Görüş Bildir
Haberler
700 Bin Kişilik 'Sahte Emeklilik' Vurgunu: SGK Maaş ve İkramiyeleri Geri İstiyor

etiket 700 Bin Kişilik 'Sahte Emeklilik' Vurgunu: SGK Maaş ve İkramiyeleri Geri İstiyor

Çoğunluğu Almanya olmak üzere Avrupa'da yaşayan binlerce gurbetçi sahte emeklilik şirketlerinin kurbanı oldu. Bu şirketlerce paraları alınan gurbetçiler Türkiye'de çalışıyormuş gibi gösterilerek emekli edildi. Milyarlarca lira zarara uğradığı belirtilen SGK şu ana kadar 350 bin kişinin emekliliğini iptal ederken sahte emeklilik şirketleri aracılığıyla işlem yaptıranların sayısının ise 700 bini bulduğu belirtildi. SGK bu kişilere verdiği tüm maaşları ve emeklilik ikramiyelerini geri istedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) akıl almaz boyutlarda zarara uğratan emeklilik vurgunu Almanya'da patlak verdi.

Gurbetçileri '3 bin 600 günden daha az primle, yüksek maaşla emeklilik” vaadiyle kandıran sahte emeklilik şirketleri, yaklaşık 700 bin kişiden 1500 ile 3000'er Euro arasında para topladı.

Türkiye'de çalışıyor gibi gösterilip emekli edildiler

Türkiye'de çalışıyor gibi gösterilip emekli edildiler

Sözde ‘Emeklilik danışmanları', gurbetçileri Türkiye'de kurdukları paravan şirketlerde çalışıyormuş gibi göstererek, SSK numaraları verdirdi. Buna dayanarak da binlerce kişi, SSK'dan 4a sigortalısı olarak, emekli edildi. 

Harekete geçen Sosyal Güvenlik Kurumu bu şirketleri takibe aldı. 

SGK, 'gerçeğe aykırı beyanda' bulundukları gerekçesiyle 700 bin kişiden bir çoğuna yazı gönderdi.

Habere göre yaklaşık 25 milyar dolar (147 milyar lira) zarara uğrayan SGK, 10 yıl geriye dönük tüm maaşlar ve emeklilik ikramiyelerini geri istedi.

İşte SGK'dan gönderilen belge

İşte SGK'dan gönderilen belge

Avrupa'da yaşayan bir Türk vatandaşına gelen emeklilik iptali bildirisi.

Şu ana kadar Türkiye'de yasal anlamda ticari bir faaliyeti olmayan şirketlerde, fiili ve gerçek çalışması olmayan kişilerden aralarında Türkiye'de yaşayanların da bulunduğu 350 bin kişinin emekliliği iptal edildi. 

Emekliliği iptal edilenlerden o güne kadar aldıkları maaş ve ikramiyeler faiziyle talep ediliyor. Ayrıca haklarında dava da açılacak. 

Emeklilik iptaline 7 gün içinde itiraz edilmediği takdirde karar kesinleşiyor. 

İtiraz edenlerin İş Mahkemesi'nde dava açma dışında bir şansı bulunmuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"SGK benden yaklaşık 130 bin TL istiyor"

"SGK benden yaklaşık 130 bin TL istiyor"

Paravan şirketlerin mağdurlarından Heilbronn'lu okuma yazma bilmeyen Pupuş Doğan (76), yaşadıklarını şöyle anlattı: 

“Ben emeklilik şirketinin kurbanı oldum. Benden 2500 Euro aldılar. Parayı şirketin değil, bir şahsın adına ödettiler. 6 yıl önceki emekliliğim iptal oldu. 39.000 TL yatırmıştım. Şimdi SGK benden yaklaşık 130 bin TL istiyor. Kaçıp gitmişler. Şimdi ben bu parayı nasıl öderim.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
190
134
49
17
8
8
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Domalt Trump

Sizi "Türkiye'de çalışıyormuş gibi" göstererek emekli edeceğiz, demişler. Nasıl yasal bir işlem yapıldığını düşündünüz acaba? Devletin malı deniz, yemeyen ke... Devamını Gör

AbSurDMaN

Yasal işlem yaptıklarını düşünüyorlarmışmış. Be amına koyim çalışmadan uzaktan emekli olmanın nesi yasal, bi çakal sizsiniz he mi? Almanya'da maaş alıp gül g... Devamını Gör

Erdal Güngör

Gurbetçilerin neyi mağdur anlamadım... SGK'yı dolandırmak için profesyonel dolandırıcılara para vermişler. Şimdi ağlak ağlak pozlar veriyorlar. Haksız yere e... Devamını Gör