Görüş Bildir
Haberler
Altın İçin Müthiş Tahmin

Altın İçin Müthiş Tahmin

medya365
13.02.2014 - 18:30 Son Güncelleme: 13.02.2014 - 19:45

Altın İçin Müthiş Tahmin

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı güne 1.291,10 dolardan başladıktan sonra gelen satışların karşılanması ile 1.292 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Bir Gün Önce, 1.284-1.296 dolar aralığında dalgalı hareket eden altının ons fiyatı günü 1.290,67 dolardan tamamlamıştı. Hafta başından beri kısa vadeli yükseliş eğilimini devam ettirerek 1.270 dolar direnç seviyesini yukarıya yönlü kıran altının ons maliyetinde, alımların biraz hız kestiğini ve işlem hacminin de düştüğünü aktaran analistler, orta vadede altının yükseliş trendine girebilmesi için 1.300 dolar direnç düzeyinin aşılması gerektiğini ifade ediyor.

Bugün ABD'de açıklanacak perakende satışlar ve haftalık işsizlik müracaatları verilerinin altın ücretlerinin istikameti üzerinde belirleyici olacağını kaydeden analistler, teknik açıdan 1.300 doların aşılamaması durumunda sırasıyla 1.275 ve 1.255 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini tahmin ediyor.

KAPALIÇARŞI'DA ALTIN

Kapalıçarşı'da altının gramı 91.54 lira, çeyrek altın 149.33 lira, Cumhuriyet altını ise 149.36 liradan işlem görüyor.

FİYATLARI DÜŞÜRECEK BİR NEDEN YOK

Global Menkul Kıymetler Taktik Müdürü Gökhan Uskuay, konuya ilişkin değerlendirmesinde, gelişmiş olan ülkelerde faiz oranlarındaki yükselişin bilhassa alternatif enstrüman arabulucu olan altında düşüşlere sebep olduğunu ifade etti.

Uskuay, şunları aktardı: 'Ocak ayı bakımından Avrupa'da deflasyon kaygısı, ABD'de faiz oranları geçen sene uç seviyeleri zorlarken şu anda yüzde 2,70 seviyelerinde kalması, kış şartlarının ABD verilerini negatif istikamette etkilemesi, İngiltere'de dahil olmak üzere en gelişmiş ekonomilerde bile hala enflasyonun düşük seviyelerde kalması faiz oranlarının yukarıya istikamette gitmesini zorlaştırıyor. İşler gelişmiş ülkelerde iyi gitmediği için normal şartlarda gelişmekte olan ülkelere kayması gereken para, gelişmekte olan ülkelerde yaşanan sorunlar nedeniyle altına henüz fazla yarıyor. Gelişmiş ülkelerin üremleri düşük kaldığı için buradaki en büyük paydayı altın kazanıyor. Yılbaşından bu yana bakıldığında en fazla kazanç sağlayan yatırım arabulucu oldu.'

Altının Mart ayına kadar gündemde olmaya devam edeceğini ifade eden Uskuay 'Kış koşulları ABD'de şu anda çok ağır. Diğer taraftan Mart ayında Avrupa'da negatif faiz süreci konusunda bir gelişme olur diye beklentiler var. Şubat ayı ve Mart ayı içerisinde altında yükseliş potansiyeli mevcut.'

Kaynak: http://www.medya365.com/ekonomi/altin...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0