Görüş Bildir
Haberler
Amasra Gezilecek Yerler: Çarşısından Müzesine Amasra Gezi Rehberi

Amasra Gezilecek Yerler: Çarşısından Müzesine Amasra Gezi Rehberi

Nur YILMAZ
06.05.2023 - 15:53

Amasra, Karadeniz Bölgesi'nin Bartın ilinde yer alan tarihi bir kenttir. Tarihi dokusu, doğal güzellikleri ve kültürel mirası ile turizm açısından oldukça önemlidir. Amasra, sahip olduğu güzelliklerle ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunmaktadır.  Amasra, birçok tarihi yapıya ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapmaktadır. Amasra tarihi yapılar denince akla ilk olarak Amasra Kalesi, Kemere Köprüsü, Ağlayan Ağaç, Kuş Kayası Yol Anıtı ve Amasra Müzesi gelirken; doğal güzellik denince Çakraz Plajı, Küçük Liman Plajı, Büyük Liman Plajı ve daha nicesi gelmektedir. Amasra'nın tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile ilgili ayrıntılar içeriğimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Amasra'nın Tarihi

Amasra'nın Tarihi

MÖ 70 yılında bölge Roma İmparatorluğu'nun egemenliği altına girmiş ve Amasra eyaletin Pontus Bölümünün başkenti olmuştur. Roma İmparatorluğu MS 395 yılında Roma ve Bizans olarak ikiye ayrıldığında Bizans sınırları içinde kalmıştır. Bizans'ın zayıflamaya başlamasıyla Cenovalıların hâkimiyetine giren kent aynı zamanda bir liman ve ticaret kenti haline gelmiştir. 1460 yılında ise Fatih Sultan Mehmet şehri savaşmadan teslim alarak Osmanlı topraklarına katmıştır ve Türk egemenliği altında günümüze kadar devam etmiştir. Birçok tarihe şahitlik etmiş olan bu ilçenin gezilecek ve görülecek çok fazla yeri bulunmaktadır. 

Bartın’ın Amasra ilçesinde gezilecek yerler, tarihi yapılar ve doğal güzellikler pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Ülkemizde turizm açısından önemli bir yere sahip Amasra gezi rehberini sizin için hazırladık. İşte, Amasra’nın gezilecek yerleri ve meşhur lezzetleri...

Amasra Kalesi

Amasra Kalesi

Amasra Kalesi, Karadeniz'in en eski kalelerinden biridir ve Amasra'nın sembolüdür. Kale, şehrin en yüksek tepesinde yer almaktadır ve bölgenin doğal güzellikleri ile birleşen eşsiz bir manzara sunmaktadır. Kale, Bizans İmparatorluğu döneminden kalma tarihi bir yapıdır ve zaman içinde birçok kez restore edilmiştir.

Amasra Kalesi'nin tarihi, Roma İmparatorluğu dönemine kadar uzanır. Kale, Roma İmparatoru Justinianus döneminde (527-565) inşa edilmiştir. Ancak, kale Bizans İmparatorluğu döneminde (395-1453) en parlak dönemini yaşamıştır. Kale, Amasra'yı denizden gelecek saldırılara karşı korumak için inşa edilmiştir ve birçok savaşa tanıklık etmiştir.

Amasra Kalesi, doğal bir limanın üzerine inşa edilmiştir ve denizden gelecek her türlü saldırıya karşı güçlü bir savunma sağlamıştır. Kale, çift sur duvarı ile çevrilidir ve iki kapıdan girilip çıkılabilir. Kale içinde Bizans kiliseleri, mezarlıkları ve bir saray bulunmaktadır. Kalede ayrıca, savaş dönemlerinde su ihtiyacını karşılamak için yapılmış bir sarnıç da bulunmaktadır.

Bugün, Amasra Kalesi turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir. Ziyaretçiler, kalede yer alan tarihi yapıları ve kalenin muhteşem manzarasını keşfetmek için kaleye gelmektedirler. Kalede ayrıca bir müze de bulunmaktadır ve müzede Amasra'nın tarihi hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Amasra Kalesi, Amasra'nın tarihi dokusunu yansıtan önemli bir tarihi yapıdır. Kale, ziyaretçilerine eşsiz bir tarihi ve kültürel deneyim sunmaktadır ve bölgenin doğal güzellikleri ile birleşerek unutulmaz bir ziyaret sunmaktadır.

