Görüş Bildir
Haberler
ABD'den Çin Ordusunda Görevli 5 Kişiye Hackerlık Suçlaması

ABD'den Çin Ordusunda Görevli 5 Kişiye Hackerlık Suçlaması

Onedio Medya
19.05.2014 - 18:59 Son Güncelleme: 20.05.2014 - 12:17

ABD Adalet Bakanlığı, Çin ordusunda görevli beş kişiyi ABD'li şirketlerin ticari sırlarını çalmak için hackerlık yapmakla suçladı. Böylece ABD hükümeti ilk kez açık bir şekilde Amerikan şirketlerine karşı siber suç işleyen yapancı çalışanları suçlamış oldu.

ABD'li şirketlerin sistemlerine sızmak için Çin Halk Kurtuluş Ordusu ile çalıştıkları yönünde bu beş kişiye yapılan suçlama bu tarz saldırılar konusunda Çin ile yaşanan gerginliğin de bir yansıması olarak görülüyor. ABD hükümet yetkilileri uzun zamandır Çinli şirketlere rekabet avantajı sağlamak için ABD'li şirketlerin ticari sırlarını elde etmeye çalıştığı iddiası ile Çin'den şikayetler ediyor. Ancak Çin bu tarz suçların dayanaktan yoksun olduğunu belirterek suçlamaları reddediyor.

Konuya yakın kaynaklar Adalet Bakanı Eric Holder ve FBI yetkililerinin bahsi geçen kişileri ile ilgili suçlamaların detaylarını bugün açıklayacağını ifade ediyorlar.

Aynı kişiler, suçlamaların Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun 61398 Birimi'nde görevli beş kişiyi kapsayacağını kaydediyor. Bu kişilerin bir nükleer santralin tasarım bilgilerini ve bir güneş enerji şirketinin maliyet ve fiyat bilgilerini çaldıkları da iddialar arasında yer alıyor.

WSJ Türkiye

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0