Görüş Bildir
Haberler
Arama Motorları Ve Arama Motorlarına Kayıt Yapma Hakkında

Arama Motorları Ve Arama Motorlarına Kayıt Yapma Hakkında

Philodoks Net
25.03.2014 - 19:33 Son Güncelleme: 25.03.2014 - 19:34

Arama Motorları Ve Arama Motorlarına Kayıt Yapma Hakkında

Arama motoru nedir? Ne işe yarar? Ve ne için kullanılır? Sorularını cevaplandırarak yazımıza başlayabiliriz. Arama motoru, internet üzerinde dolaşan milyarlarca bilgiyi belli anahtar kelime ve yazı yoğunluğu gibi kriterleri baz alarak, çok yüksek güçteki veri sağlayıcıları sayesinde bu bilgileri sıralayan, düzenleyen ve internet üzerinde aradığınız bilgilere kolayca ulaşmanızı sağlayan bir mekanizmadır. İngilizce ismi search engine olarak geçer. Arama motorları bilgileri kategorilere ayırdığından, istediğiniz bilgiye ulaşmanız da kolaylaşır. Web siteleri, bu arama motorları üzerinden site ekleme kısmı ile sitelerini kayıt ettirdikten sonra, çok hızlı bir şekilde tüm bilgileri kayıt altına alınır ve diğer kullanıcıların bu bilgiye ulaşması için veri tabanında tutulur. Eğer arama motorları olmasaydı, bir bilgisayar veya laptop almak için, çok daha fazla zaman harcayacaktık. Örneğin, ucuz laptop yazıp arattığınızda, karşınıza bu konu ile ilgili 1000’lerce sayfa gelecek, bu sayfalar arasında fiyat karşılaştırması yapabilecek, en iyi ürüne en kısa zamanda ulaşabileceksiniz.

Günümüzde bildiğiniz gibi 10’larca yeni proje üretildiği gibi rekabette hız kazanmıştır. Yeni arama motoru siteleriyle, artık bu sitelerde yapılacak arama motorları optimizasyonu da farklılık göstermektedir. Ancak genel mantık aynıdır. Ne kadar kaliteli ve özgün bilgi, o kadar iyi bir sonuç anlamına gelmektedir. Arama motoru siteleri, hem webmasterlar için, hem de kullanıcılar için hergün yeni algoritmalar ve hizmetler üretmektedirler. Bu yeniliklerden hem yerli arama motorları, hem de yabancı arama motorları nasiplerini alıyorlar. Gönül isterdiki dünyaca ünlü bir Türk arama motoru sahibi olalım, ancak birgün bunun da belki önü açılacaktır.

Arama motorlarına site ekleme kesinlikle ücretsizdir. Dolayısıyla bir siteniz var ise, hiç vakit kaybetmeden bir arama motoruna kayıt olmalısınız. Peki hangi arama motoru daha iyidir? Hangisine kayıt olmalıyım? Diye sorarsanız, bu sorunun cevabını kesin olarak verememekle birlikte, alanında lider ve uzun yılların verdiği tecrübeyle senelerdir en üstte yer alan Google en iyi arama motorudur. Diğer sorunun cevabı ise, ne kadar çok yerde site isminiz görülürse, okadar çok ziyaretçi çekebilirsiniz. Dolayısıyla mümkün olduğunca çok arama motoru kaydını yaptırınız. Ancak optimizasyonları farklı olacağından, kendinize ideal olarak bir, maksimum iki arama motoru belirleyerek optimizasyona geçebilirsiniz.

Toplist kavramı da arama motorlarından biraz farklı bir mantığa hizmet eder. Burada kullanıcılar, yine arama motoru kaydı yapar gibi kayıtlarını yaparlar, ancak ana sayfalarında geliştirilmiş kategoriler sayesinde, kullanıcıların reyting düzenine göre siteleri bulması sağlanır. Her ne kadar kullanıcılar için çok anlam ifade etmese de webmasterlar için değeri büyüktür.

En iyi arama motorları listesini vermek istiyoruz. Philodox.Net olarak arama motoru listesini yerli ve yabancı arama motorları olarak iki grupta ayırmak istedik.