Adres: Kaleiçi, Kemere Sk. No:4, 74300 Amasra/Bartın

Açılış/Kapanış Saatleri

  • Açılış Saati: 08:30

  • Kapanış Saati: 20:00

  • Gişe Kapanış Saati: 19:30

Kapalı Günler

  • Pazartesi

Giriş Ücreti

  • 40 TL

Amasra Müzesi

Amasra Müzesi

Amasra Müzesi, Karadeniz'in en önde gelen müzelerinden biridir ve Amasra'nın tarihi dokusunu yansıtan önemli bir müzedir. Müze, Amasra Kalesi'nin hemen yanında yer almaktadır ve Roma İmparatorluğu döneminden kalma eserler sergilenmektedir.

Amasra Müzesi, 1979 yılında kurulmuştur ve Türkiye'de kurulan ilk yerel müzelerden biridir. Müze, birçok eski eserin sergilenmesiyle ziyaretçilerine bölgenin tarihi hakkında bilgi edinme fırsatı sunar. Müze, Amasra Kalesi'nin bir bölümünde yer alır ve birçok tarihi eser sergilenmektedir.

Müzede sergilenen eserler arasında Roma İmparatorluğu döneminden kalma mozaikler, taş heykeller, Bizans dönemine ait seramikler, gümüş ve bronz sikke koleksiyonları yer almaktadır. Müzede ayrıca, Amasra'nın tarihi dokusunu yansıtan resim ve fotoğraflar da sergilenmektedir.

Müze, bölgenin tarihi ve kültürel dokusunu yansıtan birçok eseri bünyesinde barındırmaktadır. Müzeyi ziyaret edenler, bölgenin tarihi hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve tarihi yapıları daha iyi anlayabilirler. Müze, ziyaretçilerine bölgenin tarihi ve kültürel dokusunu keşfetmek için ideal bir yerdir.

Amasra Müzesi, Karadeniz bölgesinin önemli bir tarihi müzesi olarak ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Müzeyi ziyaret ederek, bölgenin tarihi hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Adres: Kum, Fikret Uysal Sokak No:2, 74300 Amasra/Bartın

Çalışma saatleri: 08:30–17:00

Telefon numarası: (0378) 315 10 06

Giriş ücreti: 40 TL 

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Gezgin Yorumları

“Gerçek anlamda müze yetkililerini tebrik ederim. Minik güzel bir müze dizaynı olmuş. Hoşuma gitti...!!! ☕Bir tanede müzenin bahçesine müze cafe tarzı bir yer çok güzel olur.”

“Amasra'ya gelmişken burayı ziyaret etmeden olmaz. Hemen şehrin girişinde olduğu için erişimi kolay. Sikke, heykel, mumyalar, mutfak eşyaları. Hemen her şehrin müzelerinde bulunan ana unsurlar var. Müze kart ile giriş yapabilirsiniz.”

“Amasra müzesi kısa bir turlama ile bitirilebilecek bir müze. Helenistik dönemden roma dönemine, Roma döneminden cenovalılar dönemine kadar eserler göze çarpıyor. Kısaca amasraya gelmişken gezip görülmesi gereken küçük ama yeterli bir müze.”

Kemere Köprüsü

Kemere Köprüsü

Kemere Köprüsü, Amasra'nın tarihi dokusuna yön veren önemli bir köprüdür. Köprü, Roma İmparatorluğu döneminde inşa edilmiş ve tarihi bir yapıdır. Amasra Kalesi'nden başlayan Kemere Köprüsü, deniz kıyısında uzanarak Amasra Limanı'na kadar devam eder.

Kemere Köprüsü, 11 metre yüksekliğinde ve 16 metre genişliğindedir. Köprü, birçok yüzyıl boyunca ayakta kalmayı başarmış günümüze kadar gelebilmiştir. Köprü, Bizans İmparatorluğu döneminde de kullanılmış ve Bizans İmparatoru II. Manuel'in Amasra'ya geldiği dönemde tamir ettirilmiştir.

Bugün, Kemere Köprüsü'nün yürüyüş yolu, turistlerin yürüyüş ve trekking aktiviteleri yapmaları için ideal bir yerdir. Köprü, ayrıca Amasra Limanı'nın etrafında bulunan restoranlar ve kafelerle çevrili bir bölgede yer alır ve burada yöresel yemeklerin tadına bakılabilir.

Adres: Kum, Küçük Liman Cd., 74300 Amasra/Bartın

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Gezgin Yorumları

“Öyle güzelsin ki Amasra! Bu arada bu köprü üzerindeki kapının yani kemerin üzerinde bir delik var eğer oraya tek seferde taş atarsanız evlenme ihtimaliniz varmış arkadaşlar 😅😅”

Sıcak havada çok kalabalık soğukta çok ıhsıZ yemek içmek konaklamak çok pahalı cazip bir şey yok pilaj çok kalabalık özellikle bayramlarda otopark sorunu çok düzensiz yerleşim deniz ve doğası olmasa yüzüne bakılmaz”

Ağlayan Ağaç

Ağlayan Ağaç

Amasra Ağlayan Ağaç, Amasra'nın doğal güzellikleri arasında yer alan eşsiz bir doğal oluşumdur. Ağaç, bir kayanın üzerinde yer almakta ve denize doğru akan bir pınardan su almaktadır. Bu nedenle, ağaçtan damlayan su sesi ile buraya Ağlayan Ağaç denilmiştir.

Ağlayan Ağaç, Amasra'nın sembolik yerlerinden biridir ve bölgenin doğal güzellikleri arasında yer alır. Ağacın yer aldığı alan, aynı zamanda yürüyüş ve trekking gibi aktiviteler için de ideal bir yerdir. Ağlayan Ağaç, birçok turist tarafından ziyaret edilmekte ve burada keyifli zaman geçirilmektedir. Ayrıca, bölgede yer alan restoranlarda yöresel yemeklerin tadına bakılabilir.

Adres: Boztepe, 74300 Amasra/Bartın

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Gezgin Yorumları

“Kalmamış kurumuş bitmiş bir yer. Bir ağacı bile canlı tutmamışlar. Verilen bilgiler ağaç ile ilgili. Kızdığım nokta ise denizi seyir yerleri kiralanmış isteseniz de oturamıyorsunuz. Çok saçma. Ağaç desen kurumuş. Ama işte adet olmuş gidip görmek. Daha yukarı patikalardan çıkıp kendiniz gezinti yapabilirsiniz. Bu daha mantıklı.”

“Manzarası güzel. Ağlayan ağaç kurumuş ağlamıyor. Yolu yürüyerek çıkmak gerekir. Sıcakta biraz zor. Yaşlı ve çocuklu aileler zorlanabilir. Büyük beklenti ile gittim ama sadece manzarası iyiydi.Giriş ücreti yok.”

“Küresel ısınmadan dolayı ağaç yüz tutmaya başlamış. Ağlayan ağaç ; selvi ağacıymış. Bünyesinde ki nem fazlalığını atmak için yapraklarından su damlacıklarini bırakıyormuş. Manzarası çok güzel. Tavşan Adası manzaralı.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Direkli Kaya

Direkli Kaya

Amasra'nın doğal güzellikleri arasında yer alan ve eşsiz bir doğal oluşumdur. Kaya, denizin ortasında yer alan dik bir kayadır ve deniz kenarındaki turistik yerlerden biridir. Kaya, turkuaz rengi denizi ve bölgenin doğal güzellikleri ile birleştiğinde oldukça etkileyici bir manzara sunar. Yüzme, güneşlenme, dalış ve şnorkelle yüzme gibi aktiviteler için ideal bir yerdir.

Direkli Kaya, 7 metrelik bir uzunluğa sahiptir. Direkli Kaya’nın zamanında denizi aydınlatmak için inşa edildiği bilinmektedir. Bu kayanın Cenevizliler tarafından inşa edildiği tahmin edilmektedir. Bu bölgede, denize bağlantısı olan bir havuz, kayaya oyulmuş basamaklar ile mermerden bir iskele gözükmektedir.

Adres: 74300 Bartın

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Gezgin Yorumları

“Girişi ücretsizdir. Giriş için denize doğru bir merdiven vardır ve engelli bireyler için inilecek bir alan yoktur. Taş denizin içine doğru olan bir alandır. Taşın kenarında bir ağaç vardır, oturulacak alan yoktur ve taşlara dikkat etmenizi öneririm.”

“Amasraya ilk defa geldim... Şirin temiz sessiz, insanları çok kibar ,tarafı denizle ve plaj ile çevrili... tam kafa dinlemek için bir yer.. fiyatlar cok uygun.. heryeri yürüyerek gezmek mümkün..”

