Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'a Suikast Girişiminde Bulunan 11 Darbeci Yakalandı

etiket Erdoğan'a Suikast Girişiminde Bulunan 11 Darbeci Yakalandı

Ulaş
01.08.2016 - 00:17 Son Güncelleme: 01.08.2016 - 11:07

Marmaris'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenledikten sonra kaçan darbeci askerlerin Ula ilçesi Şirinköy bölgesinde bulunduğu ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip kaydırıldı.  Yürütülen operasyonlar sonucunda 16 gündür aranan askerlerden 9'u gece, 2'si de sabah saatlerinde yakalandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Muğla'nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı düzenleyen darbeci askerlerden 5'inin görüldüğü ihbarı üzerine, arama çalışmaları Ula ilçesine bağlı Şirinköy Mahallesi'nde yoğunlaştırıldı.

Şirinköy Mahallesi'nde bir vatandaşın kaçan darbeci askerlerden 5'ini bir su kanalında gördüğü ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda Jandarma özel harekat ekibi sevk edildi.

Aramalar sırasında ekiplerin, sık sık 'Teslim olun' diye çağrıda bulunduğu duyuldu.

Suikast girişimine katılan darbecilerden 9'u gece yakalandı

Suikast girişimine katılan darbecilerden 9'u gece yakalandı

Gece saatlerinde 9 darbeci asker yakalandı, kaçan iki askeri yakalamak için operasyona devam edildi.

İki asker de sabah saatlerinde yakalandı

İki asker de sabah saatlerinde yakalandı

Aranan darbeci askerlerden Mustafa Serdar Özay ile Muammer Gözübüyük de aynı bölgede yakalandı. Yakalanan askerlerin sayısı 11'e yükseldi.

Yakalanan 11 kişi ile birlikte, firarda olan sadece bir asker kaldı.

Ormanlık alana kaçan askerlerden 25'i daha önceki operasyonlarla yakalanmıştı. Gözaltına alınan zanlılardan 23'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yakalanan askerlerin kimlikleri

Yakalanan askerlerin kimlikleri

Operasyonla yakalanan askerlerin Enes Yılmaz, Ergün Şahin, İsmail Yiğit, Mehmet Demir, Muhammet Burak İpek, Murat Köse, Şükrü Seymen, Bahadır Sagun, Mehmet Öztürk, Mustafa Serdar Özay ile Muammer Gözübüyük olduğu kaydedildi.

Firari darbeciler kendisini fark eden kişiye tatbikat yaptıklarını söylemiş

Firari darbeciler kendisini fark eden kişiye tatbikat yaptıklarını söylemiş

Firari askerleri gören Üzeyir Çalca, domuz avına giderken 5 kamuflajlı asker gördüğünü, niçin burada bulunduklarını sorduğunda ise tatbikat yaptıklarını söylediklerini belirtti. Çalca, şunları anlattı:

'İki arkadaş mısır tarlasına domuz bekçiliği yapmaya gidiyorduk. Derede çatırtı duyduk. Domuzların dere içerisinde olduğunu düşündük. Biraz bekleyip domuz olduğuna kanaat getirince ateş edecektik. Ancak seslerin dereyi geçip tarlaya doğru girdiğini duyduk., O tarafa ışık tuttuk arkadaşımla birlikte. Birdenbire 5 kişi yere yattı. İçlerinden bir tanesi ayağa kalktı. Ne yaptıklarını sorduğumuzda 'Biz tatbikat yapıyoruz' dediler. Biz 5 kişiyi gördük ama azmak içerisinden çatırtı sesleri geliyordu. Daha fazla kişi olabilir.'

Üzeyir Çalca, askerlerin nasıl oldukları yönündeki soruya ise üzerlerinde askeri tişört bulunduğunu belirterek, 'Altlarında kamuflaj vardı. Ancak dereyi geçtikleri için ıslanmıştı. Zayıf yapıları, yüzleri sakallı ve dağınık bir haldeydiler' dedi.

Üzeyir Çalca, gördüğü kişilerin kendisine gösterilen firari askerlerin fotoğraflarından aynı kişiler olduğunu teşhis etti. Bu gelişme üzernine jandarma komando birlikleri ile Özel Harekat timleri ve Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı timler bölgeye sevk edildi. Termal kameralı helikopter ve uçaklarda operasyona havadan destek verdi.

  • Ajanslar
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
202
33
21
19
14
14
8