Görüş Bildir
Haberler
'Adalet Nöbeti' Başlatmıştı: Meclis'te Gözaltına Alınan Gergerlioğlu Serbest

etiket 'Adalet Nöbeti' Başlatmıştı: Meclis'te Gözaltına Alınan Gergerlioğlu Serbest

Milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu TBMM’de gözaltına alındı. Gergerlioğlu'nun abdest alırken gözaltına alındığı, kıyafetlerini bile giymesine izin verilmediği belirtildi.

Gergerlioğlu, ifadesinin alınmasının ardından öğlen saatlerinde serbest bırakıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter paylaşımı nedeniyle aldığı hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Gergerlioğlu, hakkındaki fezlekenin 17 Mart’ta Meclis’te okunmasının ardından milletvekilliği statüsünü kaybetmişti. 

Kararı protesto eden Gergerlioğlu, 'Adalet Nöbeti' başlatarak Meclis’ten ayrılmamıştı.

"Üstünü giyinmesine bile fırsat verilmedi"

"Üstünü giyinmesine bile fırsat verilmedi"

Gergerlioğlu sürdürdüğü 'Adalet Nöbeti'nin beşinci gününde sabah erken saatlerde gözaltına alındı.

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ve Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz dahil HDP'li vekiller ile polis arasında yaşanan gerginliğin ardından Gergerlioğlu, üzerinde pijamaları ve terlikleriyle gözaltına alınarak Kavaklıdere Karakolu’na götürüldü.

HDP Milletvekili Hüda Kaya, Gergerlioğlu'nun gözaltına alınmasına 'Vekilimiz abdest alırken en savunmasız haldeyken derdest edildi. Namazını kılmasına ve üstünü giyinmesine bile fırsat verilmedi' diye tepki gösterdi.

Gergerlioğlu'nun gözaltına alındığı anlar 🎥

"Barbarlık vardı"

"Barbarlık vardı"

BirGün'ün aktardığına göre HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, 'Yine AKP- MHP faşist ruhunun ülkeye dayattığı hukuksuz uygulamalar sonrası, barbarca görüntülerin yaşanabileceğini bir kez daha gördük. Ömer Hocamızın vekilliğinin hukuka aykırı düşürülmesinden sonra kendisinin bu haksız, hukuksuz karara karşı sürdürdüğü eylemin 5. Gününde sabah namazı için uyanıp lavaboya girdiğinde aniden yüzlerce polis koridoru kuşatma altına alındı. Ömer Hocamız abdest alınırken, kendisine tebligat yapılmadan, kıyafetlerini giyilmesine müsaade edilmeden, sürükleyerek götürüldü. Barbarlık vardı.' dedi.

Gergerglioğlu'na destek için açılan #HalkınVekiliGözaltında etiketi Twitter Türkiye gündeminde ilk sıraya çıkmış durumda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gergerlioğlu'nun gözaltına alınış şekli de sosyal medyada tartışılıyor. 👇

Tepkiler için 👇

Meclis Başkanı'nda açıklama: 'Kabul edilemez'

Meclis Başkanı'nda açıklama: 'Kabul edilemez'

TBMM Başkanı Mustafa Şentop Gergerlioğlu'nun gözaltına alınması ile ilgili, 'Anayasaya göre milletvekilliği kesin hüküm ile sona ermiş ve milletvekili sıfatı taşımayan  bir kişinin Meclis'i eylem alanı olarak kullanmaya kalkması kabul edilemez. Tamamen Anayasa ve TBMM İçtüzüğü hükümlerinin gereği olarak yapılan bir işleme karşı TBMM çatısı altında bir eylemin devamına ve Meclis'in terörize edilmeye çalışılmasına müsaade edilmeyeceği bilinmelidir. Hiç kimse, milletimizin temsil makamı olan TBMM’yi hukuk dışı bir propagandanın parçası kılamaz. Bunu yapmaya kalkanlara karşı gereği, hukuk dâhilinde yapılır ve yapılmıştır' açıklamasında bulundu.

Gergerlioğlu, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. 👇

Neden gözaltına alındı?

Neden gözaltına alındı?

Gergerlioğlu'nun hakkındaki yeni bir soruşturma nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi.

Savcılık açıklamasında, soruşturma gerekçelerinden biri olarak, 'Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun 17 Mart'ta milletvekilliği düşürüldükten sonra saat 19.25'te Genel Kurul Salonu'ndan çıkarak, basın mensuplarına demeç vererek ikinci katta bulunan HDP parti grup katına yürüyerek çıkarken beraberinde bulunan kişiler de dahil olmak üzere grup içerisinden 'Biji Serok Apo' sloganlarının atıldığı, bu şekilde yanındaki kişilerle de birlikte TBMM koridorlarında terör örgütü ele başı ve terör örgütü lehine slogan atılmakla terör örgütü propagandası da yapıldığı tespit edilmiştir' ifadesine yer verildi.

HDP görüntüleri yayınladı: "Savcının yalanı bir saat bile sürmedi"

İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP sosyal medya hesabından, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından Genel Kurul Salonu'ndan TBMM Parti Grubu Salonu'na geçmesi esnasındaki görüntüleri yayınladı.

Görüntülerde iddia edildiği gibi slogan atıldığı duyulmazken, HDP açıklamasında, 'Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Genel Kurul'dan ayrılıp grup salonunda nöbete başlama anının görüntüleri bunlar... Savcının yalanı bir saat bile sürmedi. Yazık ki Meclis Başkanı da açıklamasında aynı yalanı referans göstermiş' denildi

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün yaptığı açıklamada Gergerlioğlu'nun Meclis'ten çıkarılmasını istemişti. 👇

Ayrıca bakınız 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
148
79
52
23
15
7
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kamil Zor

Aklıma uyuşturucu operasyonu sırasında balkonda namaz kılmaya başlayan adam geldi.

Ercan

Abdest alırken gözaltına alınmış.. Akp solcuları bile siyasal islamcı yaptı...

Gergerlioğlu dün türban mitinglerinde de vardı. Adam bir anda namaza da durmada, AKP ve Tayyip sayesinde müslümanda olmadı, dün neyi savunuyorsa bugün de onu... Devamını Gör

Tuna Karahan

Ne kadar düşman edinirsen o kadar kahraman sanılırsın.