Görüş Bildir
Haberler
Ak Parti Seçim Sonucuna İtiraz Etti

Ak Parti Seçim Sonucuna İtiraz Etti

adem kara
01.04.2014 - 10:58 Son Güncelleme: 01.04.2014 - 14:01

Ak Parti Adana Büyükşehirde Oyların Yeniden Sayılmasını İstedi

AK Parti Adana Büyükşehir'de kaybettiği seçim sonuçlarına itiraz ederek yeniden sayım istedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun bu konu için görevlendirildiği bildirildi.

AK Parti, yüzde 1.7 oranında oy farkıyla kaybettiği Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde birçok sandığın yeniden sayılması için itirazda bulundu.

Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da, MHP'li Hüseyin Sözlü'nün Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazandığı seçimlere itirazlarıyla ilgili gelişmeleri izlemek için Adana'ya geldi.

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı MHP'nin adayı Hüseyin Sözlü yüzde 33.5 oy oranı ile kazanırken, AK Parti adayı Abdullah Torun yüzde 31.8'le ikinci oldu. AK Parti İl Başkanlığı, bazı sandıklarda çıkan sonuçlara itiraz edip yeniden sayılmasını istedi. Ayrıca seçim kurullarından birinin sabaha karşı işlemlere ara vermesi de tutanak altına alınarak Yüksek Seçim Kurulu'na başvuru yapıldı.

Bu gelişmeleri izlemekle görevlendirilen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Adana Milletvekili olan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve İl Başkanı Fikret Yeni ile bir değerlendirme yaptıktan sonra sandık sayımlarına yapılan itirazların yerinde izleme kararı aldı.

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, 'Adana'da girdikleri yerel seçim mücadelesinden hak ettikleri sonucu alabilmek, sandıklarda adaletli neticenin ortaya çıkması ve Adanalının demokratik tercihinin tam anlamıyla tezahür etmesi için çalıştıklarını' söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini MHP 410 bin 370 oyla kazanırken, Ak Parti'nin oyu ise 390 bin 132 oldu.

Adana'nın Karaisalı ilçesinde seçimi MHP'nin adayı Saadettin Aslan 12 oy farkla kazandı. AK Parti, sonuca itiraz etti.

Mevcut Belediye Başkanı MHP'li Babacan Durak'ın aday olmadığı Karaisalı ilçesi, kıyasıya bir seçim yarışına tanıklık etti. 16 bin 54 kayıtlı seçmenin bulunduğu ilçede MHP'nin adayı Saadettin Aslan ile Ak Parti'nin adayı Yusuf İyi arasında kıran kırana geçen yarışta resmi olmayan sonuçlara göre geçerli 14 bin 606 oyun 6 bin 570'ini alan Saadettin Aslan seçimi kazanan isim oldu. Yusuf İyi ise 6 bin 558 oy alarak seçimde ikinci oldu.

Aslan'ın 12 oy farkla Karaisalı Belediye Başkanı seçildiği seçimin ardından Ak Parti, seçim sonuçlarına itiraz etti. İtirazı bugün görüşecek olan İlçe Seçim Kurulu'nun kesin sonuçları bugün açıklaması bekleniyor.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0