Görüş Bildir
Haberler
“17-25 Aralık Arkadaşını Sırtından Bıçaklamaya Benziyor"

“17-25 Aralık Arkadaşını Sırtından Bıçaklamaya Benziyor"

Batuhan
23.12.2014 - 18:18

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan, 17-25 Aralık soruşturmalarını bir insanın arkadaşını sırtından bıçaklamasına benzetti. Erdoğan, başbakanlık danışmanlığı yaptığı süre içerisinde hiçbir maaş ve ücret almadığını söyledi.

Betül Soysal Bozdoğan'ın 'Yeni Türkiye'nin Kadınları' adlı kitabında röprotaj yaptığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, çocukluğuna, eğitimine ve geleceğe ilişkin planlarına yönelik soruları yanıtladı. Erdoğan, Başbakanlık danışmanlığı yaptığı süre içerisinde hiçbir maaş ve ücret almadığını söyledi. Erdoğan, Kadıköy İmam Hatip Lisesi’nde öğrenim gördüğü süre içerisinde başörtüsü yasağına karşı yapılan direnişe katıldığını ancak Gülen Cemaati’ne mensup kişilerin direnişi kırıp derslere girmeye başladıklarını söyledi. Erdoğan başını açmamak için lise eğitimini Trabzon Araklı’da İmam Hatip Lisesi’nde tamamlamak zorunda kaldığını belirtti.

Sümeyye Erdoğan, “17-25 Aralık darbe girişimlerinin siyaseti bir kenara bırakırsanız, sizin özel dünyanızdaki karşılığı nedir?” sorusuna;

“Benim için 17-25 Aralık girişimleri büyük resimde, hak/hukuk tanımaz sapkın bir kişinin, karanlık ilişkilerle, kendi sapkın emelleri için, içinde yetiştiği topluma ve mensubu olduğu dine yalan ve iftira ile ihanet etmesidir. Daha kişisel zeminde ise, 17-25 Aralık Türkiye’de büyük bir çoğunluğun tecrübesinde, bir insanın arkadaşını arkadan bıçaklamasına benzer ” yanııtını verdi.

'Halkımız ABD'ye değil savaşa düşman'

Sümeyye Erdoğan röportajda 2004 yılında babası Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte gittiği Amerika Birleşik Devletleri’nde dönemin ABD Başkanı George Bush’un eşi Laura Bush ile yaşadığı bir diyaloğu da anlattı. Ziyarette Laura Bush’un kendisine Halkınız arasındaki Amerikan düşmanlığına ne diyorsunuz?” diye sorduğunu soruya sinirlenmesine rağmen “Halkımız Amerika’ya değil savaşa düşman” yanıtı verdiğini söyledi.

Betül Soysal Bozdoğan’ın “Siyasete girmeyi düşünüyor musunuz?' s orusuna Erdoğan, Kazandığım tecrübeyi değerlendirmeyi ve halka hizmet sorumluğunu bizzat karar mekanizmasında ve göz önünde olacağım bir pozisyon yerine, sivil toplum gibi işin mutfağında olacağım bir mecrada gerçekleştirmeyi şimdilik daha uygun buluyorum” yanıtını verdi.

Sümeyye Erdoğan röportajda lisanslı binici olduğunu ayrıca tenis ve yüzme sporlarını sevdiğini söyledi. Erdoğan 'Arkadaşlarınızla yapmaktan en çok hoşlandığınız şeyler nelerdir' sorusuna da 'Arkadaşlarımla uzun yıllardır belli aralıklarla cemaatle sabah namazında bir araya geliriz. En çok da Eyüp Sultan’da namaz kılar, duaya katılır, sonra da simidimizi alıp Piyer Loti’de gün doğumunu izler veya caminin çıkışındaki lokantalardan birinde çorbamızı içer ayrılırız. Buna sonradan bir de tefsir okumaları ekledik ki bu toplanmalarımızın tadını başka bir şeyde kolay kolay bulamıyorum' y anıtını verdi.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/17-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0