Kuş Kayası Yol Anıtı

Kuş Kayası Yol Anıtı

Anıt, Amasra Kalesi'nin hemen yanında yer alır ve bölgenin turizm açısından önemli bir merkezidir. Kuş Kayası Yol Anıtı, bölgenin tarihi yolculuğunu yansıtmakta ve anlatmaktadır. Anıtın yapımı, Roma İmparatorluğu dönemine kadar dayanmaktadır. Anıt, Amasra'nın tarihi dokusunu yansıtan önemli bir yapıdır ve bölgenin doğal güzelliklerine de şahitlik etmektedir.

Kuş Kayası Yol Anıtı'nın en dikkat çekici özelliği, kaya üzerindeki yol boyunca yer alan tarihi eserlerdir. Bu eserler, Roma İmparatorluğu döneminden kalma mozaikler ve taş heykellerdir. Anıt, ayrıca bölgenin tarihi dokusunu yansıtan resim ve fotoğrafları da sergilemektedir.

Anıt, ziyaretçilerine bölgenin tarihi hakkında bilgi edinme fırsatı sunmakta ve bölgenin doğal güzelliklerini de sergilemektedir. Kuş Kayası Yol Anıtı, bölgenin turizm açısından önemli bir merkezidir ve turistler tarafından sıkça ziyaret edilmektedir.siniz.

Adres: Kum, Zübeyde Hanım Cd. No:3, 74300 Gömü/Amasra/Bartın

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Gezgin Yorumları

“Amasra Bartın yolu üzerinde kalan bu yol Anıtına yolunuz düşerse uğramanızı , güzel manzarasında soluklanmanizi tavsiye ediyorum. Kısa bir tırmanma gerektiriyor merdivenler asla yorucu değil. Araya bir iki piknik masası atmışlar oturup ortamın keyfi çıkarılabilir.”

“Amasra’ya gidiyorsanız bence buraya da mutlaka uğramalısınız. Anıta ilave olarak eski roma yolunun ufak bir parçasını da görebilirsiniz. Tarihi hissedebileceğiniz yeşillikler içinde bir mekan. Biz gittiğimizde bizden başka hiç kimse yoktu. Dik bir merdiveni çıkarak ulaşılıyor anıta”

“Çok güzel bir yer. Keşke tarihi eserler biraz daha özenle korunsaydı. Roma döneminde askerler icin insa edilmis bir dinlenme alanıymış. M.S 40-50 arasında yapıldığı tahmin edilen bir anıt. Donem heykelciğinin estetikligi hayranlık verirken gunumuzde korunmamış olması üzüyor.”

Bozköy Plajı

Bozköy Plajı

Bozköy Plajı, Amasra'nın kuzeyinde yer alan bir plajdır. Amasra’ya en yakın plajlardan birisi olan Bozköy plajı merkeze 10 dakikalık bir mesafede yer alır.  Buraya gittiğinizde merkeze yakın olmasına rağmen sessiz ve sakin olması sizi şaşırtacak.

Plaj, sığ denizi, kumsalı ve sessizliği ile dikkat çekmektedir. Plajda, kafeler ve piknik alanları bulunmaktadır. Ayrıca, plajın yanında bulunan ormanlık alanda yürüyüş yapabilir ve doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz.

Adres: 74310 Karakaçak/Amasra/Bartın

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Gezgin Yorumları

“Temiz , uzun, ince kumlu ve sığ bir plaj. Çok eğlenceli bir gündü. Giriş ücreti otomobil için 25 ₺. Ancak lavabolar ve kabinler ücretli. Ayrıca ayağını kumdan arındıracak bir çeşme bile yok. Yine de güzel bir plaj. Bartın merkeze yaklaşık 23 km”

“Tek kelime ile Karadeniz’in incisi diye bilirim . Çalışan personelinden tutun sahibine kadar herkes isini zevkle ve şevkle yapıyor. Özellikle yemekleri müthiş. Limonatasini mutlaka deneyin . Tertemiz wc le soyunma kabinleri mevcut .”

“Amasra ya giderseniz plaj olarak burayı tercih edebilirsiniz. Şehir merkezi Liman içine göre burası çok güzel ve temiz. Girişte araç otomobil için 25₺ içeride şezlong ve duşlar +ücrete tabi. İşletmede küçük bir kafe var yiyecek içecek yanınızda yoksa bile ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde tasarlanmış.

Büyük Liman Plajı

Büyük Liman Plajı

Amasra merkezde bulunan bu plaj, Amasra’nın en önemli ve en kalabalık plajlarından biridir. Büyük Liman Plajı, Amasra'nın en ünlü plajlarından biridir. Plaj, turkuaz rengi denizi ve kumlu kıyısı ile ünlüdür. Plajda, şezlong ve şemsiyeler kiralanabilir ve deniz aktiviteleri yapılabilir. Ayrıca, plajın hemen yanında bulunan kafelerde yerel yemeklerin tadına bakabilirsiniz. Özellikle yaz mevsiminin ortasında bi’ hayli kalabalık olan plaja, Temmuz'un başında ya da yaz mevsiminin sonunda gelmeniz daha uygun olacaktır. Turistik ve ticari gemiler buraya demir attıkları için ticari açıdan da önemli bir limandır.

Adres: Kum, 74300 Amasra/Bartın

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Gezgin Yorumları

“Halk plajı çok kalabalıktı denizi çok güzel yerler kum yıllık izinde tekrardan gidicem plaj çevresi otopark sorunu var erken saatlerde gitmek lazım biz geç kaldık arabayı park etmeye yer bulamadık”

“Yüzme yarışları burada yapılmıştı, o sürede çekimler için buradaydım, Amasra çok huzurlu bir yer. Özellikle akşamları öğretmenevinin pencerelerinden denizi izlemek ve restoranında bir şeyler atıştırmak çok ama çok keyifli bir aktiviteydi benim için. Fotoğraf çekmeyi düşünen kişiler için ise Amasra'nın neredeyse her sokağı bambaşka bir keyif taşıyor.”

Küçük Liman Plajı

Küçük Liman Plajı

Antik Liman Bölgesi’nde yani Direkli Kaya’da yer alan bu plaj yaz aylarında en yoğun plajlar arasında karşımıza çıkar. Bu plaj görüntüsü nedeni ile koyu andırır. Halk plajıdır bu yüzden giriş için bir ücret ödemenize gerek yoktur ve bunun yanında restoran ve duş gibi hizmetlerin bulunması sık sık tercih edilmesinin sebepleri arasındadır. Şezlong ve şemsiye için bir ücret ödemeniz gerektiğini söylemekte fayda var.

Gezgin Yorumları

“Denizi gerçekten çok yosunlu ve pis ve aşırı köpek var ben köpekleri severim ama bu kadarı fazla bu ilçede barınakta mı yok arkadaş sabah 7'de kalkıp denize gittim. Giremedim bile hem köpekten hem kirlilikten”

“Gayet güzel ve sakin bir plaj çok kalabalık değil deniz güzel ister şezlong kiralayıp oturun ister kendi sandalyenizi kendiniz getirin. Hafta içi olmasından dolayı sanırım özellikle öğleye kadar plaj bomboş ve su çok güzel oluyor tavsiye ederim. Ancak çay çok pahalı (5tl) kendiniz getirin daha iyi”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akkonak Plajı

Akkonak Plajı

Akkonak Plajı, Amasra'nın batısında yer alan kumsalı ve turkuaz renkli denizi ile ünlü bir plajdır. Akkonak Plajı, Amasra merkeze 45 dakikalık bir mesafede bulunur. El değmemiş yani bakir kalmış nadir doğal güzelliklerinden biridir. Sakin, sessiz ve huzur dolu bir tatil yapmak için en ideal noktalardan biri olan plaj, doğayla baş başa kalmak isteyenlerin çok hoşuna gidecek!

Plajda, çeşitli aktiviteler yapabilir, deniz kenarında yürüyüş yapabilir veya sadece güneşlenebilirsiniz. Ayrıca, plajın hemen yanında yer alan kafelerde yöresel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.

Adres: Akkonak Köyü Yolu, 74310 Akkonak/Amasra/Bartın

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Gezgin Yorumları

“Köy plajı gerçek anlamda bitmiş gibi duruyor. Her tarafı balıkçı kaynıyor. Ama hemen 200 metre ilerisinde kamp alanı var. O kamp alanının aşşağısındaki sahil eşsiz. Uzun süre kalmadım ama taştan kumsalı ilgi çekiciydi.”

