Görüş Bildir
Haberler
Alevilerden Suç Duyurusu

Alevilerden Suç Duyurusu

Onedio Medya
05.03.2014 - 08:45 Son Güncelleme: 05.03.2014 - 11:12

Alevilerden Suç Duyurusu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın yargılandığı davayla ilgili yaptığı telefon konuşmalarının ortaya çıkması ve eski Adalet Bakanı Ergin’in hâkimin Alevi olduğu yönünde bilgi aldığını söylemesi Alevi derneklerini ayağa kaldırdı. Alevilerin fişlendiğini ve tehdit altında olduklarını belirten Alevi derneklerinin temsilcileri Erdoğan ve Ergin hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül Ses kayıtlarında ortaya çıkan konuşmalar sürpriz değil, biz zaten bu durumu biliyorduk. Bu insanlığa karşı işlenen bir suçtur. Bu hem nefret suçları hem de ırkçılık kapsamına girer. Böyle bir algı tüyler ürperten bir durum. Alevi toplumunun tamamı tehlikede demektir. Alevilere yönelik fiili katliamlar dönemi geçici olarak kapandı. Başbakan’a göre artık taciz etmek, aşağılamak, sürekli kontrol altında tutmak lazım. Alevi toplumuna mensup insanların tamamı bu ülkede fişlenmiştir.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel Çıkan ses kaydı Başbakan Erdoğan’ın Alevilere yönelik öfke, kin, nefret dilinin, ayrıştırıcı, ötekileştirici tavrının bir kanıtıdır. Bu ses kaydı ibret vesikasıdır, kınıyorum, lanetliyorum.

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir Başbakan Alevilere yönelik nefret söylemini sürdürüyor. Alevilere yönelik bu fişleme ve hakareti yargıya taşıyacağız. Erdoğan ve Ergin hakkında suç duyurusunda bulunacağız.

Cumhuriyet

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/tu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0