Görüş Bildir
Haberler
Zeybekci: 'Ekonomi Bir Seçimi Daha Kaldırmaz Demek Türkiye'ye Hakaret'

Zeybekci: 'Ekonomi Bir Seçimi Daha Kaldırmaz Demek Türkiye'ye Hakaret'

Onedio Medya
16.07.2015 - 19:56 Son Güncelleme: 16.07.2015 - 19:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, ekonominin bir seçimi daha kaldırmayacağını düşünmenin Türkiye’ye hakaret olacağını savundu.

Memleketi Denizli'de gazetecilerin gündemle ilgili sorularını cevaplandıran Ekonomi Bakanı Zeybekci, muhtemel bir koalisyon hükümetinde ekonomiyle ilgili bakanlıkların AK Parti'de kalması yönünde pazarlık yapıldığı iddiaları için bu konudaki takdirin başbakanda olduğunu söyledi.

Zeybekci, 'Sürecin devamlılığı, 13 yıldan beri başarı ile uygulanan ekonomi politikalarının devamlılığı önemlidir diye düşünüyorum. Ama bu konuda tam yetkili olan şu anda başbakanımız, takdir tamamen başbakanımıza aittir' dedi.

'Bu ekonomi bir seçimi daha kaldırmaz' demek Türkiye'ye hakaret olur'

Hükümet kurulması sürecinde hangi partiyle koalisyon yapılacağı konusunun partilerin taban görüşlerine de dikkat edileceğini belirten Zeybekci, seçimi ekonomin sevmeyeceğini ancak bunu kaldırabilecek güçte olduklarını belirtti.

Zeybekci, şöyle konuştu: 'Ekonomi seçimi sevmez. Ekonomi yani piyasalar, üretim, sanayi, ihracat bir an önce ülkede hükümet kurulmasını ister. İstikrar ister. Ekonomi ve siyaset arenasında bir istikrar ister. Ama henüz daha hükümet kurulmadığı için 7 Haziran süreci bitmedi, seçimler daha henüz sonuçlanmadı. Yani hükümet kurulduğunda seçimler sonuçlanır. 'Bu ekonomi bir seçimi daha kaldırmaz' demek Türkiye'ye hakaret olur. Türkiye'ye haksızlık olur.'

'Seçim yapılmamalı'

'Burada seçim yapılmamalı benim fikrimi sorarsanız. Türkiye'de hükümet kurulmalı ve koalisyon olmalı ama seçime gidilmemeliyi ekonomi veyahut da Türkiye ekonomisi bir seçimi kaldırmaz gibi bir sebebe dayandırmak son derece yersiz, son derece yanlış ve Türkiye'ye de büyük bir haksızlıktır.' 

Seçimin yapılıp yapılmamasının ekonomiye dayandırılacak bir konu olmadığını vurgulayan Zeybekci, seçim olması halinde ekonomiye hiçbir şey olmayacağını öne sürdü. Zeybekci sözlerine şöyle devam etti: 'Bir seçim daha olursa 2015'i kaybederiz evet bir seçim daha olursa dediğim gibi biraz önce seçimler ekonomi tarafından pek sevilmez ama 2016 kurtulacaksa, 2017 kurtulacaksa ülkenin geleceği ile ilgili bir dönemeçten, bir virajdan, bir engelden aşılacaksa bir daha seçim sağlık getirir diye düşünüyorum. O tıkanmaya gelirsek eğer o noktaya gelirsek işin sahibine gitmek lazım nereye gideceğiz başka.'

MHP'ye 'ülkeyi değil partilerini düşünüyorlar' suçlaması

MHP'ye 'ülkeyi değil partilerini düşünüyorlar' suçlaması

Koalisyon görüşmelerinde tabanlarının MHP'ye sıcak baktığını anlatan Zeybekci ancak MHP'nin bu konudaki tutumu iktidardan kaçan bir tavrı olduğunu öne sürdü. Zeybekci, 'Hükümetten kaçan, hükümette olmak istemeyen bir yaklaşım içinde. 

Bunu eleştirmek için söylemiyorum yani şu andaki tutumunun tespiti anlamında söylüyorum. Şu anda koalisyon hükümeti ile ilgili görünen pozitif bir ışık henüz yok. 'Önce ülkem' demek lazım. 'Önce Türkiye' demek lazım. Önce yani koalisyon kurarsam şöyle olursa ben parti olarak ne kaybederimden ziyade 'ülkem ne kaybeder olmazsa' buna bakmak lazım. Şu anda maalesef siyasi partilerin yani özellikle CHP ve MHP'nin bu konudaki yaklaşımları 'ben koalisyona girersem ne kaybederim' belki CHP'nin bu konudaki yaklaşımını böyle diyemem ama MHP'nin yaklaşımını 'ben hükümete girersem, koalisyona girersem parti olarak ne kaybederim.' Ülkem ne kaybeder' bu henüz dikkate alınmıyor. Öne çıkması gereken de o aslında, ülkem ne kaybeder.' ifadelerini kullandı.

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0