“Çakraz-Avara yolundan Çakraz’ı geçer geçmez sol taraftan dönüp yukarıya tırmanmanın ardından yolun ikiye ayrıldığı yerden sol tarafı takip edin. Az ilerleyip sol tarafta durursanız hem Çakraz hem de Akkonak manzarasını tepeden görebilirsiniz. Aşağıya doğru ilerleyip yolun 2 tarafa ayrıldığı noktadan sola dönüp plaja ulaşabilirsiniz. Sahilde güneşlenip denize girmek için çok da ideal değil, daha çok balıkçı barınağını andırıyor. Taşlı ve çakıllı bir sahil, taşlar genelde turkuaz renkli.”

“Ful taş arkadaşlar tepeden yürüyerek iniyorsunuz. Yaşınız, küçük çocuğunuz varsa tavsiye etmem. Yukarıda camping var ona sözüm yok çok otantik bir yer. Ama yaşlı ve çocuk için çok zor. Hele o sahili görünce tüylerim diken diken oldu. Ayağın takılsa Allah muhafaza inerken sakatlanırsın. Sadece deniz manzarası yukarıdan izlemek istersen ideal”

Göçkün Plajı

Göçkün Plajı

Göçkün Plajı, bir diğer ismi ile de anılan Göçgün Plajı, Amasra'nın kuzeyinde yer alan küçük bir koydur. Göçkün Plajı, Göçkün Plajı, doğal güzelliği, sessizliği ve berrak denizi ile dikkat çekmektedir. Plajda, kumlu plaj, şezlong ve şemsiyeler, yemek yiyebileceğiniz kafeler ve deniz sporları gibi aktiviteler bulunmaktadır. Sakinliği sevenler için ya da kamp yapmak isteyenler için güzel bir tercih olacaktır.

Adres: 74310 Göçkün/Amasra/Bartın

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Çakraz Plajı

Çakraz Plajı

Çakraz Plajı Amasra’nın en ünlü plajlarından biridir. Çeşm-i Çakraz olarak bilinen bölgede yer alan plaj, masmavi deniziyle gelenleri büyülemeyi başarıyor.

Geniş kumsalı ve turkuaz rengi denizi ile ünlü olan Çakraz Plajı, yaz tatili için harika bir seçenektir. Plajda şezlong ve şemsiyeler kiralayarak güneşlenebilir, denize girebilir veya sahil kenarındaki kafelerde dinlenebilirsiniz.

Adres:74310 Çakrazşeyhler/Amasra/Bartın

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Gezgin Yorumları

“Kumsalı çok güzeldi. Batı Karadeniz'in incisi Bartın'ın Amasra ilçesine bağlı şirin bir Anadolu kasabası. Ücretsiz plajı, ve plaj gerisindeki pansiyon, otel ve restoranlarıyla tam kafa dinlemelik bir tatil köyü.”

“Çok güzel masmavi denizi var, sakin rahat rahat kalabalıktan kafa dinleyecek bir tatil bölgesi , cok seviyorum ve memnunuz .İnsallah Bünyan da gelirsek Türkiye ye gene oraya gitmeni düşünüyoruz , artık çocuklarımıza da orayı göstermek istiyoruz”

“Karadeniz'in şirin tatil kasabası diyebilirim. Otel pansiyon sayısı Karadeniz'deki çoğu ilçeden fazla. Denizi kum ve güzel..sezonda araç girişi ücretli. Cankurtaran mevcut.”

Barış Akarsu Parkı

Barış Akarsu Parkı

Amasra sahilinde yer alan Barış Akarsu Parkı, ünlü Türk müzisyen Barış Akarsu anısına yapılmış bir parktır. Park, sahil boyunca uzanır ve yürüyüş yolları, çim alanlar, spor alanları ve kafeler içermektedir. Park, hem yerel halk hem de turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Ülkemizin sevilen sanatçı ve oyuncusu Barış Akarsu’nun anısına bu park ismini taşımaktadır. Barış Akarsu 2007 senesinde genç yaşta yaşamını yitirmiştir. Memleketi Amasra’ya olan sevgisini sık sık dile getiren sanatçı ve onun anısına yapılan bu parkı mutlaka listenize eklemenizi öneririz.

