Görüş Bildir
Haberler
Amatör Lig'den Finlandiya'ya Gitti

Amatör Lig'den Finlandiya'ya Gitti

Batuhan
07.04.2014 - 17:35

Amatör Lig'den Finlandiya'ya Gitti

1922 Mudanya Mütarekespor'da oynayan Erkan Demir, Finlandiya'nın ikinci lig ekiplerinden TP-47'ye transfer olarak amatör ligden yurdışına transfer olan ilk Türk futbolcu oldu. Demir, ''Bursa'yı en iyi şekilde temsil edeceğim'' dedi.

Amatör ligde mücadele eden 1922 Mudanya Mütarekespor'da forma giyen Erkan Demir, Finlandiyanın TP-47 takımına transfer oldu. Bu transfer, amatör ligden yurtdışına transfer olan ilk Türk futbolcu olarak bir ilk niteliği taşıdı. Henüz 20 yaşında olan Erkan Demir, 1922 Mudanya Mütarekespor'un önemli futbolcularından biriydi. Bursaspor'da Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam döneminde yardımcı antrenörlük görevini yürüten Birol Berkem tarafından izlenen ve Finlandiya takımına önerilen Demir, idmanların ardından beğenildi ve 1 yıllık profesyonel imzayı attı.

DEMİR: '16 NUMARALI FORMAYI GİYECEĞİM'

Finlandiya takımına transfer olan Erkan Demir Doğan Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

'Birol Berkem hocam beni izlemiş ve ardından Finlandiya takımına önermiş. Sağolsun beni uzun zamandır takip ediyordu. Buraya 1 aylık antrenmana geldim. Başarılı oldum. Elimden geleni yaptım ve beğendiler. Benim için çok büyük bir fırsat oldu. 16 numaralı formayı giyeceğim ve Bursa'yı en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum' diye konuştu.

BAŞKAN PULAT: 'BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK'

1922 Mudanya Mütarekespor Başkanı Fatih Pulat Türk spor tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Pulat, 'Türk spor tarihinde ilk kez bir Amatör spor kulübünden yurt dışına sporcu transferi gerçekleştirdik. İlklerin takımı olduk. Bir yıl içinde hem Bursa'da hem Türkiye'de yılın spor adamı ödülünü aldık. Kulübümüzün gerek topluma yönelik yaptığı faydalı faaliyetler dışında sportif konuda da başarılı olmasını sağladık ve bunu şampiyonlukla perçinledik. Ne kadar kaliteli bir ekibe sahip olduğumuzu göstermiş oluyoruz' dedi.

Şampiy10

Kaynak: http://sampiy10.gazetevatan.com/haber...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın