Görüş Bildir
Haberler
'Fetullah Gülen'in İadesi 5 Yılı Bulabilir'

'Fetullah Gülen'in İadesi 5 Yılı Bulabilir'

TBMM Adalet Komisyonu üyesi, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesinin 5 yıl ile 10 yıl arasında bir süreyi bulabileceğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fetullah Gülen'in iadesi için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile ABD'de temaslarda bulunan heyette yer alan CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Anadolu Ajansı'na ABD'deki temaslarına ilişkin bilgi verdi.

Türkiye ile ABD arasında suçluların iadesine ilişkin adli yardımlaşma anlaşması bulunduğuna işaret eden Aldan, ancak bir de ABD'nin kendi prosedürünün, iç hukuk yönteminin bulunduğunu söyledi.

"İade süreci en az 5 yılı buluyor"

"İade süreci en az 5 yılı buluyor"

ABD Adalet Bakanlığının gerekli dosyaları inceleyip sulh ceza hakimliğine gönderdiğini, sulh ceza hakiminin incelemeyi yaptığını anlatan Aldan, bunun sonucunda kararın lehte ya da aleyhte çıkabildiğini ifade ederek şunları söyledi: 

'İade ya da iade talebinin reddi yönünde karar çıkabiliyor. Bunlara karşı temyiz hakkı var. Temyiz hakkı da kullanabilir. İade süreci en az 5 yılı buluyor. Bu süreç, orada yaptığımız gözlemlerle 5 yıl ile 10 yıl arasında bir süre tutuyor. Mahkeme iade kararı verse, bu temyizden geçse bile son sözü ABD Dışişleri Bakanı söylüyor.'

Türkiye'deki uygulamanın farklı olduğuna dikkati çeken Aldan, Türkiye'de çok daha kısa sürede böyle bir iadenin gerçekleşebileceğini vurguladı.

Geçici olarak tutuklanması talep edilmişti

Geçici olarak tutuklanması talep edilmişti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçici tutuklama talebinin iletildiğini aktaran Aldan, ABD Adalet Bakanlığının dosyayı henüz mahkemeye göndermediğini, geçici tutuklama kararının dosya mahkemeye gönderildikten sonra verilecek bir karar olduğunu söyledi.

Bunun da süresinin sınırlı olduğuna işaret eden Aldan, sonsuza kadar bir tutuklama müessesenin olmadığını dile getirdi.

"6 özel savcı inceleme yapıyor"

"6 özel savcı inceleme yapıyor"

Aldan, ABD Adalet Bakanlığı'nın Türkiye'den ek bilgi istediğini, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da bu ek bilgilerin ulaştırıldığını ya da ulaştırılacağını söylediğini anlattı.

Kendilerine verilen bilgiye göre, Türkiye'nin gönderdiği bilgiler ve belgeler için görevlendirilen 6 özel savcının titizlikle inceleme yaptığını kaydeden Ömer Süha Aldan, 'Adalet Bakanlığında bunlar bekliyor. İlk inceleme tamamlanmış, Türkiye'den ek bilgi istenmiş. O ek bilgiler gönderilecek. Daha sonra mahkemeye sevk edilecek.' dedi.

"ABD'ye sunduğumuz dosyalarda yarım milyona yakın kanıt var"

"ABD'ye sunduğumuz dosyalarda yarım milyona yakın kanıt var"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dün Washington'da düzenlenen bir konferansta konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de, kendisine yöneltilen soru üzerine, darbe girişimin ardında FETÖ elebaşı Gülen'in bulunduğuna hiç şüphe olmadığını belirterek, 'Bizce bu konuda hiçbir soru işareti yok. ABD'ye sunduğumuz dosyalarda yarım milyona yakın kanıt, bilgi ve ifade var.' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
20
19
3
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Negan Smash

AKP'nin istediği de tam olarak budur. Konuşsa kim bilir ne pislikler ortaya çıkacak. İdam söylentilerinin bir diğer sebebi de Gülen iadesini engellemek olabi... Devamını Gör

negerekvar

çok doğru söylüyorsun da, diyelimki iade edildi ve bir ton pisliği açıkladı, tayyib çıkar montaj der, kandırıldık der, yine peşinden koşmaya devam eder bu ço... Devamını Gör

haylaz adam

bu şerefsizin iadesini istemiyorum şahsen. okyanusun üstünden geçerken atıversinler

Müslüm Paşa

Fetö terör örgütünü besleyip büyütenlerde asılacak mı