Görüş Bildir
Haberler
2024'te Veda Edilmesi Gereken Cilt Bakım Trendleri ve Yerine Denemeniz Gerekenler

etiket 2024'te Veda Edilmesi Gereken Cilt Bakım Trendleri ve Yerine Denemeniz Gerekenler

Sena YİĞİT
29.01.2024 - 10:01

Cilt bakım trendleri sürekli değişirken, 2024 yılında veda etmemiz gereken bazıları var. Ancak endişelenmeyin, bu trendlerin yerini alacak yenilikçi ve etkili uygulamalar da mevcut. Bu içeriğimizde, geride bırakmanız gereken cilt bakım trendlerini ve onların yerine denemeniz gereken yeni yöntemleri sizlerle paylaşacağız. İşte 2024'te veda etmeniz gereken cilt bakım trendleri ve yerine denemeniz gerekenler...

Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.'

'Bu içerik marka iş birliği içeriyor.'

Bu içerik 28.01.2024 tarihinde oluşturulmuştur, bu içeriğe erişim sağladığınız zamana göre listelenen ürün fiyatlarında değişiklikler olmuş olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Artık 12 aşamalı bir cilt bakım rutininin normal kabul edildiği günler geride kaldı.

Artık 12 aşamalı bir cilt bakım rutininin normal kabul edildiği günler geride kaldı.

Günümüzde, cilt bakımı trendleri, güzellik anlayışında 'daha az, daha çok' yaklaşımını benimsemiş durumda ki biz tamamen bu fikirdeyiz. Dahası, ürün içeriklerindeki yenilikler sayesinde, istediğiniz sonuçları hala elde edebilirsiniz. 

Bunun için önerilerimiz burada

Çift aşamalı cilt temizliği, cildi derinlemesine temizlemenin en etkili yolu olabilir.

Çift aşamalı cilt temizliği, cildi derinlemesine temizlemenin en etkili yolu olabilir.

Çift aşamalı cilt temizliği, adından da anlaşılacağı gibi iki aşamadan oluşur. İlk aşamada, yağ bazlı bir temizleyici kullanarak ciltteki yağ ve makyaj kalıntıları temizlenir. Bu aşama cildinize yağlı bir his bırakır ancak bu his, cildinizin doğal yağını almak yerine, kir ve makyaj kalıntılarını çözer. Bu aşamada Hindistan cevizi yağı, jojoba yağı, badem yağı gibi yağ bazlı temizleyiciler tercih edilebilir.

İkinci aşamada ise, su bazlı bir temizleyici ile cildin derinlemesine temizlenmesi hedeflenir. Su bazlı temizleyiciler, cildinizi derinlemesine temizleyerek yumuşak ve taze bir his bırakır. Bu temizleyiciler genellikle jel, köpük ya da sıvı formunda bulunur.

Önerilerimiz burada

Cilt bakımında kullanılan ürünlerin içeriklerine dikkat etmek ve etkili olanları seçmek önemlidir.

Cilt bakımında kullanılan ürünlerin içeriklerine dikkat etmek ve etkili olanları seçmek önemlidir.

Sayısız cilt bakım ürününe rağmen, lekelerden gözeneklere, kırışıklıklardan nemsizliğe kadar birçok sorunla başa çıkmak her zaman mümkün olmayabilir. Ancak, doğru aktif bileşenlerin bir arada kullanımıyla istenilen sonuçlara ulaşmak mümkün. Aktif bileşenler, cilt problemlerini çözen ve cilt görünümünü yenileyen yüksek performanslı kozmetik içeriklerdir. Tek bir bileşenin tüm cilt sorunlarına çözüm olmayabileceğini unutmayın. Doğru aktif bileşenlerin doğru oranda uygulanması ve sinerji yaratılması gerekmektedir. Cilt sağlığı için önemli olan hyalüronik asit, C vitamini ve niasinamid gibi bileşenleri özetlememiz gerekirse: Hyalüronik asit, cildin nem tutma yeteneğini artırırken, C vitamini cilt tonunu eşitleyerek cilde ışıltı kazandırır. Niasinamid ise cilt sağlığı için önemli diğer bir bileşendir.

Önerilerimiz için tıklayın

Aşırı peeling kullanımından kaçınmalısınız.

Aşırı peeling kullanımından kaçınmalısınız.

Cilt bakımında, peeling adımının önemi büyük. Derinlemesine temizlik, ölü deri hücrelerinden arınma, doku yenilenmesi ve yaşlanma belirtilerini engelleme konusunda etkili olan peeling, ancak aşırıya kaçıldığında cildinize zarar verebilir. Aşındırıcı özelliği nedeniyle hassasiyet ve kızarıklık gibi sorunlara yol açabilir. Bu sebeple, peeling içerikli ürünlerinizi haftada en fazla iki kez kullanmaya özen göstermelisiniz.

Peeling için her şey burada

Pahalı cilt bakım ürünleri, cildinizin ihtiyacı olmayabilir.

Pahalı cilt bakım ürünleri, cildinizin ihtiyacı olmayabilir.

'Pahalı ürün en iyisidir' veya 'ucuz ürünler etkisiz ve kalitesizdir' gibi genellemeler yerine, kendimize şu soruları sormalıyız: Cilt tipim ne? Cildim neye ihtiyaç duyuyor? Bütçem ne kadar? Cilt bakımı bir temel ihtiyaçtır ve her bütçeye uygun etkili cilt bakım ürünleri mevcuttur. Bu yüzden, cilt bakımınıza, size en uygun temel ürünlerle başlamanız ve sonrasında cildinizin ek ihtiyaçlarına ve bütçenize göre ürünler eklemeniz öneriyoruz.

Önerilerimiz burada

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
5
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın