Görüş Bildir
Haberler
Aklınıza Takılan Bir Şey Kalmasın: Mastürbasyon Hakkında En Çok Sorulan Soruları Açık Açık Cevaplıyoruz!

Aklınıza Takılan Bir Şey Kalmasın: Mastürbasyon Hakkında En Çok Sorulan Soruları Açık Açık Cevaplıyoruz!

esma çetin
09.06.2022 - 08:39

Öncelikle herkesin mastürbasyon yaptığı ve bunun normal olduğunu söyleyerek içeriğimize başlayalım. Özellikle kadınların mastürbasyon yapması hakkında internette dolaşan çok fazla yanlış bilgi var. Mastürbasyon hakkında en çok sorulan soruları ve doğru bilinen yanlışları sizler için derledik. Hadi buyurun 👇

Kaynak: https://helloclue.com/articles/sex/ma...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kadınlar mastürbasyon yapar mı?

1. Kadınlar mastürbasyon yapar mı?

Susan Quilliam, yaptığı araştırmalarda her 5 kadından 4'ünün düzenli olarak mastürbasyon yaptığını öne sürdü. Indiana Üniversitesi tarafından 2016 yılında yapılan bir araştırma 25-29 yaşlarındaki 4 kadından 3'ü ve 14-17 yaşlarındaki 2 kadından 1'inin mastürbasyon yaptığını söylüyor.

2. Herkes aynı şekilde mi mastürbasyon yapar?

2. Herkes aynı şekilde mi mastürbasyon yapar?

Kendi alanınızın mahremiyetinde mastürbasyon yapmanın doğru ya da yanlış yolu yoktur. Nasıl mastürbasyon yapıldığı da kişiden kişiye göre değişir. Kimi insanlar erojen bölgelere dokunmak, ovalamak veya masaj yapmaktan zevk alırken kimi insanlar cinsel organları uyarıcı aletler kullanır. Anlayacağınız bu işin herkes için geçerli tek bir yolu yoktur. Yaptığınız şey sizin veya başkaları için tehlikeli olmadığı sürece istediğiniz şekilde mastürbasyon yapabilirsiniz.

3. Mastürbasyon yapmak hastalığa sebep olur mu?

3. Mastürbasyon yapmak hastalığa sebep olur mu?

Yıkanmamış eller veya hijyenik olmayan bir nesne kullanmadığınız sürece mastürbasyon hastalığa veya enfeksiyona neden olamaz. Ayrıca mastürbasyon yapmak, istenmeyen gebeliklere veya cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara da (çevrenin ve nesnelerin temiz olması şartıyla) yol açmaz.

4. Mastürbasyon, orgazm olmayı öğrenmenize yardımcı olabilir mi?

4. Mastürbasyon, orgazm olmayı öğrenmenize yardımcı olabilir mi?

Mastürbasyon yapmak, her cinsiyetten insan için vücudunuzu tanımak ve arzularınızı keşfetmek için bir fırsattır. Bedensel duyumları ve tepkileri keşfetmenin bir yolu olabilir. Ayrıca ilginç bir veri paylaşalım. Her 10 kadından 9'u mastürbasyon yaparken her zaman orgazm olurken, 4 kadından sadece 1'i cinsel ilişki sırasında orgazm oluyor.

5. Mastürbasyon yaparak bekaretinizi kaybeder misiniz?

5. Mastürbasyon yaparak bekaretinizi kaybeder misiniz?

Bekaret fiziksel veya tıbbi bir şey değildir. Bu, birçok insanın farklı tanımlarına ve hakkında farklı görüşlere sahip olduğu kültürel bir fikirdir. Bekaret kavramı, vajinal açıklığınızın vajinal seks tarafından 'yırtılan' bir zarla kaplı olduğu fikriyle bağlantılıdır. Kızlık zarı olarak da bilinen vajinal korona, vajinal açıklığın hemen içinde 1-2 santimetre bulunan ince mukus dokusu kıvrımlarından oluşur.

'Vajinaya tamponlar, adet kapları, oyuncaklar veya parmaklar dahil bir şeyler sokmak ve ayrıca temel fiziksel aktivite, vajinal koronanın kademeli olarak azalmasına katkıda bulunabilir. İnsanlar ergenlik döneminde olgunlaştıkça meydana gelen hormonal değişiklikler de vajinal koronanın şeklini ve esnekliğini değiştirebilir. Mastürbasyon yapıp yapmadığınıza bakılmaksızın, vajinal koronanız zamanla yıpranacaktır.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İlişki içerisindeyken mastürbasyon yapmak doğru mu?

6. İlişki içerisindeyken mastürbasyon yapmak doğru mu?

Partnerinizle cinsel ilişkiye girmek ve mastürbasyon yapmak birbirine zıt iki kutup değildir, aksine tamamlayıcı cinsel deneyimler olabilirler. Mastürbasyon yapmak kendi vücudunuz hakkında bilgi edinmeniz için bir fırsattır. Neleri sevip sevmediğinizi öğrenmek de cinsel hayatınızı renklendirir. Araştırmalar, düzenli olarak mastürbasyon yapan kadınların cinsel ihtiyaçlarını daha kolay fark edip kabullenebildiklerini göstermektedir.

7. Mastürbasyon yapmak zararlı mıdır?

Mastürbasyon yapmak; fiziksel, cinsel veya duygusal olarak sağlığınız için kötü bir şey değildir.  Tam tersine mastürbasyon yapmak vücutta bazı hormonların salgılanmasına sebep olur. Bu hormonların sağlıklı miktarda salgılanması da hem fiziksel hem de mental sağlığınız açısından faydalıdır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
6
4
4
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Deborah Crimson

uykunuz kaçtıysa ve acilen uyumanız gerekiyorsa da yapın, bebek gibi uyursunuz :)))

Mehmet

Yuh! Kadınlar şey mi yapıyormuş. Yeminle inanmam. Hele Türk kadını. Ya arkadaş siz değil misiniz ne kadar yakışıklı, sağlıklı ve zengin olursa olsun Türk erk... Devamını Gör

WantonNovelSMYRNA

Dostum Öküze tapanı çık. Bence double espresso ol. Geneli sert seviyor. Sütlü Latte gitmiyor bizimkilerin geneline. Romatizm' den anlamıyorlar. Double Espres... Devamını Gör

Berke Tepeci

Ergenlik döneminde her erkeğin aktif cinsel hayatı başlayana kadar vazgeçilmez dostu oluyor :D