onedio
Görüş Bildir
Reform ve Değişim Dönemi: İngiliz İç Savaşı'nın Nedenleri ve Sonuçları
İngiliz İç Savaşı, 1642 ile 1651 yılları arasında İngiltere'de gerçekleşen bir çatışma dönemidir. Bu savaş, parlamento yanlıları ile Kral I. Charles ve destekçileri arasında yaşanan bir iktidar mücadelesinin sonucunda patlak vermiştir. İngiliz İç Savaşı da siyasi, dini ve sosyal çekişmelerin bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Biz de bu içerikte sizlere İngiliz İç Savaşı hakkında bilgiler verip savaşın neden ve sonuçlarını açıklayacağız.
On Parmağında On Marifet! Çağının En Büyük Dehalarından Biri Olan Imhotep, Modern Tıbbın Öncüsü müydü?
İsminin anlamı 'Barış içinde gelen' olan Imhotep, Antik Mısır'ın en önemli simalarından biri. Mimar, yazar, hekim, mucit, mühendis, heykeltıraş, astronom ve firavun Zoser'in veziri olarak tüm yeteneklerini sergileyen Imhotep, çağının en büyük dehalarından biri olarak kabul ediliyor. Kendisinin hiç bilmediğimiz bir yanı ise Imhotep'in bir nevi tıbbın öncüsü olması! Anlattık... 👇
İçinde Ne Ararsan Var: Mısırlıların İnsan Kanı ve Saykodelik Maddelerle Karıştırarak İçtiği Antik Kokteyller
Antik Mısırlılar ile ilgili pek çok bilimsel araştırma onların inanışlarını ve günlük ritüellerini gün yüzüne çıkarıyor. Yakın bir zamanda yapılan kimyasal bir araştırma da bunlardan biri. 2 bin yıllık bir vazo üzerinde yapılan bir araştırmaya göre eski Mısırlılar arasında Tanrı Bes'e tapan tarikat üyeleri, insan vücudundan çıkan sıvılar, alkollü maddeler, halüsinojenik otlar, meyve ve arı sütü içeren bir kokteyl içiyorlarmış. Gelin bakalım bu 'antik kokteyl' nedir ve neden içiliyor?Detaylar içerikte!
Reklam
Reklam
Ekonomide Gordion Düğümü! Mehmet Şimşek, Büyük İskender Olur mu?
Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve gelmeden önce tartışılmaya başladı. Göreve geldiğinden bu yana da sorgulamaları bitmiyor. Bir uzman Şimşek'in karşısında duran zorlukları sıralayınca 'doluya koyduk almadı, boşa koysak dolmadı' misali bir çelişkiler yumağıyla karşılaştık. Tarihi bir hikâyeyle 'Gordion düğümü' ile karşılaştık.
Reklam
Kurtuluş Savaşı'nın Siyasi Manifestosu: Misak-ı Milli Nedir?
Türk Kurtuluş Savaşı'nın siyasi bildirisi olan Misak-ı Milli, toplam 6 maddelik kararlardan oluşur. Bu kararlar genellikle ülkenin bütünlüğü hakkındadır. Bildiri, I. Dünya Savaşı'nı sona erdirecek olan barış antlaşmasında Türkiye'nin kabul ettiği asgari barış şartlarını içerir. Bu bildirinin ana hatları Erzurum ve Sivas Kongrelerinde belirlenmiştir. Bu içeriğimizde Misak-ı Milli hakkında merak edilen bilgilere ulaşabilirsiniz.
Bandırma Gemi Müzesi Gezi Rehberi: Milli Mücadele'nin En Önemli Simgesine Yakından Bakın!
Samsun'daki Bandırma Gemi Müzesi, Türkiye'nin bağımsızlık hikayesinin ilk adımı olan bu geminin büyüleyici hikayesini keşfetmek için eşsiz bir fırsat sunar. Bu yolculuğa çıkarken, modern Türkiye'nin kuruluşuna yol açan olayları yeniden canlandıracaksınız. Peki Bandırma Gemi Müzesi nerede, nasıl gidilir? Bandırma Gemi Müzesi'nde neler yapılır?İşte Bandırma Gemi Müzesi gezi rehberi:
Geçmişten Günümüze İnsanların Her Zaman Korkusu Olan "Şeytan" Nasıl Görünüyordu?
Şeytan, insanlık tarafından binlerce yıldır araştırılıyor, tartışılıyor ve yeniden tasarlanıyor. İster eski inançları yansıtan efsanevi bir figür, ister karmaşık bir sembol olsun, şeytanın evrimi genellikle kültürlerin karanlık ve çelişkili yanlarını ifşa eder. Şeytan tasvirleri, genellikle toplumun zorluklarıyla ve insanın doğasındaki çelişkili yönlerle nasıl başa çıktığımızı gösterir, İncil'deki şüphe uyandıran bir yılan, Orta Çağ'da ejderhaya benzeyen korkunç bir varlık veya Netflix'in popüler dizisi 'Lucifer' gibi modern portrelerde yakışıklı bir melek... Şeytanın zaman içinde geçirdiği değişikliği gelin birlikte keşfedelim. 👇Kaynak: 1
Reklam
Dahi Matematik Profesörlüğünden Seri Katilliğe Uzanan Bir Hayat Hikayesi: 'Unabomber' Ted Kaczynski
Seri katillerin hayat hikayeleri sık sık Netflix belgesellerine ve kitaplara konu oluyor bildiğiniz üzere. 'Unabomber' lakabıyla bilinen Ted Kaczynski'nin hayatı ise diğer seri katillere kıyasla farklı bir seyir izliyor... Harvard'da burs kazanıp eğitim alan dahi bir matematik profesörü olan Kaczynski'nin insanlara el yapımı bombalar gönderen bir seri katile döndüğü hayat hikayesini merak ediyorsanız buyurun! 👇Kaynak; 1, 2
Reklam
Tezhip Sanatı: Tarihi Kökenleri ve İslam Kültüründe Önemi
Tezhip Sanatı, İslam kültüründe önemli bir yere sahip olan süsleme sanatıdır. Altın varak, mürekkep ve boyalar gibi malzemeler kullanılarak yapılan bu sanat, genellikle el yazması kitapların sayfalarını süslemek için kullanılır. Bu yazıda, Tezhip Sanatı hakkında daha detaylı bilgi alabilir ve sanatın geçmişi, teknikleri ve önemini öğrenebilirsiniz.İşte Tezhip sanatı rehberi:
Netflix'in Ünlü ve Destansı Dizisi 'The Last Kingdom' Karakterlerinin Tarihi Gerçekleri!
Birçok eleştirmen ve izleyici tarafından 'Game of Thrones' ile karşılaştırılan 'The Last Kingdom' dizisinin aslında ayırıcı birçok noktası var, bunlardan biri de İngiliz tarihinde yaşanmış olayları ve gerçekten var olmuş kişileri gözler önüne sermesi. Tozlu raflardaki tarih kitaplarından imgesel bir şekilde ekrana taşınan dizinin karakterlerini tarihi boyutlarıyla inceliyoruz. Eğer diziyi bitirdiyseniz ya da spoiler yemekten korkmuyorsanız gelin bu karakterler dizide nasıl yansıtılmış ve aslında nasılmış birlikte bakalım...Dikkat: Bu içerik izlemeyenler için spoiler içerebilir!
Tarihin En Çılgınca Cenaze Töreni Olan Günah Yeme Törenlerini Duyunca Kemiklerinize Kadar Ürpereceksiniz!
'Günah Yeme' törenleri antik çağarda yapılan ve ölen kişinin günahlarını sembolize eden bir yiyeceğin yendiği ilginç bir törendi. Bu törenlerde 'Günah Yiyen' adlı bir kişi veya ölenin yakınlarınca ölünün günahlarını sembolize ettiğine inanılan bir yiyecek yenir ve ölü öteki dünyaya rahatlık içerisinde gönderilirdi. Gelin bu ilginç ama ürkütücü töreni beraber keşfedelim.
Reklam