Artık oynamak istiyorlarsa başka takımlarla görüşüp oynayacaklar.'

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/super-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın