Görüş Bildir
Haberler
"Lazkiye'de 'Butik Devlet' Kurmayı Planlamıyoruz"

"Lazkiye'de 'Butik Devlet' Kurmayı Planlamıyoruz"

Batuhan
13.01.2016 - 14:43

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'Rusya'nın Lazkiye'de butik devlet kurmaya çalıştığı' yönündeki iddiasını reddetti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Moskova'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan bir Rus Dışişleri kaynağı, Rusya'nın, Suriye'nin Lazkiye kentinde butik bir devlet kurmayı planladığına dair iddiaları 'tam bir saçmalık' olarak niteledi.

'Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları çok anlamsız' diyen kaynak 'Belli ki Türkiye, Rusya ile olan ilişkilerindeki gerilimi kullanıp Suriye'nin işlerine karıştığı şüphelerini kendi üzerinden çekmeye çalışıyor' ifadelerini kullandı. Adı belirtilmeyen kaynak, 'Rusya uzun yıllardır Suriye'nin egemen, demokratik, laik ve toprak bütünlüğü korunmuş bir ülke olması gerektiğini söylüyor' diye de ekledi.

'Erdoğan 'Lazikiye'deki butik devleti' rüyasında görmüş olmalı'

'Erdoğan 'Lazikiye'deki butik devleti' rüyasında görmüş olmalı'

Erdoğan'ın açıklamalarına bir diğer yanıt da Rus parlamentosunun alt kanadı olan Duma'nın savunma komitesi başkanı Vladimir Komoyedov'dan geldi. Erdoğan'ın, 'Lazkiye'de butik devlet' iddialarını sadece rüyalarına dayandırdığını ifade eden Komoyedov, 'Erdoğan, Osmanlı İmparatorluğu'nun hayalini kuruyor. Bu, onun hastalığı' yorumunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8. Büyükelçiler Konferansı'nda yaptığı konuşmada, 'Rusya şu anda Lazkiye ve çevresinde butik bir Suriye devleti kurmanın gayretiyle kendine mekan hazırlamaktadır' demişti.

Sputniknews

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
4
3
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmetcan Oral

Bizimki kendi hayal dünyasında yaşıyor, ne yapalım.