Görüş Bildir
Haberler
ABD F-35'ler İçin Türkiye'yi Seçmiş

ABD F-35'ler İçin Türkiye'yi Seçmiş

FreiGeist
12.12.2014 - 10:47
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Savunma Bakanlığı, F-35 savaş uçaklarının Avrupa'daki bakım-onarım işlerinin İtalya ve Türkiye tarafından yapılacağını açıkladı.

Havacılık haber sitesi Aviation Week'in haberine göre, F-35 uçaklarının ağır gövde ve motor bakım işlerini 2108 yılından itibaren Avrupa'da, Türkiye ile İtalya yapacak.

Habere göre, ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi Korgeneral Chris Bogdan, aylar süren değerlendirme ve tesis ziyaretlerin ardından F-35 uçaklarının konuşlanacağı bölgeler göz önüne alınarak 'en iyi değer' veren yerlerin seçildiğini açıkladı.

Bogdan'ın gazeteciler ile yaptığı bir yuvarlak masa toplantısında verdiği bilgilere göre, Türkiye'deki tesislerde, F-35'lerde kullanılan Pratt & Whitney F135 motorların ağır bakımlarını yapılacak.

Haberde, uçak motorlarının ağır bakım işlerinde Türkiye'nin seçilmesinin bir sürpriz olmadığıne da işaret edilerek, F135 motorlarının üreticisi Pratt & Whitney'in, Türkiye'de bir motor bakım onarım fabrikası kurmak üzere Türk ordusuyla anlaştığı ve birçok yerel şirketle yedek parça üretemi için de hazırlıklar yaptığına işaret edildi.

Bogdan, uçakların gövdesi ve motorunu kapsayan başlangıç ağır bakım ve onarımlarının İtalya'da yapılacağını, kapasitenin yetersiz kalması durumunda da İngiltere'nin destek sağlayacağını belirtti.

Buna göre, Norveç ve Hollanda da 2021 yılında devreye alınmak üzere 'bakım, onarım ve işletme' amaçlı yatırım yapacaklar ve İngiltere de, ihtiyaç duyuldukça ek kapasite yatırımlarını devreye alacak.

Programa katılacak ülkelerin önümüzdeki 50 yılda 3,000 uçağın bakım-onarım işlerini yapacaklarına işaret edilen haberde, İtalya savunma yetkililerinin, bu işlerden 18.6 milyar dolarlık kazanç beklediklerine işaret edildi.

Nafiz ALBAYRAK / NEW YORK (DHA)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0