Görüş Bildir
Haberler
2015 Yılının En İyi 10 Instagram Sayfası ve Çıkarılmış Dersler

2015 Yılının En İyi 10 Instagram Sayfası ve Çıkarılmış Dersler

Aytug Topcu
21.10.2015 - 12:28

2015 Yılının En İyi 10 Instagram Sayfası ve Çıkarılmış Dersler

Sosyal Medya, bugün paylaşım ekonomisin en önemli sahnesi. Dijital Pazarlama ise yeni nesil pazarlama trendi. Fikirlerin pazarlanması, ürünlerin pazarlanması, markaların pazarlanması gibi süreçlerde sosyal medya en önemli role sahip, en büyük yayın organı. Çünkü eskiden o, insanların en çok geçtikleri yolların kesiştiği nokta, bugün sosyal medya. Markanızı, fikrinizi ve ya ürününüzü pazarlamak istiyorsanız, sosyal medyada olmak zorundasınız.

Sosyal Medya’nın önemli oyuncularından biri olan Instagram, resimlerin can bulduğu ve hikayeler yüklenerek paylaşıldığı bir platform. Peki bu platformda insanların dikkatini nasıl çekebilirsiniz?

2015 yılının en iyi hesaplarını paylaştığımız listede her kullanıcının başarılı olmasının analizini ve çıkarabileceğimiz dersleri yorumlayacağız.

Kaynak: http://talender.com/2015in-en-iyi-ins...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Alex Strohl

1. Alex Strohl

Alex Strohl, Dünya üzerindeki inanılmaz lokasyonları fotoğraflıyor ve instagram’da bir sanat sergiliyor. Çoğu insanın gidemediği ancak fotoğraflar sayesinde görebildiği ve gitmek için özendiği yerlerin paylaşımı insanların dikkatini çekiyor. Nasıl ki insanoğlu bilinmeyenden korkuyorsa, bilmediği ancak gördüğü, kendisine önerildiğini hissettiği şeylere de bir o kadar ilgi duyuyor. Hele ki bu önerme dostça yapılıyorsa, ön planda herhangi bir reklam kaygısı içermiyorsa, paylaşım hedeflenen başarıya ulaşıyor.

2. Kyle Kuiper

2. Kyle Kuiper

Kyle Kruiper, fotoğraflarda kullandığı perspektifler ile adından söz ettiren bir fotoğrafçı.  Adrenalin, insanlara acil enerji takviyesi yapan ve harekete hazırlayan bir hormondur. Fotoğraflarda kullanılan perpektifler, insanı harekete hazırlayan bir sihir taşıyor. Donuk bir karede bu heyecanı yakalamak zordur. Ancak heyecan insanları harekete teşvik eden bir duygudur ve bu heyecan beğeni olarak fotoğraflara yansır.

3. Renan Ozturk

3. Renan Ozturk

Renan Öztürk, bir dağ tırmanıcısı. 1 ve 2 numaralarda bahsettiğimiz gibi, yapılmaya özendiren ve içinde adrenalin barındıran bir yapıda hesabını yönetiyor. Özendirme ve heyecanı içinde ideal tatlarda birleştiren ve doğal olarak başarıya ulaşan bir hesap.

4. Jimmy Chin

4. Jimmy Chin

Jimmy Chin ise bir maceraperest. Macera, insanların başından geçen ilginç olaylar zinciridir çoğu zaman ve bu olaylar zinciri tanık olan insanlar için keyifli bir anıdır. Fotoğraflarıyla takipçilerini bu maceralarına tanık eden Jimmy Chin, başarısını bu paylaşımlara borçlu. Yapılacak dijital paylaşımların, duygusal paylaşımlar ile birleşmesi başarının anahtarlarından birisidir.

