Görüş Bildir
Haberler
'Kaçak Saray Kadar Başınıza Taş Düşsün'

etiket 'Kaçak Saray Kadar Başınıza Taş Düşsün'

Onedio Medya
17.10.2015 - 14:02 Son Güncelleme: 17.10.2015 - 17:15
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili muhalefete yüklenerek 'Kaçak saray kadar başınıza taş düşsün' dedi. Erdoğan, 'Önce 'biz oraya gitmeyiz' diyorlardı. Ama daha sonra 'çağrılırsak gideriz' demeye başladılar, kuzu kuzu geleceksiniz' ifadelerini kullandı.

Türkiye'den KKTC'ye su temin eden projenin açılış töreni için gittiği Mersin'de muhalefeti eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

'Türkiye'nin doğrudan halkın oyuyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı sıfatıyla ülkemizin ve milletimizin birliğinin, beraberliğinin, kararlılığının temsilcisi olmaya çalışıyorum. Yatıyorlar, kalkıyorlar işte bakıyorsun ana muhalefeti kaçak saray, yavru muhalefeti kaçak saray. Kaçak saray kadar başınıza taş düşsün. Ya ne kaçak sarayı be. Bu ülkenin Cumhurbaşkanlığı makamının kaçak saray gibi bu tür şeylerle yıpratılması diye bir şey olabilir mi?'

'Kuzu kuzu geleceksiniz'

'Önce 'biz oraya gitmeyiz' diyorlardı. Ama daha sonra 'çağrılırsak gideriz' demeye başladılar. Zaten eninde sonunda bunu yapacaksınız, kuzu kuzu geleceksiniz, başka çareniz yok. Buradan tüm siyasi partilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, milletimizin her bir ferdine samimi bir çağrıda bulunuyorum: Gelin bu zor günlerinde ülkemize hep birlikte sahip çıkalım. Terörün karşısına hep birlikte dikilelim. Bölgemizde sahnelenen oyunu hep birlikte bozalım'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın kurmaylarına Ankara saldırısının ardından “Erdoğan bir liderler zirvesi düzenlerse Saray’a gidebilirim” dediği basına yansımıştı. 

Bakanlara istifa çağrısı

Erdoğan, 102 kişinin hayatını kaybettiği Ankara saldırısı sonrası muhalif partilerden gelen içişleri ve adalet bakanlarına saldırı çağrılarını da eleştirip, 'Ne diyorlar, 'Şu bakan istifa etsin, bu bakan istifa etsin'. Peki bu ülkede Sivas olayları olduğu zaman iktidarda kim vardı, Kahramanmaraş olayları olduğu zaman iktidarda kimler vardı, niye o zaman bu istifaları yapmadınız veya yaptırmadınız? Yani her bu tür olaylarda bakanların istifasını istemek ne demektir biliyor musunuz, bu ülkeyi yönetilemez hale getirmektir' diye konuştu. 

'Mantar tabancası dahi patlatamazlar'

'Birlik çağrısı yapan Erdoğan, 'Tam da terör örgütlerinin istediği şekilde onların diliyle devlete ve hükümete saldıran, hatta iftira atan siyasetçiler, Türkiye'nin terörle mücadelesi önündeki en büyük handikaplarıdır. Biz siyasi partilerle, sivil toplum kuruluşlarıyla, meslek örgütleriyle, medyasıyla karşılarına tek yürek, tek gövde olarak çıktığımızda inanın bana o terör örgütleri değil bomba, mantar tabancası dahi patlatamazlar.' dedi. 

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
912
186
90
85
70
69
0