Görüş Bildir
Haberler
13 Maddede Hunharca İngiliz Aksanı Konuşmak İçin Yapmanız Gerekenler

etiket 13 Maddede Hunharca İngiliz Aksanı Konuşmak İçin Yapmanız Gerekenler

kontorsiyonist
10.07.2015 - 16:17 Son Güncelleme: 10.07.2015 - 16:23

Karizmanızı 100'le çarpacak olan bu aksan sayesinde, ne anlatırsanız anlatın insanların üzerinde fantastik bir etki bırakabilirsiniz. İşte yapmanız gerekenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle ağzınızı ısıtmanız gerekiyor

Başlarken uyaralım: Bazı kelimeler ciddi kramp riskleri taşıyor.

2. Tükürmekten korkmayın

Özellikle 'b' ve 'p' harflerini patlatarak konuşmanız gerekeceği için, bol bol tüküreceksiniz. Sorun etmeyin, İngiliz aksanının hipnotize edici özelliği sayesinde fark edilmeyecektir.

Bknz. "Hervi Pottaaaah"

3. Kasılabildiğiniz kadar kasılın

3. Kasılabildiğiniz kadar kasılın
3. Kasılabildiğiniz kadar kasılın

Kasılmak şart. Başka türlü bildiğin kelimeleri olmayan efektlerle telaffuz etmek o kadar kolay değil. Alt tarafı home (hom) deyip geçecekken, 'höööyyym' demeniz gerekir mesela.

4. Hakaret etmekten çekinmeyin

Alakalı alakasız her cümlenizin içinde mutlaka olması gereken bazı masum küfürler var. Bunların başlıcaları olan 'Bloody, bugger, for God's sake, bollocks' gibi kelimeleri, anlamını bilin bilmeyin, araya serpiştirmeniz şart.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. "R" harfi alfabeye süs olsun diye konulmuş gibi davranın

livforthecity.files.wordpress.com

Eğer gerçekten 'r'leri söyleyemeyenlerdenseniz, diğerlerinden bir adım öndesiniz. Çünkü, sesli harften sonra gelen 'r'harfi aslında hiç gelmemiştir. Ne kadar çok 'r' yi görmezden gelirseniz, o kadar iyisiniz demektir.

Örnek: Water - Woataaaa

6. "Th" ikilisi yine dilinizin sınırlarını zorluyor

Bu ikiliyi barındıran kelimeler polemik yaratmaya devam ediyor. Ancak İngiliz aksanında durum daha da farklı. Çünkü bu sefer 'th' gördüğünüz yere 'f' veya 'v' yapıştırmanız gerekiyor. Örneğin Arthur diye bir arkadaşınız varsa, ona artık 'Afaa' diye seslenmeniz gerekiyor.

7. Ağzınızda yemek varken konuşmaktan çekinmeyin

Amerikalıların yaptığı benzetmeye göre, İngilizler 'sanki ağızlarında çiğneyemedikleri haşlanmış patates var' gibi konuşuyorlarmış. Haşlanmış patates bulamam diyorsanız, atın ağzınıza bir şeyler, başlayın İngilizce konuşmaya, aksın gitsin.

8. "O" artık sizin bildiğiniz harflerden değil

'O' harfini telaffuz ederken, hafif bir mide bulantısı efekti vermeniz gerekir. Örneğin en basitinden bir okay diyemezsiniz, 'oöğğğkey' demeniz gerekir. Başka bir örnek verecek olursak, 'no' diyeceğiniz zaman da 'nöööğğ' demeniz gerekir.

9. İki "t" yan yana gelince görünmez oluyor

Karşınıza çıkan 't' harfi karşısında sakinliğinizi korumanız gerekiyor. Kısa bir duraksama anından sonra sanki hiç görmemiş gibi yapıp diğer harflerle devam edin. Örnek: Button - Ba..aın veya Bottle - Ba...ıl

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Aslında her kullandığınız kelimeye fazladan bir efekt vermeniz gerekir

expirationdating.files.wordpress.com

Özellikle 'hah, ouw, huh, daa, oh' daha çok tercih edilen efektler arasındadır. Böylelikle daha inandırıcı bir hale gelirsiniz. Yalan söylüyor bile olsanız, gerçekçi ve samimi bir etki yaratırsınız.

11. Bir şey söyleyecekmiş gibi ağzınızı açın, başka bir şey söyleyin

Asıl püf noktası bu! Örneğin 'what' diyeceksiniz. Ağzınızı ona göre açıp, birden bire 'voaaat' diyorsunuz.

12. Ağzınızı mümkün olduğunca yayın

Kelimeleri uzatarak konuşmalısınız. Örneğin 'çarli bit mi' yerine 'çarleeey biiiyyt meeeey' derseniz, alın size İngiliz aksanı.

13. Kelimeleri gelişine yuvarlayın

13. Kelimeleri gelişine yuvarlayın

Aman benim dilim dönmüyor demeyin. Genel olarak yutulan,  görmezden gelinen, unutulan harfler var zaten. Son harfleri de telaffuz etmediğimize göre, en iyisi kelimeleri gelişine yuvarlamak. Eninde sonunda insanlar tüme varımdan ne demek istediğinizi anlayacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
735
313
131
78
45
41
40