Görüş Bildir
Haberler
Ar Damarı Çatlamış

Ar Damarı Çatlamış

Ar Damarı Çatlamış

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Duyarlı Hukukçular Platforum tarafından düzenlenen 'Türkiye'de hukuk ve çözüm önerileri' konulu toplantıya katıldı.

'Türkiye'yi bu ayıptan kurtarmış oluruz'

Toplantı sonrasında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, yeniden yargılama tartışmalarıyla ilgili bir soruya, 'Eğer iktidar gerçekten samimiyse, haksızlıklarını önlemek istiyorsa, yasa teklifimizi verdik. Hükümet de sahip çıkar, beraber bunu çıkarırız. Türkiye'yi bu ayıptan kurtarmış oluruz. Ama bunu sadece dile getirip gereğini yapmamayı da politik olarak samimi görmüyoruz. AKP'nin bugün geldiği nokta maalesef bu. Pek çok dava, özel yetkili mahkemelerde görüşülen pek çok davanın toplumun vicdanını kanattığını biliyoruz. Toplum bundan rahatsız. Toplum af istemiyor, adalet istiyor' diye konuştu.

'Ar damarı çatlamış kişiler ise toplumun önüne çıkarlar'

Kılıçdaroğlu, rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının sonrasında istifa eden İçişleri Bakanı Muammer Güler'in, soruşturmaya ilişkin 'İkinci Gezi vakası olarak da adlandırılabilecek olayların farkındayız' demesini de değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

'Ben merak ediyorum. Çocuğu tutuklu, yatak odalarında kasalar içinde milyonlar, avrolar, dolarlar ve oğluna 'oğlum, gizli konuş, bunlar telefonda konuşulacak işler değildir' diyen bir baba şimdi milletin önüne çıkmış, millete ders veriyor. Bizim kültürümüzde böyle bir olayla karşılaşan kişi topluma saygısı varsa, toplumun önüne çıkmaz, utanır. Ar damarı çatlamış kişiler ise toplumun önüne çıkarlar. Çünkü onlarda utanma duygusu yoktur.'

'Sanki 700 bin liralık saati ben aldım'

Kılıçdaroğlu, açıklamasında rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrasında istifa eden bir diğer bakan olan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a ilişkin de, şunları dile getirdi:

'Öbürü de çıkmış başka bir yerde konuşuyor. Sanki 700 bin liralık saati ben aldım, o hiçbir şey almamış, masum birisi. Nasıl bir anlayıştır. Nasıl bir siyaset anlayışıdır, nasıl bir ahlak anlayışıdır anlamakta zorluk çekiyorum.'

Cumhuriyet

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/si...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0