Görüş Bildir
Haberler
'Usulsüz Dinleme ile İlgili 180′i Aşkın Soruşturma Devam Ediyor'

'Usulsüz Dinleme ile İlgili 180′i Aşkın Soruşturma Devam Ediyor'

Batuhan
10.04.2014 - 12:51

İçişleri Bakanı Efkan Ala, çoğunluğu usulsüz dinleme ve kişisel vergileri sorgulamalarla ilgili 180′i aşkın soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Gazetecilerin son dönemdeki telefon dinleme olaylarıyla ilgili gelişmelere ilişkin sorularını yanıtlayan Ala, Adana’daki soruşturma sonucunda altı kişinin tutuklandığını söyleyip, “Dinlemelerle ilgili şu ana kadar 180′i aşkın soruşturma devam ediyor. Bunların çoğunluğu usulsüz dinleme ve kişisel verileri sorgulamalarla ilgili” dedi.

17 Aralık’ta yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla başlatılan soruşturmanın ardından Başbakan Tayyip Erdoğan, bazı yetkililer ve siyasilere ait olduğu iddia edilen bazı ses kayıtları internette yayınlanmıştı.

Hükümet bazı kayıtların usulsüz dinleme ile elde edildiğini, bazılarının ise montaj olduğunu açıklamıştı. Bu dinlemelere karşı bazı soruşturmalar başlatılmış ancak 30 Mart’taki yerel seçimlerden sonra operasyonlar yapılabileceği iddia edilmişti.

Bu kapsamda Adana’da Salı günü yapılan operasyonda, aralarında eski istihbarat şube müdürlerinin de olduğu çok sayıda polisin evinde arama yapılmış ve bazıları gözaltına alınmıştı.

Şu ana kadar 150′ye yakın görevlinin görevden uzaklaştırıldığını kaydeden Ala, bunların bazıları ile ilgili adli, bazılarıyla ilgili idari bazılarıyla ilgili hem idari hem adli karar ve girişimler olduğunu dile getirdi.

Ala, soruşturmalar kapsamında İstanbul ve Ankara’da bazı ifadelere başvurulduğunu söyledi. 

(REUTERS)

Kaynak: http://zete.com/2014/04/efkan-ala-usu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0