Görüş Bildir
Haberler
Bakırköy'de İstifa, Kadıköy'de Serzeniş

Bakırköy'de İstifa, Kadıköy'de Serzeniş

adem kara
14.02.2014 - 09:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen CHP'den İstifa Etti!

Bakırköy Belediye Başkanı, Ateş Ünal Erzen CHP’den istifa etti!

CHP’den aday gösterilmeyen, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen CHP’den istifa ederken Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’te adaylıktan çekilme kararı aldı.

CHP’de adayların açıklamasından sonra sular durulmuyor.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen CHP’den istifa etti. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’te adaylıktan çekilme dilekçesini partiye sundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, 30 Mart’taki seçimlerde aday gösterilmediğine tepki gösterdi. Öztürk, “Kadıköylü olmayan, partiyle hiç bir ilişkisi bulunmayan birisi yataktan uyandırılıyor. Sizi aday yapalım diyorlar. Bu kadar onurumuzu, haysiyetimizi, partililiğimizi ayaklar altına almaya kimin hakkı var. Her şey bitmedi bu daha başlangıç. Mücadeleye devam edeceğiz.” dedi.

Selami Öztürk, partisi tarafından 30 Mart’ta aday gösterilmemesine tepki gösterdi. Yeniden adaylık konusunda görüşme yapmak için gittiği Ankara’dan dönen Öztürk, yeniden aday olma sinyali verdi. Belediye önünde toplanan bir gurup partili tarafından alkış ve sloganlarla karşılanan Öztürk, partililere seslendi. Öztürk, aday belirleme sürecinde Kadıköy’ün kaderinin alışıldığı gibi kendi sahiplerine değil bazı hatır gönül işlerine bırakıldığı iddia etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki gün Silivri’de yaptığı bir toplantıda belediye başkan adaylarının performanslarına göre belirleneceği şeklinde açıklama yaptığını hatırlatan Öztürk, ancak işlerin söylendiği gibi değil, bir takım kişilerin araya girmesiyle belirlendiğini ileri sürdü.

Öztürk, “Kadıköy Belediyesi yapılan performans değerlendirmesinde Türkiye’nin yüzde 73 oranında en başarılı belediyesi seçildi. En kötüsü gecenin 3,5 veya 4,5 unda Kadıköylü olmayan, partiyle hiç bir ilişkisi bulunmayan birisi yataktan uyandırılıyor. Sizi aday yapalım diyorlar. Bu kadar onurumuzu haysiyetimizi partililiğimizi ayaklar altına almaya kimin hakkı var.” diye konuştu.

Konuşmaları ıslık ve alkışlarla kesilen Öztürk, mücadeleye devam mesajı vererek şöyle konuştu: “İnsanın onuruyla oynandığı zaman ailesini, kurumunu feda eder. İnanılmaz şeyler yaşasım. Bilinmelidir ki hiçbir kuvvet hiçbir güç o altı oku ne beynimden ne kalbimden silemez silemeyecek.”

Parti yönetimine mesaj gönderen Öztürk, “3-4 günden beri gelen tepkilerden şunu görüyorum. Kadıköy’ün adayını Kadıköylüler belirleyecek ve karar verecek. Kadıköy düşerse İstanbul düşer. İstanbul düşerse Türkiye düşer. Buna izin vermeyeceğiz. Dolayısıyla Gezi’nin çok güzel bir mesajı var. Her şey bitmedi bu daha başlangıç. Hepinizi seviyorum. Mücadeleye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Öztürk, bir DSP’den aday olacak mısınız sorusuna, “Bütün partilerden teklif geldi. Hepsine teşekkür ettim. Şu anda mücadeleme devam edeceğim. Bağımsız aday olmayı düşünür müsünüz sorusuna da Öztürk, “Niyetim o yönde değil. Şu andaki konuşmalarınız da Kadıköylülerin tavırları da adayları belirleyecek.” diye cevap verdi.

Öztürk, Mustafa Sarıgül’ün aday gösterilmemesi konusunda etkili olup olmadığı yönündeki soruya da, “Kesinlikle Sarıgül olduğunu düşünmüyorum. Sayın Sarıgül bu konuda defalarca olumlu fikri olduğunu söyledi.” diye cevap verdi.

Öztürk, daha sonra partililerin alkışları arasında belediye binasına girdi.

insanhaber

Kaynak: http://www.halkinhabercisi.com/bakirk...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0