Görüş Bildir
Haberler
Amrabat'tan Flaş Galatasaray Açıklaması

Amrabat'tan Flaş Galatasaray Açıklaması

Fatih
19.09.2014 - 21:59

Amrabat'tan Flaş Galatasaray Açıklaması

Malaga'ya Galatasaray'dan kiralık olarak giden Nordin Amrabat İspanyol basınına bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'ın satın alma opsiyonu ile birlikte İspanya'nın Malaga takımına kiraladığı Nordin Amrabat ülke basınına bir röportaj verdi. As gazetesine konuşan Faslı futbolcu, sarı-kırmızılı ekip, Malaga'ya gidişi, milli takım kariyeri ve yola İspanya'da devam etmek isteyip istemediğiyle ilgili samimi açıklamalar yaptı. Amrabat, Malaga'ya gitmek için fedakarlıkta bulunarak bir kısım parasını Galatasaray'da bıraktığını açıkladı.

Amrabat, 'Galatasaray benim kulübüm. İlk tercihim onlar. Malaga ise ikinci sırada geliyor. Malaga'da geçen yıl iyi duygular yaşadım. Katar, Suudi Arabistan, Yunanistan gibi ülkelerden de beni isteyen ekipler oldu. Hatta Premier Lig ve İspanya'dan da... Ben büyük bir ligde, üst seviyede oynamak istiyordum. Bu yüzden tercihimi bu yönde kullandım' dedi.

Nordin Amrabat şunları söyledi:

Bu yaz Galatasaray'da iyi bir performans sergilemene rağmen takımdan neden ayrıldın?

Amrabat Galatasaray'dan ayrılık nedenini şöyle açıkladı: 'Türkiye'de yalnızca sekiz yabancı oyuncuyu listeye koyabilirsiniz. Sahada ise aynı anda sadece beş tanesi bulunabiliyor. Galatasaray'da zaten bunların dördü defansif olarak sabitlenmiş durumda. Kalede Muslera var. Sol bekte Alex Telles, savunmada da Chedjou ve Felipe Melo. Bu isimlere bir de orta sahada Sneijder ekleniyor. Her ne kadar sezon öncesi maçlarda iyi bir performans ortaya koysam da, bu tablodan dolayı forma bulmamın zor olacağını düşünerek ayrılmam gerektiğini düşündüm'.

Malaga'ya gelmek için alacağın bazı paralardan feragat ettin mi?

Evet bazı bonuslar ve ödüller vardı. Maç başı, galibiyet ve kupa kazanma gibi durumlarda...

Benzema'ya benzediğini sana kaç kere söylendi?

Çok kereler... Bunu bana gerçekten bir çok insan söylüyor ve Karim Benzema8ya çok benzediğimi dile getiriyor. Ancak ben ondan daha iyi görünüşlüyüm :)

En çok hayranlık duyduğun oyuncu kim?

Açıkçası bir idolüm yok. Ancak beğendiğim bazı oyuncular var. Ronaldo, Figo, Overmars, Zidane....

Bu yıl Malaga dışında bir de Afrika Kupası olacak?

Fas Milli Takımı için oynamak gerçekten çok özel bir duygu. Sanırım İspanya ligindeki üç-dört maçı bu yüzden kaçıracağım. Takım olarak iyiyiz. Neler olacağını göreceğiz.

Avrupa, Malaga için hayal mi?

Evet bir rüya. Ama maç maç düşünmeli ve bu yolda ilerlemeliyiz. İspanya'da kaliteli takım sayısı çok fazla. Ve bunların bir çoğunun bütçesi bize göre çok fazla.

Sırada Espanyol ve Barcelona karşılaşmaları var. 6 puan mümkün mü?

Önce Espanyol'dan gelecek üç puana odaklanmalıyız. Sonra evde Barcelona ile zorlu bir maç oynayacağız. Onları durdurup sonra da vurmaya çalışmalıyız. Çok zor bir maç olacak ama sonuna kadar savaşacağız.

Büyük takımlara karşı oynanan maçlar zor ve özel değil mi?

Evet özel maçlar. Galatasaray'dayken dört kez Real Madrid'e karşı oynadığımızı hatırlıyorum. Benim de asist yaptığım ve 3-2 kazandığımız bir maç ve 6-1'lik yenilgimiz de vardı. Bu tip maçlar unutulmuyor.

Malaga'daki insanların senin burada uzun yıllar kalmanı istediklerinin farkında mısın?

Eğer burada kalırsam bu beni de çok mutlu eder. Neler olacağını zaman gösterecek. Malaga benim kalıcı olmamı istiyorsa şu an elimden geleni sahaya yansıtmalıyım ki bu olasılık varolsun.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/ispany...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın