Görüş Bildir
Haberler
Aya İrini Kilisesi Kapılarını Halka Açıyor

Aya İrini Kilisesi Kapılarını Halka Açıyor

yelda kahveci
15.01.2014 - 10:46 Son Güncelleme: 15.01.2014 - 15:09
İçeriğin Devamı Aşağıda

Aya İrini'yi Artık Herkes Gezecek

Yıllara meydan okuyan Aya İrini kapılarını tamamen açıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Bizans İmparatorluğu’ndan kalan bin 500 yıllık kiliseye genel ziyaret için onay verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bin 500 yıllık Aya İrini’yi genel ziyarete açtı. Bizans İmparatorluğu’nun ilk kiliselerinden biri olan ve İstanbul’un fethinden sonra camiye çevrilmeyen yapı, 09.00-17.00 arasında gezilebilecek. Aya İrini için ilk girişim 2011’de başlatıldı. 

Arkitera'dan Ecem Sarıkaya'nın haberine göre, Topkapı Sarayı Müze Müdürlüğü, özel durumlarda ziyaret edilebilmesi için Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne görüş sordu. Genel Müdürlük; fiziki durumu göz önünde bulundurarak sınırlı sayıda ziyaretçiye izin vermişti. İki yılın ardından Aya İrini’nin genel ziyarete açılması kararı alındı.

Osmanlı döneminde Harbiye Ambarı olarak kullanılan Aya İrini, 1846’ta Eski Eserler Koleksiyonu ve Silah Koleksiyonu halinde düzenlenerek, İmparatorluk Müzesi adını aldı. Kilise, 1973’ten beri kısa süreli sanat etkinliklerine ev sahipliği yapıyor

Ecem Sarıkaya | Arkitera

Kaynak: http://www.arkitera.com/haber/kent/de...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0