Görüş Bildir
Haberler
ABD'nin Doğusunda Fırtına Tehlikesi Sürüyor

ABD'nin Doğusunda Fırtına Tehlikesi Sürüyor

Onedio Medya
29.04.2014 - 18:55 Son Güncelleme: 29.04.2014 - 19:04

ABD'nin Doğusunda Fırtına Tehlikesi Sürüyor

Amerika Birleşik Devletleri'nin güney ve doğu eyaletlerinde yaşayan 73 milyon kişi, sert hava koşullarının tehdidi altında. Fırtına ve hortumlar nedeniyle son iki günde 28 kişi öldü.

Meteorolojistler, Meksika Körfezi'nden Kanada sınırına yakın Büyük Göller Bölgesi'ne kadar olan alanda, gök gürültüsüyle birlikte görülen şiddetli fırtınaların bir süre daha devam edeceği uyarısını yapıyor.

Son iki günde bölgede meydana gelen hortumlarda bir çok ev ve araba kullanılamaz hale geldi, binlerce kişi elektriksiz kaldı.

Alabama eyaletinde de karayolları kapandı, yüzlerce ev yıkıldı.

Hortumlardan en kötü etkilenen eyaletlerden biri Mississippi.

Eyalet senatörlerinden Giles Ward, evini yutan hortumdan eşi ve çocuklarıyla birlikte evin banyosuna sığınarak kurtulmuş. Ward yaşadıklarını şu sözlerle anlatıyor: 'Yaklaşık 30 saniye sürdü. İnanılmaz güçlüydü. Şu ana kadar karşılaştığımız en kötü hortumdu'.

Arkansas da evlerin yerlebir olduğu eyaletlerden. Enkaz altında kalanları arama çalışmaları sürerken ölü sayısının da artabileceği belirtiliyor.

Güney eyaletlerindeki bazı kasabalarda da fırtına nedeniyle mahsur kalanlara ulaşılmaya çalışıyor.

Öte yandan, ABD Meteoroloji Dairesi, bu yıl için El Nino oluşumu riskinin yüzde 65'in üzerine çıktığını açıkladı. Avustralya ve Doğu Asya'daki kuraklık ie Kuzeydoğu Amerika'daki görece sıcak geçen yazın Pasifik Okyanusu'nu ısıttığı belirtildi.

Avustralya Meteoroloji Birimi ise, El Nino'nun Temmuz ayında oluşmasının olası olduğu uyarısını yaptı.

El Nino fırtınası daha önce 1997 yılında meydana gelmiş ve ardında sadece ABD'de 10 milyar dolarlık bir bilanço bırakmıştı.

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0