Adres: Kum, 74300 Amasra/Bartın

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Gezgin Yorumları

“Deniz kenarında parkın içinde bulunuyor heykeli. Rahmetli Tankut Öktem tamamlayamadan vefat ettiği için yardımcıları tarafından bitirilmiş heykel. Barış Akarsu'ya çok benzemiyor zaten önemli olan anmak ve unutmamak. Sesi ve kişiliği ile unutulmaz bir insan. Mekanı cennet olsun.”

“Barış Akarsu için 4 yıldız. Heykelin önünde resim çektik. Küçük bir park var. Güneşin altında oturma yerleri var. Ağaç gölgelik yok. Yanındaki Sefa Parkı daha güzel, daha büyük bir parkı ve ağaçların altında dinlenmek için yerler var, yemek yemek, bir şeyler içmek için mekanlar var. En güzel şey deniz manzarası.”

“Mutlaka görülmesi gereken bir yer. Manzara enfes. Çarşısında çok güzel hediyelik eşyalar alabileceğiniz, akşam yemeğinde Amasra salatası ile lezzetli balık yiyebileceğiniz ve denizine girip serinleyebileceğiniz küçük tatlı bir ilçe.”

Ahatlar Tabiat Parkı

Ahatlar Tabiat Parkı

Amasra'nın 5 km güneyinde yer alan Ahatlar Tabiat Parkı, Karadeniz kıyılarının nadir doğal güzelliklerinden biridir. Ahatlar Tabiat Parkı Ahatlar Köyü sınırları içerisindedir. Park, yürüyüş parkurları, piknik alanları ve manzaralı tepeleri ile ünlüdür. Ayrıca, parkta bulunan kamp alanı, doğa severlerin geceyi geçirmesi için idealdir. Ahatlar Tabiat Parkı, Karadeniz'in eşsiz doğasını keşfetmek için harika bir yerdir.

Ahatlar Tabiat Parkı'nda gürgen, ısırgan, ateş dikeni, kuşburnu, orman sarmaşığı, üvez, alıç, muşmula, kocayemiş, defne, böğürtlen, meşe, kızılçam, fındık, çayır otları, eğrelti, ıspıt, yabani çilek, menekşe ve daha birçok farklı türde ağaçlar ile karşılaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra bu parkta sincap, kirpi, kaplumbağa, yaban domuzu, ibibik, martı, saka, florya, ispinoz, kara tavuk, kızıl gerdan, baykuş ve ağaçkakan gibi pek çok hayvan ile de denk gelebilirsiniz.

Adres: Ahatlar Köyü, 74310 Amasra/Bartın

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Gezgin Yorumları

“Tabiat parkı tabelası var inşaat halinde gezi güzergahımdaydı geldim bütün gün motor kullandım yorgundum başka yer bakmayayım dedim seyir terasına benzer Bi yere çadır kurdum görevli yasak dedi girişin hemen yanında eski okulun arkasına taşıdım çadırı arıların içinde uyuyacağım..”

“Amasrayı karşıdan görebileceğiniz bir park diyebiliriz, seyir terası ve yürüyüş parkuru ile güzel. Biz karavan ile girişinde kaldık güzeldi. Çadır kuranlarda olabiliyor…”

“Kaldığımız hotele yakınlığı sebebiyle ziyaret ettik ve gün batımına denk geldi. Manzarası efsaneydi. Çok detaylı gezemedik, yürüyüş yolunda yürümek güzel olabilir.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gürcüoluk Mağarası Tabiat Parkı

Gürcüoluk Mağarası Tabiat Parkı

Gürcüoluk Mağarası Tabiat Parkı, doğal güzelliği ile dikkat çekmektedir. Park, 6 bin yıllık tarihi mağaralar, göletler, şelaleler ve zengin flora ve fauna ile ünlüdür. Parkta, trekking, kamp yapma ve doğa yürüyüşleri gibi aktiviteler yapılabilmektedir. Gürcüoluk Mağarası Tabiat Parkı, doğa severler ve maceracılar için önemli bir yerdir.

Gürcüoluk Mağarası'ndaki dikit ve sarkıtlarla sarılmış olan mağara, içeri girer girmez sizi etkileyecek. Bu mağara 169 metre uzunluğundadır. Tek bir alana sahiptir ancak mağara oldukça büyüktür. Bu sayede oldukça fazla ziyaretçi ağırlayabiliyor. Işıklandırmaları ile hoş bir görünüme sahip olan mağara, fosil taşlardan oluşmaktadır.

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayınız.

