Görüş Bildir
Haberler
'Marmaris Saldırısı'nın Başı: 'İnsanlığımızdan Utandım'

'Marmaris Saldırısı'nın Başı: 'İnsanlığımızdan Utandım'

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Marmaris’te Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otele saldıran timin başındaki Binbaşı Şükrü Seymen, emniyetteki ifadesinde operasyonu yönettiği belirtilen Tuğgeneral Gökhan Şahin Sözmezateş'i suçlamayı sürdürdü. Emniyette izlettirilen şehit polislerin cenaze töreniyle ilgili Seymen'in, 'İzleyince dünyalar başıma yıkıldı. İnsanlığımızdan utandım. Hayatımızı karartanların Allah belasını versin' dediği öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şükrü Seymen

Darbe girişimi gecesi, Cumhurbaşkanı'nın Marmaris'te kaldığı otele saldırı düzenleyen askerlerden oluşan 37 kişilik tim başarısız olunca kaçmıştı.

Bu askerlerden 36'sı değişik tarihlerde ormanlık alanda yakalandı, 25'i sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Sonradan yakalanan Binbaşı Seymen ile birlikte 11 darbeci askerin ise emniyetteki sorgusu ve işlemleri sürüyor.

Binbaşı Seymen ifadesinde Cumhurbaşkanı'na yönelik düzenlenen operasyonu yönettiği belirtilen Tuğgeneral Gökhan Şahin Sözmezateş'i suçlamayı sürdürdü.

Tuğgeneral Sözmezateş: İsterlerse idam etsinler...

Tuğgeneral Sözmezateş: İsterlerse idam etsinler...

Tuğgeneral Sönmezateş'in basına yansıyan ilk ifadesinde 'Darbeciyim, isterlerse idam etsinler ama FETÖ’cü değilim” dediği öne sürülmüştü.

Binbaşı Seymen’in, yakalanmasının ardından alınan ifadesinde de 'Gökhan paşanın, emirlerini yerine getirdim. Cemaat’le bir bağlantım yok.” dediği belirtilmişti.

Sorgusu süren Seymen, Muğla Emniyet Müdürlüğü'nde verdiği ifadesinde şunları söyledi: 

'Tuğgeneral Gökhan Şahin Sözmezateş'in emirlerini yerine getirdim. Kendisi bize Marmaris'te terör örgütü liderinin alınıp getirileceğini söyledi. Görevin gizli olduğunu ve güvendiğim arkadaşlardan tim oluşturmamı istedi. Emir-komuta kademesine uyulması gerektiğini herkes bilir.'

"Otele gittiğimizde bizi tuzağa düşürdüklerini anladım"

"Otele gittiğimizde bizi tuzağa düşürdüklerini anladım"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan'ın kaldığı otele gittiklerinde tuzağa düşürüldüklerini fark ettiğini söyleyen Seymen; 'Olayın ardından beraberimdeki arkadaşlarla birlikte kaçabildiğimiz kadar kaçacaktık. Drone adı verilen hava araçlarına yakalanmamak için gece yürüdük. Gündüzleri ise ağaçların arasında saklanıyorduk. Tek kurtuluşumuz Yunan adalarına kaçmaktı.' dedi.

Seymen ifadesinde, sahildeki tekneleri incelediklerini ancak çalıştıramayınca tekrar ormanlık alana döndüklerini aktardı.

"İnsanlığımızdan utandım"

"İnsanlığımızdan utandım"

Tim'de yer alan 11 asker 31 Temmuz gecesi Şirinköy civarında yakalanmıştı

O gece oteldeki 2 polis memuru darbeciler tarafından şehit edilmişti. 

Şehitlerin cenaze töreninin kendilerine izlettirildiğini söyleyen Seymen; 'İzlerken dünyalar başıma yıkıldı. İnsanlığımızdan utandım. Hayatımızı karartanların Allah belasını versin' dedi.

Otele gelen helikopter darbeci askerleri alamadan uzaklaşıyor

Yakalanamayan tek kişi

Yakalanamayan tek kişi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Otel saldırısını yapan 37 kişilik timden yakalanmayan tek kişi Yüzbaşı Burkay Karatepe'nin ise yakalanması için çalışmaların aralıksız sürdürdüğü belirtiliyor. Firari askerin yakalanması için 81 ilin emniyet müdürlüklerine de yazı gönderildiği öğrenildi.

DHA

Onedio Gündem'i Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda