Görüş Bildir
Haberler
260 Metrede Nefes Kesen Tatbikat

260 Metrede Nefes Kesen Tatbikat

Çiğdem Men
16.08.2014 - 00:11 Son Güncelleme: 16.08.2014 - 00:19
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

İstanbul’da inşaatı süren Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün dev kulelerinde yangın ve ilkyardım tatbikatı yapıldı.

Köprünün dev kulelerinin 260′ıncı metresinde senaryo kapsamında çıkan yangın söndürülürken, yaralanan personel, kurtarma sepetiyle 9 dakikada aşağıya indirildi.

Üçüncü köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi çalışması hızla sürerken, bir yandan da güvenlik tatbikatları yapılıyor. Projenin güvenliğini ve olası tehditleri fark edip önlemini alabilmek için yangın ve ilkyardım tatbikatı düzenlendi. Tatbikatın yeri ise köprünün dev kulelerinin 260′ıncı metresi oldu. Tatbikat senaryosuna göre, köprü kulelerinde yangın çıktı. Yangın sırasında yine senaryo kapsamında yaralanan bir işçi de bulunduğu yerden kurtarma sepeti içinde kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Tatbikatla ilgili açıklama yapan 3. Köprü Projesi Avrupa Yakası İş Güvenliği Şefi Meksut Alev, “Kuzey kulede en üst platformda yangın, 2 kat altında da kaza olması gerekiyordu. Ekiplere eğitim verdik, sonra da uygulamaya geçildi. Öncelikle temsili yangın başladı, yangın sırasında bir kişi temsili kaza geçirdi. Ayağı kırılan kişinin kurtarılması gerekiyordu. Kurtarma ekibinden arkadaşımız telsiz anonsu ile yardım istedi. Ambulansımız hazırlandı ve gerekli konumunu aldı. Kurtarma sepetiyle, yangın esnasında kaçarken ayağı kırılan şahıs ilk yardım ekibinin yardımıyla yere indirildi. Bu arada kuledeki görevli arkadaşlarımız, 260 metre yükseklikten çalışanlar sağlıklı biçimde tahliye edildi. Ayağı kırılan arkadaşın indirilmesi 9 dakika sürdü. Tatbikat yaklaşık 15 dakika devam etti. Teknik personel faaliyet raporlarını sundu.

Tatbikat sonrası değerlendirmemizden olumlu sonuçlar elde ettik” dedi. Alev, ”Aslında işimiz ‘çok tehlikeli’ işler kapsamında bulunduğu için yönetmeliğe göre yılda 1 kez tatbikat yapma zorunluluğumuz var. Fakat 3. Köprü gerek proje sahasının genişliği, gerekse içeriğinin önemi nedeniyle çok daha sık tatbikat yaparak olası sorunları baştan fark ederek önleme yoluna gitmek istiyoruz” diye konuştu. Hyundai Sağlık, Güvenlik ve Çevre Müdürü Kim Yeong Tae ise bu tür tatbikatların risklere hazırlıklı olmak adına gerçekleştirildiğine değinerek “Planlama yapılarak senaryolar hazırlanıyor ve bu senaryolar kapsamında olası aksaklıkların önüne geçmek için gerçekleştiriliyor” dedi.

Baretdergisi

Kaynak: http://www.baretdergisi.com/260-metre...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam