Görüş Bildir
Haberler
Cinsel Açıdan Sıkıntıya Düşen Erkeklere İlaç Gibi Gelecek Testesteron Seviyenizi Arşa Çıkaracak Besinler

Cinsel Açıdan Sıkıntıya Düşen Erkeklere İlaç Gibi Gelecek Testesteron Seviyenizi Arşa Çıkaracak Besinler

esma çetin
23.04.2022 - 10:00

Son zamanlarda asabiyseniz, depresif hissediyorsanız, konsantrasyon sorunu ve libido düşüklüğü yaşıyorsanız testesteron seviyeniz düşmüş olabilir. Testesteron salgılamanızı arttıracak 5 besini sizler için listeledik. Buyrun detaylara 👇

Kaynak: https://web.archive.org/web/202204081...

1. Yumurta sarısı,

1. Yumurta sarısı,

Hatırlarsınız ki bi' aralar yumurtanın sarısının zararlı olduğuna dair bazı açıklamalar yapılmıştı ancak yapılan araştırmalar, yumurta sarısında sağlıklı yağ, protein ve selenyum bulunduğunu gösterdi. Selenyum da vücudunuz için antioksidan görevi görüyor. Yapılan araştırmalara göre selenyum, vücuttaki testesteron üretimini arttırıyor.

2. Yağlı balıklar,

2. Yağlı balıklar,

Balığın seveni kadar sevmeyeni de bir hayli fazla. Testesteron seviyeniz düşükse somon ve sardalya gibi besin değeri yüksek, yağlı balıkları yemenizi öneririz. Yağlı balıkların içerisinde yüksek miktarda D vitamini, çinko ve omega 3 var. Yapılan araştırmalara göre de bu besin değerleri de testesteron oranını yüzde 52 oranında arttırıyor. Yağlı balıkların içindeki yağın da vücudumuz gerekli olan sağlıklı bir yağ türü olduğunu söylemekte fayda var.

3. Kırmızı meyveler,

3. Kırmızı meyveler,

Meyvelerin ne kadar sağlıklı olduğunu söylemeye gerek bile yok. Özellikle vişne ve nar tüketirseniz testesteron seviyenizin arttıracak en iyi meyve tercihleri. Flavanoid antioksidanlar testesteron üreten hücrelerin korunmasında önemli rol oynuyor, bu meyvelerin içerisinde de bol miktarda flavanoid antioksidanlar mevcut. Araştırmacılar bu teoriyi hayvanlar üzerinde test etmiş ve nar suyunun testesteron düzeyinin arttırdığını gözlemlemiş.

4. Kakao,

4. Kakao,

Testesteron düzeyini arttıran ir diğer mineral de magnezyum. Magnezyum ve flavonoid antioksidanlar açısından zengin olan kakao da testesteron seviyenizi arttıracak besinler arasında.

5. Koyu yeşil yapraklı sebzeler,

5. Koyu yeşil yapraklı sebzeler,

Ispanak, brokoli, kale ve marul gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler magnezyum açısından oldukça zengin besinler. Testesteron düzeyinin azalmasına sebep olan şeylerden biri de oksidatif strestir. Oksidatif stresi azalttığı için magnezyum da testesteron seviyenizin artmasında ve korunmasında önemli bir rol oynuyor. Bu yüzden koyu yeşil yapraklı sebzeleri yemenizi tavsiye ederiz.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
4
3
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın