Görüş Bildir
Haberler
"Hakeme Küfredeni Kovuyoruz"

"Hakeme Küfredeni Kovuyoruz"

Batuhan
12.01.2015 - 10:36

Kasımpaşa'nın hocası Şota, altyapıdaki amaçlarının öncelikle iyi insan yetiştirmek olduğunu söyledi

“Altyapı sistemini kuralı 6 ay oldu. Oradan yetişenler iyi birer vatandaş olacaklar. Mesela altyapıda bir kural koyduk. Kavga eden ve hakeme küfür eden oyuncuyu kovuyoruz.”

Trabzonspor forması ile tanıdı Türkiye O’nu... Sempatik tavırları ve efendi kişiliği ile bizden biri oldu... Kariyerini noktalasa da yolu bu kez teknik adam olarak düştü Türk futboluna... Önce Kayseri’yi çalıştırdı, futbol anlayışı ile alkış topladı. Daha sonra ’da önemli bir projenin başına geçti. Bahsettiğimiz isim Teknik Direktörü Şota Arveladze... Lacivert-Beyazlılar’da gelecek adına çalışmalar yapan Gürcü hoca, amaçlarının ilk olarak iyi insan yetiştirmek olduğunu söyledi. Birçok konu hakkında değerlendirme yapan başarılı teknik adam şöyle konuştu:

‘BU BİZİM KÜLTÜRÜMÜZ’

“Burada altyapı sistemini kuralı 6 ay oldu. ‘İnanılmaz futbolcular bulduk’ diyemeyiz ama önemli olan eğitim vermek. İdman, çalışma ve organizasyon sistemini öğretiyoruz. Bu çocuklar iyi organize olacak. İyi birer vatandaş olacaklar. Mesela altyapıda bir kural koyduk. Yaşı kaç olursa olsun fark etmez, kavga eden ve hakeme küfür eden oyuncuyu kovuyoruz. Ayrıca A takımda da oyuncuların mukavelelerinde maddeler var. Böyle bir durumda bazı oyuncuların tam maaşı ya da yarı maaşı kesilebiliyor.”

‘BURASI KATAR DEĞİL!’

“Türkiye’ye gelen yabancı oyuncular buraya Katar gibi davranıyor. Kapıyı 1.5 milyon Euro’dan açıyorlar. Burası Katar değil, gelmesinler. Başka yere gitsinler. İzlanda’nın ligi yok ama milli takımı var. Hollanda ligine ‘Kötü’ diyoruz, Dünya Kupası’nda 3. oluyor. Biz burada kimin ne kadar para alacağına değil, gelişimine bakacağız. İyi oyna, al paranı.”

‘TRANSFERDE %80 BAŞARILIYIZ’

“Altyapı ve kulüp olarak başarılı gidiyoruz. Geçen sezon 4. olabilirdik ama bazı olaylar yaşadık. Avrupa’ya gidemedik ama kulübün gidişatını iyi anlayan bir yönetime sahibiz. ’da bir resim yaratmaya çalışıyoruz. Bizim rakibimiz F.Bahçe, G.Saray ile Beşiktaş değil, Bursa ve Eskişehir’le çekişiyoruz. Başakşehir de rakibimiz. Transferde gidişata göre hamle yapıyoruz. Kuralın sürekli değişmesi bizi etkiliyor ama transferde yüzde 80 oranında başarılıyız.”

ŞOTA'DAN TAŞANLAR

  • A takım ile U21 maçları aynı gün oynanmasın. Maçtan sonra A takımdaki oyuncuyu oraya göndermek daha mantıklı. Umarım bu da değişir.

  • Bursa'nın Avrupa'ya gidememesi bizi ilgilendirmez. Bizim için önemli olan başarılı olmak ve kendi hakkımızla Avrupa kupalarında mücadele etmek.

  • Türkiye Kupası'nda olmamak belki avantaj ama biz her yarışta olmak isteriz.

  • Yönetimler bilemedikleri hedefler belirliyorlar ve 5-6 haftada sonuç bekliyorlar. Sürekli teknik direktör değişmesi de ligi etkiliyor. Artık hocaların da seçici olması lazım.

PAŞA TOPBAŞI YAPTI

Süper Lig’in ikinci yarısında çıkışa geçmeyi hedefleyen Kasımpaşa, Antalya kampının ilk idmanını dün gerçekleştirdi. Teknik direktör Şota yönetimindeki antrenmanda futbolcular, sürat ve çabukluk çalışması yaptı. Dayanıklılık testi ile sona eren idmana hafif sakatlıkları bulunan Barış Başdaş , Orhan Şam ve Eren Derdiyok katılmadı.

HTSPOR/Özel Röportaj/Volkan KÖSE

Kaynak: http://spor.haberturk.com/futbol/habe...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0