Çekiciler Çarşısı

Çekiciler Çarşısı

Amasra'nın en ünlü caddelerinden biri olan Çekiciler Çarşısı, tarihi evler ve dar sokakları ile ünlüdür. Çekiciler Çarşısı, merkezde yer almaktadır. Çarşıda, yerel el sanatları ve hediyelik eşyalar satan dükkanlar, kafeler ve restoranlar yer almaktadır. Çekiciler Çarşısı, Amasra'nın atmosferini ve yöresel kültürünü keşfetmek için güzel bir yerdir.

Çekiciler Çarşısı'nda çarşıda yöreye ait el emeği hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz. Bir ahşap oymacılığı süsleme sanatı olan çekicilik, aynı zamanda Amasra’nın geçim kaynağıdır. Bu sebeple fazlasıyla gelişmiş olan el sanatının eşi benzeri olmayan örneklerine, bu çarşıda denk geleceksinizdir.

Adres: Kaleiçi, Çekiciler Sk., 74300 Amasra/Bartın

Çalışma Saatleri: 08.00-00.00

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Gezgin Yorumları

“Çok keyifli bir yer nostaljik ancak tarihe uygun hatıra eşyaların olmasını isteriz el yapımı oyma ağaç yapan ustadan ve diğer tekstil ürünlerinden Osmanlı dönemi ve eski medeniyetlerin ürünlerini hatıra eşya olarak satılabilir özellikle müzedeki yağlık hatıra eşya olarak satılabilir”

Çarşı içinde çeşitli dükkanlar ve içinde süs eşyaları dahil birçok şey satılıyor. Bölgeye ait olan eşyalardan hatıra satın almak isterseniz bu çarşıdan alabilirsiniz. Fiyatlar biraz pahalı fakat el emeği olan ürünler için değer. Tavsiye ederim”

Amasra Kapalı Pazar Alanı

Amasra Kapalı Pazar Alanı

Türkiye'nin Karadeniz sahilinde yer alan tarihi bir liman kentidir. Amasra Kapalı Pazar Alanı, şehrin kalbinde yer alan tarihi bir pazaryeridir. Burada, yöresel ürünler, giyim eşyaları, hediyelik eşyalar ve el sanatları satın alınabilir. Kapalı Pazar Alanı, turistler için ziyaret edilmesi gereken önemli bir yerdir.

Adres: Kum, Güray Karakaş Sk, 74300 Amasra/Bartın

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Gezgin Yorumları

“Burayı çok seviyorum. Mevsimine göre çeşit çeşit sebze ve meyve var. Denk gelirseniz yağlı marul ve hodan otu (Ispıt) alın. Manda peyniri, tereyağı ve diğer ürünler için, içerideki tahta kulübenin tam karşısına tezgah açan Necla Hanım'ı bulun. Tarhana otu, kuru fasulye ve mısır için de pazarın arka girişindeki Reyhan Hanım'a gidin. Reçellerden de yabani çilek reçeli ve gül reçelini tavsiye ederim. Pazarın belediye tarafındaki girişinde bulunan fırından susamsız simit almayı da unutmayın.”

“Yöresel ürünleri satan teyzeler var. Reçeller özellikle birbirinin aynısı. En son aldığım reçelin eve geldiğimde ekşidiğini gördüm. Teyzeler cana yakın ancak bir tezgaha bakarken diğeri benden al diye bağırıyor, ister istemez mahcup oluyorsunuz. Turistik olarak renkli diyebilirim.”

Galla Pazarı

Galla Pazarı

Galla Pazarı, Salı ve Cuma Günleri Kurulan Köylü Pazarı ya da diğer ismHalk Pazarı · Kum, Cumhuriyet Cd., 74300 Amasra/Bartın, Turkeyi ile kadınlar pazarı her Salı ve her Cuma günleri kurulmaktadır. Köylü kadınların kendi yaptığı besinlerin, kendi yetiştirdikleri sebze ya da meyvelerin yanı sıra pek çok doğal ürüne denk gelebilirsiniz.

Adres: Kum, Cumhuriyet Cd.,74300 Amasra/Bartın

Google Haritalar konum bilgisi için tıklayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
6
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fibunacci

Çok güzel bir yer mutlaka görülmesi gerek. Sadece limanın olduğu bölgeyi sevemedim. Kötü değil ama Amasra'ya yakışmayan bir yapıda.