Görüş Bildir
Haberler
'AKM Binası Ayakta Duracak Durumda Değil'

'AKM Binası Ayakta Duracak Durumda Değil'

ATKN
31.10.2016 - 12:32

Atatürk Kültür Merkezi binası ile ilgili konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 'Fiziki olarak ayakta duracak durumda değil. Biz yıkmazsak birilerinin üzerine yıkılacak. Bir opera inşa etmek istiyoruz. Taksim'le uyumlu yapı olacak' dedi. Bir süre önce Avusturya ile yaşanan gerginliğin ardından kazıların durdurulduğu Efes Antik Kenti ile ilgili de açıklama yapan Avcı, önümüzdeki dönem arkeolojik kazılara Türk arkeologları ile devam etmek istediklerini söyledi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Topkapı Sarayı'nda kültür sanat muhabirleri ile bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Atatürk Kültür Merkezi ile ilgili açıklama yaptı.

Akşam'dan Şakir Aydın'ın haberine göre Avcı, Taksim'deki AKM’nin fiziki olarak ayakta duracak halinin kalmadığını belirterek, “Yıkmak mecburiyetindeyiz. Biz yıkmazsak, birilerinin üzerine yıkılacak” dedi ve şöyle konuştu:

'İnşa edeceğimiz yapı Taksim’le uyumlu yapı olacak'

'İnşa edeceğimiz yapı Taksim’le uyumlu yapı olacak'

'Yeniden toparlanacak noktayı çoktan geçmiş. Fiziki olarak ayakta duracak durumda değil. Yani ortada bir zorunluluk var. Burayı yıkıp yerine İstanbul’un ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir opera inşa etmek istiyoruz. İnşa edeceğimiz yapı Taksim’le uyumlu yapı olacak. Bizde yapılar fotoğraf çektirmek amaçlı yapılıyor. Kullanışlılığına  dikkat edilmiyor. Bu konuda titiz olacağız.'

Efes Antik Kenti'ndeki kazılar: 'Türklerin kazmasını istiyoruz'

Efes Antik Kenti'ndeki kazılar: 'Türklerin kazmasını istiyoruz'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hürriyet'ten Ömer Erbil'in aktardığına göre Bakan Avcı, Efes Antik Kenti ile ilgili de konuştu ve bir süre önce Avusturya'nın Efes'teki kazılarının durdurulmasının ardından, kazılara Türk arkeologlar ile devam etmek istediklerini söyledi.

Avusturya'dan diplomatik olarak konuyla ilgili herhangi bir adım gelmediğini söyleyen Bakan Nabi Avcı, Türk arkeolojisinin bilgi ile tecrübeye sahip olduğunu ve önümüzdeki dönem arkeolojik kazılara Türk arkeologlar ile devam etmek istediklerini söyledi.

Avcı, Konuyla ilgili bir üniversite ile de görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Türkiye ile Avusturya arasında geçen temmuz ayı sonlarında Avusturya'nın başkenti Viyana'da Schwechat Uluslararası Havalimanı'ndaki panoda 'Türkiye tatili sadece Erdoğan'ı destekler' yazısı ile başlayan gerginlik, ağustos ayı ortalarında ise aynı panolardan Türkiye'deki cinsel istismara yönelik bilgilendirme ile doruğa çıkmıştı.

Gerginliğin ardından Avusturya Arkeoloji Enstitüsü'nün 100 yılı aşkın süreden bu yana İzmir'in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti'nde yürüttüğü kazılar durdurulmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
17
12
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Y Y Z

Madem ayakda duracak gücü yok, tamam yıkabilirsiniz. Ama operanın ismi Yine ATATÜRK olarak kalsın. noldu yemedi dimi yapamazsınız dimi Götoşlar.

Nur Kızıl

2005'ten beri kapalı. Siz hangi binayı kapatıp ilgilenmezseniz, bu kadar süre içinde elbet zarar görür. İlk kapatıldığında planlandığı gibi restorasyon başla... Devamını Gör

Ewok The Hutt

Bence siz hiç elinizi sürmeyin o binaya. Biz yeni opera binasıda istemiyoz restore edilmesinide, yoksa siz ne yapar ne eder binanın adındaki Atatürk'ü kaldır... Devamını Gör