Görüş Bildir
Haberler
5 Milyon Gmail Hesabının Şifresi Çalındı!

5 Milyon Gmail Hesabının Şifresi Çalındı!

Batuhan
11.09.2014 - 10:39 Son Güncelleme: 11.09.2014 - 15:34

Siber korsanların en son hedefi Google’ın popüler e-posta servisi Gmail oldu. Aralarında Türk kullanıcılara ait olanların da bulunduğu 5 milyon civarındaki Gmail hesabının şifreleri siber korsanların eline geçti.

Siber saldırıyı Rusya merkezli bir web sitesinden duyuran hacker’lar, 5 milyondan fazla @gmail.com uzantılı e-posta hesabının şifrelerini ele geçirdiklerini açıkladı ve bununla da yetinmeyip bu şifreleri yaymaya başladı. Yani, sen bu yazıyı okuduğun esnada, Gmial şifren elden ele dolaşıyor olabilir…

Google siber saldırıya dair herhangi bir açıklama yapmazken, siber korsanların şifreleri çalmak için nasıl bir yöntem kullandıkları da bilinmiyor.

‘Is Leaked?’ isimli web servisini kullanarak, şifrenin ele geçirilip geçirilmediğini öğrenebilirsin. İzlemen gereken adımlar ise şu şekilde: Buradan web sitesine git, gmail.com uzantılı e-posta adresini ilgili kutucuğa gir ve ardından ‘Check it’ tuşuna tıkla. Çıkan sonuç yeşil renkte ‘No’ ise rahatlayabilirsin. Gel gelelim, kırmızı bir ‘Yes!’ görürsen, şifren ele geçirilmiş demektir.

Eğer şifren ele geçirilmiş ise hemen Gmail’e gir ve ‘Hesap > Güvenlik’ yolunu izleyerek tahmin edilmesi zor ve sayı ile harflerden oluşan yeni bir şifre belirle.

Stuff

Kaynak: http://www.stuff.com.tr/2014/09/5-mil...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
1
0
0