Görüş Bildir
Haberler
11 Maddeyle Pop'un Kralı: Michael Jackson

11 Maddeyle Pop'un Kralı: Michael Jackson

11 Maddeyle Pop'un Kralı: Michael Jackson

Michael Jackson, gerek yaşamında, gerek ise ölümünden sonra gençlere ilham kaynağı olmuştu. Dansları hep taklit edilmeye çalışılmış, konserlerinde kalabalıktan insanlar ezilmişti. İşte 11 maddeyle Michael Jackson: Pop'un Kralı..

İçeriğin Devamı Aşağıda

Doğumu ve Müziğe İlk Adım

Michael, 1958 yılında 8 çocuklu bir ailede dünyaya geldi. Babası boksörlük yapıyordu. Gary, Indiana'da yaşıyorlardı. 5 yaşına geldiğinde, ağabeylerinin kurduğu Jackson 5 adlı müzik grubunda solistliğe başladı.

Kariyerinin Dönüm Noktası: Thriller

1982 yılına gelindiğinde Jackson, ikinci albümü olan Thriller'ı çıkardı. Bu albüm kısa sürede çok beğenildi ve 18 ülkede 7 hafta boyunca zirvede kaldı. Bu süre içerisinde Dünya genelinde Jackson'ın şöhreti hızla artmaya başladı. Ve bu albüm günümüzde bile gelmiş geçmiş en çok satılan albüm unvanını taşımaktadır.

Bad: Bir Dans Harikası

Thriller'dan 5 yıl sonra 1987'de Bad adlı albümü yayınladı. Bu albüm toplamda 30 milyon albüm sattı ve tarihte single'ları en başarılı albüm olarak kayda geçti. Klibinde yeni tarz R&B dans çeşidi kullanmıştır.

Dangerous: 1991-1994

1991 yılında Dangerous adlı albümü çıkaran Jackson, bu albümünden hemen sonra Grammy Efsanevi Ödülleri'ni kazandı. Aynı yıl yaptığı Super Bowl Konseri ile rekor izleyici sayısına ulaştı. Çocuklara yardımıyla bilinen ünlü şarkıcı, konserde büyük bir Dünya maketi açtı.

Ten Rengindeki Değişimler

Michael Jackson, 1983'de Vitiligo adı verilen bir hastalığa yakalandı. Hastalık, ten rengi pigmentlerini yok ediyordu ve Jackson'ı karalamak için Ten renginden utanıyor! Irkını beğenmiyor! tarzı haberler yapıldı. Buna karşın Jackson 1996 yılında çıktığı bir röportajda bu hastalığı açıklamıştır. Bu fotoğraf ise 1995 yılında yayınlanmış olan They Don't Care About Us adlı parçadandır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HIStory World Tour, Scream ve Blood on the Dance Floor

Jackson, HIStory albümünü 1995'in haziran ayında çıkardı. Bu albümün en ilgi çeken parçası Scream oldu.Janet Jackson ile düet yaptığı şarkının sadece klibine 95 milyon $ harcandı. Sonrasında HIStory Dünya Turnesi'ne çıkan MJ'in Utrecht'e HIStory pozundaki heykeli dikildi.

Jackson'ın Özel Hayatı

Jackson, 1996 yılında Elvis Presley'in kızı olan Lisa Marie Presley ile evlendi. Bu evlilik 18 ay gibi kısa bir süre sonra bitti. Ardından tekrar tura çıkan Jackson, aynı yıl Deborah Rowe ile evlendi. Çiftin 3 çocuğu oldu ve 1999'da olaylı bir şekilde boşandılar. Çocuklarının adları Paris Katherine Jackson, Blanket Michael Jackson, Prince Michael Jackson Jr. 'dır.

Invincible: 2001

2001 yılında Invincible adlı albümü çıkaran MJ, tekrardan piyasalarda üst sıralardaki yerini aldı. Cry, You Rock My World ve Butterflies adlı single'ları ABD'de haftalarca 1. sırada yer aldı.

Çocuk İstismarı Suçlamaları ve Mahkeme Süreci

2005 yılında, California eyaletinden 13 çocuğun ailesi Jackson'a Çocuk İstismarı gerekçesiyle dava açtı. Mahkeme 2003-2008 yılları arasında, onlarca celsede gerçekleşti ve Michael Jackson haklı bulundu. 10 davanın hepsinden beraat eden Jackson 2005 yılının Haziran ayında Bahreyn'e yerleşti. Burada kaldığı 3 sene boyunca I Have a Dream parçasını yazdı. 2008 yılında tekrar ABD'ye dönen Jackson, yeni albüm hazırlıklarına başladı.

Thriller 25, This Is It: 2008-2009

2008 yılında Thriller'ın 25. yılı şerefine Thriller 25 teklisini çıkaran Jackson, ertesi sene This Is It albümünü çıkardı. Ancak bu süreçte hastalıkları Vitiligo, Vertigo ve Kalp Yetmezliği katlanarak devam etti. This Is It albümünün son 7 şarkısı yayınlanamadan hastalığı arttı ve müzik dünyasından çekildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25 Haziran 2009: Ölümü

Mahkeme sürecinden dolayı son zamanlarında iyice yıpranan Jackson, 2009'da müzik dünyasından çekildi. Kardeşi Janet'e Bir iyileşeyim de, beraber Dünya turlarına çıkalım tekrar diyordu. Son isteği de bu oldu. Ertesi gün sabah saatlerinde fazla doz Propofol dolayısıyla fenalaştı ve UCLA Medical Center'e kaldırıldı. ABD saatiyle 14.26'da hayata gözlerini yumdu.

Geriye ise, büyüleyici dansları ve dünyaya umut veren bakışları kaldı...

Huzur içinde uyu Michael, Seni seviyoruz ...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın