Görüş Bildir
Haberler
'Tam Kapanma' Manzaraları: Trabzon'da İzinli, Mesafesiz, 2 Bin Kişilik Yürüyüş

'Tam Kapanma' Manzaraları: Trabzon'da İzinli, Mesafesiz, 2 Bin Kişilik Yürüyüş

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları Trabzon'da yaklaşık 2 bin kişinin katılımı ile protesto edildi. Yasaklara rağmen yapılan protesto yürüyüşüne AKP'li Trabzon milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu ve Adnan Günnar'ın yanı sıra Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve AKP Trabzon İl Başkanı da katıldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Trabzon'un Ortahisar ilçesindeki Gülbahar Hatun Camii önünde Cuma namazı sonrası toplanan yaklaşık 2 bin kişi ellerindeki 'Müslümanlar birleşin', 'Kudüs kırmızı çizgimizdir' pankartları ile 15 Temmuz Demokrasi ve Hürriyet Parkı'ndaki İskenderpaşa Camii'ne kadar yürüdü.

Yürüyüş sırasında ortaya bu görüntüler çıktı 🎥

Protestocular Filistinlilere yapılan zulmü tekbir getirerek protesto etti. Vatandaşlar daha sonra hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Trabzon Kudüs Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen Kudüs'e Aksa yürüyüşünde platform adına konuşan Trabzon Kudüs Kardeşlik Derneği Başkanı İbrahim Kara, Mescid-i Aksa'yı canları pahasına savunan yiğitleri selamladıklarını belirterek, 'Hepinizin bildiği gibi bugün ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa, peygamberler şehri Kudüs ve bereketli Filistin toprakları 104 yıldır işgal atındadır. İşgalci Siyonist İsrail, Mübarek Ramazan-ı Şerifte fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa baskınlarına polis koruması tahsis edip Müslümanları kışkırtmaya ve yıldırmaya çalışmıştır. Bu kışkırtmaya direnen Kudüs halkı, işgalcilere en büyük direnişi göstermiş ve onları geri püskürtmüştür. Kudüs'te bulunan Mübarek Mescid-i Aksa'yı canları pahasına savunan yiğitlere buradan bir kere daha selamlarımızı iletiyoruz. İşgal devleti İsrail, bununla beraber Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki Müslümanlara ait evleri Yahudilere peşkeş çekerek kenti mahalle mahalle Yahudileştirme çalışmaları yürüterek kendisine ilhak edebileceğini sanmaktadır. Şeyh Cerrah'ta evlerini terk etmeyerek Kudüs'ün Yahudileştirilmesine direnen kardeşlerimize Trabzon'dan bir kez daha selamlarımızı iletiyor, yanlarında olduğumuzu ilan ediyoruz. Terör örgütü İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yapmış olduğu haince saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz' ifadelerini kullandı.

Görüntüler sosyal medyada da tepki topladı 👇

Görüntüler sosyal medyada da tepki topladı 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
101
83
16
4
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ayy

taliban destekçileri kalkmış insan hakları diye konuşuyor

Bozkurt

Ben sadece izin kağıdımla evden işe giderken yürüyüş yapabiliyorum.

ayy

ikiyüzlüler