Görüş Bildir
Haberler
"İstanbul'da Açılan Sandık Oranı %50 Olana Kadar Sonuç Belli Olmaz"

"İstanbul'da Açılan Sandık Oranı %50 Olana Kadar Sonuç Belli Olmaz"

Fatih UZUN
30.03.2014 - 19:10
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul'da Açılan Sandık Oranı %50 Olana Kadar Sonuç Belli Olmaz

Türkiye siyasal kriz içinde uzun zamandır beklediği yerel seçim sürecini tamamladı. Şu an oylar sayılıyor.YSK öne çekmezse de seçim sonuçları saat 21:00'den itibaren kamuoyuyla paylaşılmaya başlanacak. Seçmen sonuç beklerken biz de Sonar'ın Başkanı Hakan Bayrakçı'ya sonuçların anlamlı olması için şehirlerde açılan sandık oranın kaça ulaşması gerektiğini sorduk.

Bayrakçı'nın verdiği bilgilere göre özellikle İstanbul ve Ankara'da açılan sandıklardan çıkan sonuçların anlamlı olması için sandıkların yüzde 25'inin açılmış olması gerekiyor. Diğer illerde ise bu oran yüzde 50'yi buluyor.

İstanbul ve Ankara'da ağırlığın merkezlerde olduğunu dile getiren Bayrakçı, 'Balıkesir, Kayseri gibi illerde bir sürü kazalar var. Bu kazaların bazıları şehire 70-100 kilometre mesafede yer alıyorlar. Akşam saat 21:00-22:00 arası seçim sonuçları net bir hal alır' dedi.

Bayrakçı sandıkların açılmasıyla birlikte ilk açılan açıklanan sonuçların 100-150 bin nüfuslu yerler olacağına da dikkat çekti.

Bu yıl seçim sonuçları konusunda anketler de çok konuşuldu. Hakan Bayrakçı Sonar'ın yayınladığı son anketin ardından The Wall Street Journal'a konuşmuştu. Röportajı buradan okuyabilirsiniz.

wsj.com.tr

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0