5. National Geographic Travel

5. National Geographic Travel

National Geographic’i örnek almak aslında biraz haksızlık olabilir. Çünkü halihazırda bir çok profesyonel fotoğrafçıyı bünyesinde barındırıyor. Ancak hesaplarını yönetim şekilleri ile dijital girişimlerin örnek alabileceği ipuçları çıkartılabilir. Fotoğrafların profesyonelliğini bir kenara bırakırsak, yapılan paylaşımlarda, canlıların duygularına odaklanılmış olması başarılarının sebeplerinden biri. Yine duygular üzerinden düşünecek olursak, fotoğraflarda yakalanan duygular tazeliğini koruyarak mobil cihazlarımıza geliyor. Bakıldığında düşündüren ve gülümseten paylaşımlar yapmak, duygularıyla yaşayan bizlerin oyun alanı olan sosyal medyada, başarıya görütüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Airbnb

6. Airbnb

Airbnb birçok girişim aksine sosyal medyayı başarılı şekilde kullanan bir girişim. Kendi platformuyla alakalı olarak yaptığı, yaratıcılığın ön planda olduğu paylaşımlar onları kullanıcılar tarafından sosyal medyada da tercih edilen girişim yapıyor. Reklam amacıyla yapılmayan yaratıcı ve güzel paylaşımlar, bir girişim hesabından yapılsa bile kullanıcılar tarafından tercih ediliyor. Paylaşım ekonomisini yaşadığımız bu dönemde kullanıcılar ile, onların paylaşmalarına değecek ve teşvik edecek paylaşımlar yapmak doğal bir başarı olarak hanemize yazılıyor.

7. Humans of New York

7. Humans of New York

Amerika’lı Humans of New York oluşumunun hesabı, insanların duygularını kullanıcıları ile paylaşıyor. Aslında kullanıcıları ile fotoğraflardaki insanların duygularını paylaşıyor. Duygular, ön planda olduğu sürece marka reklamı alarmı kullanıcıları uyarmıyor, aksine marka savunucusu olmalarını teşvik ediyor.

8. Nike

8. Nike

Sevilen bir marka olmak, tüm girişimcilerin ortak hayallerinden biridir. Nike Lovemark olan markaların başında geliyor. Ancak bu onların sosyal medyayı ciddiye almamasına sebep olmuyor. Ürünlerini, sevilen marka olmanın avantajıyla, reklam olduğunu gizlemeden, fakat yaratıcılığın ve gerçek hayatın fazlasıyla içinde olduğu paylaşımlar, takipçiler tarafından seviliyor ve destekleniyor. Ürün paylaşımlarının sosyal medyada bir çok dezavantajı var, kullanıcılar genel de bu tür paylaşımları itici buluyor, ancak yaratıcılık ve paylaşımlara katılan eğlence bu dezavantajları olabildiğince kafalardan siliyor.

9. Happsters

9. Happsters

Sosyal Medya özellik bakımından sınıflara ayrılmış olsa da bu yapılmak istenenleri yapamayacağınız anlamına gelmez. Bu anlamda fotoğraf paylaşım sitesi olan Instagram’da yazı paylaşarak başarıya ulaşmak takdire şayen. Kağıt üzerinde teknik olarak yapmaya izniniz olmayan bir içerik gibi gözükse de insanlara günlük hayatlarında kullanabilecekleri ve paylaşabilecekleri sözler paylaşmak hoş bir jest olarak algılanıyor. Tüketim çılgınlığında, çabuk tüketilecek içerikler tercih etmek, sosyal medya paylaşımlarının başarısını tetikliyor.

10. Garrett Cornelison

10. Garrett Cornelison

Garret Cornelison hipster ruhu taşıyan bir karakter. Paylaşımlarında kullandığı hem gerçek hem mecaz anlamıyla renkler ona sosyal medyada başarıyı getiriyor. Pastel renkler, canlı olması sebebi ile yapılan diğer sıradan renklerdeki paylaşımlar arasından kolayca seçilebilir. Bu yaptığınız paylaşımların kullanıcılar tarafından daha sıcak karşılanmasına neden olur. Ayrıca pastel renklerin içinde barındırdığı enerji özellikle sabahları kullanıcılarınızın daha çok hoşuna gidecektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0