Görüş Bildir
Haberler
ABD'deki "Müslüman Bayramları" Kampanyası İçin Son Saatler

ABD'deki "Müslüman Bayramları" Kampanyası İçin Son Saatler

ABD'deki "Müslüman Bayramları" Kampanyası İçin Son Saatler

Beyaz Saray'ın resmi internet sayfasında Müslümanların dini günlerinin ABD'deki okullarda tatil sayılması için açılan imza kampanyasında son saatlere girildi. Ancak halen 45 binden fazla imza eksik.

17 Aralık'ta imzaya açılan dilekçenin Beyaz Saray yetkilileri tarafından ele alınabilmesi için 17 Ocak 07.00'a kadar 100 bin imza toplanması gerekiyor. Türk Amerikan toplumu ve sivil toplum kuruluşlarının sosyal medya üzerinden hız kazandırdığı kampanya çerçevesinde toplanan imza sayısı TSİ 17.30 itibarıyla 55 bini geçti.

Müslümanların tatil günlerinin ülke çapında resmen tanınmasının talep edildiği dilekçenin açıklama kısmında şu ifadeler yer alıyor:

'Amerika Birleşik Devletleri'nde Müslümanların artan nüfusu ile Müslümanların tatil günlerinin de ülke çapında okullar tarafından tanınmasının zamanının geldiğine inanıyoruz. Ne yazık ki birçok Müslüman aile, çocuklarının eğitimi ve kendi dini yükümlülükleri arasında seçim yapmak zorunda kalıyor. Müslüman okul çocukları ve çalışanları da okullardaki diğer inançların takipçilerine tanınan aynı haklardan yararlanmayı hak ediyor. Başkan Barack Obama'yı bu dilekçeyi desteklemeye ve toplumun kapsayıcılığını geliştirmeye çağırıyoruz.'

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR? ABD'de isteyen herkes, www.whitehouse.gov adresindeki dilekçe (petition) bölümünden, gündeme getirmek istediği herhangi bir konu hakkında imza kampanyası başlatabiliyor. Konuyla ilgili Beyaz Saray'ın resmi internet sayfasında şu bilgiler yer alıyor:

Hürriyet

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/dunya/2557...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0