Görüş Bildir
Haberler
'Bin Ladin'i Ben Öldürdüm'

'Bin Ladin'i Ben Öldürdüm'

Fatih UZUN
07.11.2014 - 23:07
İçeriğin Devamı Aşağıda

El Kaide eski lideri Usame Bin Ladin’i üç yıl önce öldüren ABD askeri ortaya çıktı.

Milliyet'te yer alan habere göre; Bin Ladin ’i Pakistan ’da düzenlenen özel bir operasyon sonunda vurarak öldüren kişinin 38 yaşındaki Rob O’Neill olduğu belirtildi. Üç yıldır kimliği gizli tutulan asker, Amerikan Fox News haber kanalına özel bir röportaj vererek kimliğini açıklama kararı aldı. Bu karar neticesinde 16 yıl boyunca hizmet ettiği donanma birliği SEAL TEAM 6 ’dan ayrılmak zorunda kaldı.

400 farklı operasyona katıldı Fox News röportajı yayınlanmadan önce O’Neill’ın babası Tom, İngiliz Daily Mail gazetesine “Rob’un kimliği açığa çıktığı için insanlar, IŞİD e hedef olacağımızdan endişeleniyor. Ben de onlara, ‘Kapımın önüne büyük bir hedef noktası çizeceğim ve gelip bizi vurun yazacağım’ diyorum” diye konuştu. Daha önce Esquire dergisine de röportaj veren O’Neill o sırada kimliğini açıklamak yerine “The Shooter” (Vurucu) takma adını kullanmıştı.

Afganistan ’daki Taliban liderlerinin izini süren, Irak ’taki önemli noktalarda görev yapan O’Neill bugüne kadar 400 farklı askeri operasyona katıldı. O’Neill’ın asıl görevi, olay arkası takibi yapmak ve koordinasyonu sağlamaktı. O’Neill’ın orduda 20 yıllık hizmet süresini dolduramadığı için bazı haklardan yararlanamayacağı açıklandı.

KarşıGazete

Kaynak: http://karsigazete.com/dunya/bin-ladi...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0