1. Google.com Arama Motoru

Tüm Dünya’nın en iyi arama motorudur. Gerçekleştirdiği yenilikçi akımla artık sadece bu özelliği ile değil, sunduğu 100’lerce servis ve yenilikle dudak ısırtıyor. Evrenin en iyi arama motoruna kayıt olmanız %100 gereklidir. Siz de daha kolay ve hızlı bulunmak istiyorsanız, hemen sitenizi Google’a kayıt ettirmelisiniz. Bunun için, siteniz için bir site haritası (sitemap.xml) oluşturduktan sonra, Google webmaster üzerinden kayıt olup, tanıttıktan 1 veya 2 gün içersinde sayfanızın bulunabilir olduğunu göreceksiniz. Hızlı ve etkili bir arama motoru istiyorsanız, arama motorları şampiyonu Google tam size göre…

2. Yandex.com Arama Motoru

Rusya tabanlı bir arama motorudur. Yine Rusya, Ukrayna gibi ülkelerde sıklıkla kullanılmaktadır. Son yeniliklerden sonra artık Türkiye’de de yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Geliştirdikleri 10’larca bedava servis ile büyük bir atağa kalkan Yandex, arama motorları arasında iyi bir alternatif gibi görünüyor. Kayıt olmak için Yandex webmaster kısmını kullanabilirsiniz.

3. Search.com Arama Motoru

Güzel ve anlamlı bir domain üzerine kurulmuş bir arama motorudur. Güncel ve hızlı olduğu kadar milyonlarca kişi tarafından kullanılmaktadır. Alt arama sonuçlarını akıllıca düzenleyen algoritması sayesinde, diğer arama motorlarında sahip olduğunuz kötü sıralama bu arama motorunda tam tersi olabilir. Dolayısıyla kendinizi sağlama almak için kayıt olmanızda yarar vardır.

4. ASK.com Arama Motorları

Ziyaretçi sayısı çok çok fazla olan, bunun yanında sitenize de çok fazla hit kazandıracak bir arama motoru olarak karşımıza çıkıyor. Eğer iyi sonuçlar elde etmek istiyorsanız, kesinlikle sitenizi Ask.com’a kayıt ettirmelisiniz.

5. Conduit.com Servisleri

Aslında bir arama motorundan ziyade, kullanıcıları birbirleriyle buluşturmaya ve entegre etmeye çalışan bir servistir. Bu listede olmasının nedeni ise, eğer web siteniz yukarıdaki 4 ana arama motoruna kayıt edildiyse (ki daha fazlasına gerekte yoktur) artık ziyaretçilerinizi daha kalıcı kılmanın yollarını aramalısınız. Dolayısıyla Conduit sizlere wibiya servisini öneriyor. Bu sayede, artık istediğiniz kullanıcı gruplarına, istediğiniz zamanlarda istedikleri bilgileri verebilecek, sosyal kanallarınızı takip etmelerini sağlayabilecek, daha kalıcı kitleler oluşturabileceksiniz. Ayrıca bu web sitesi sizlere mobil uygulamalar hazırlamanızı da sağlamaktadır.

1. Ara.com.tr Türkiye’nin Türk Arama Motoru

Yerel arama motorları listesinin başını çeker. Sade dizaynıyla hem göze hitap ederken, hem de oluşturdukları özgün algoritma sayesinde hızlı ve kolay bir arama sağlamaktadırlar.

2. Yakeo.com Türkçe Arama Motoru

Toplist şeklinde çalışan bir arama motoru olarak hizmet vermektedirler. Eğer iyi bir webmaster iseniz, değerlendirmenizi öneririz.

3. Mavinokta.com

Dizaynı tarşıtışılsa da, Türkçe arama motorları içersinde iyi bir yeri vardır. Toplist olarak kullanılan bu siteyi arama motoru olarakta kullanabilirsiniz. Yukarıdaki link ekleme butonundan sitenizi ekleyebilirsiniz.

Kaynak: http://philodox.net/arama-motorlari/
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
recep demir

http://forumsarayi.tr.gp/index.php?action=.xml;type=rss

Ahmet Şen

http://www.urfa.com/anasayfa

Dizi Izle

http://www.digeryarimdizisi.net http://www.yilanlarinocudizisi.com http://www.akstankacilmazdizisiizle.com http://www.poyrazkarayeldizisi.com http://www.... Devamını Gör