onedio
Görüş Bildir
Şimdiye Kadar Bulunan En Hafif Nötron Yıldızı Uzmanlara Göre Yeni Tür Bir Astronomik Obje Olabilir
Kütlesi Güneş'inkinin 10 ila 25 katı olan yıldızlar süpernova olup patladıktan sonra arkalarında bir nötron yıldızı bırakırlar: Bu o kadar yoğun bir cisim ki yıldızın malzemesinin bir çay kaşığı bir dağ kadar ağırdır. Gökbilimciler, rekor kıran bir nötron yıldızı olan HESS J1731-347'nin yeni ölçümlerini bildirdiler. Biz de bu yazımızda HESS J1731-347'den bahsediyoruz.
NASA'nın Güneş'in Gülüşünü Yakaladığı Anlar Goygoycuların Eline Fena Halde Düştü!
ABD Uzay ve Havacılık Dairesi'ne (NASA) bağlı Güneş Dinamikleri Gözlemevi, “Bugün, NASA'nın Güneş Dinamikleri Gözlemevi, Güneş'i 'gülümseyerek' yakaladı. Morötesi ışıkta görülen Güneş üzerindeki bu koyu lekeler, koronal delikler olarak biliniyorlar ve bu lekeler hızlı güneş rüzgarının uzaya doğru taştığı noktalar.” diyerek Güneş'in gülümsediği anın fotoğrafını paylaştı. O fotoğraf ise Twitter goygoycularının eline düştü. Detaylar içeriğimizde...👇
Mars'ta 280 Milyon Yıl Boyunca Yaşayabilecek Canlı Türü Keşfedildi
Bilim insanları Mars'ta hayat olup olmadığı sorusuna farklı bir yaklaşım uygulayarak Kızıl Gezegen'de milyonlarca yıl yaşayabilecek bir canlı türünü keşfetti. Guinness Rekorlar Kitabına giren Deinococcus Radiodurans isimli bir bakterinin Mars yüzeyinin 10 metre altında bile 280 milyon yıl boyunca hayatta kalabileceğini hesapladı.
Reklam
Mentol Tükettiğimizde Neden Ağzımızda Ferahlık ve Serinlik Hissediyoruz?
Mentol pek çok üründe karşımıza çıkan bir organik kimyasal haline geldi. Şekerden tutun da çay, dondurma hatta çikolata da bile mentol görmek artık mümkün. Bu kadar sık görmemizin nedeni aslında verdiği o ferahlık ve serinlik hissini sevmemiz. Peki nasıl oluyor da bu bitki ağzımıza soğukluk hissi veriyor? 👇
Çin Teleskopları Bir Galaksi Grubu Çevresinde Bulunan En Büyük Atom Gazı Yapısını Keşfetti
Ne kadar çok bakarsanız, o kadar çok görürsünüz. Bu kural galaktik ölçekte de değişmiyor. Ünlü Stephan Beşlisi, ilk olarak 1877'de keşfedilen ve hayranlık uyandırmaya devam eden bir gökada grubudur. Bu grup Webb teleskobunun bilim misyonunun ilk hedeflerinden biriydi. Beş yüz metrelik Diyaframlı Küresel Teleskop olan FAST, bu galaktik yapı hakkında daha fazlasını ortaya çıkardı. Biz de bu yazımızda bu konudan bahsediyoruz.
Reklam
Türkiye'nin Dört Bir Yanından Güneş Tutulması Manzaraları
Bugün yaşanan parçalı Güneş tutulması ülkemizden kısmen de olsa gözlemlenebildi. Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlar bu yıl ikincisi gerçekleşen doğa olayını izleme fırsatı buldu. İşte vatandaşların kameralarına yansıyan ilginç görüntüler.
Reklam
Reklam
Uzaylıların Keşfinin Ardından Dünya Hükümetlerinin Uygulayacakları Prosedürü Sizin İçin Açıklıyoruz
Bilim kurgu, insanların geleneksel olarak bir ETI (dünya dışı medeniyet) ile temas kurma fikriyle uğraştığı alandır. Ama artık bu tartışmalar bilim kurgudan daha ciddi alanlara taşınıyor. Bilim insanları ve araştırmacılar, bir ETI ile olası temasın tepkisi ve jeopolitik sonuçları hakkında yüzlerce makale hazırlıyorlar. Biz de bu yazımızda bu konudan bahsediyoruz.
Reklam
Bu Krep Sizce de Elon Musk'a Benziyor mu?
Dünyamızda her gün ilginç olaylara şahit olabiliyoruz. Bunlardan biri de geçtiğimiz günlerde bir Twitter kullanıcısının başına geldi. Yaptığı pankekin üzerinde Elon Musk silueti beliren kullanıcı bunu paylaşarak NFT haline getirdi.
Bilim İnsanlarının Yaptığı Çalışmalarla Birlikte Mars'ta Tonlarca İnsan Çöpü Olduğu Ortaya Çıktı
Bilim insanları yaklaşık 60 yıldır uzaya araştırma görevleri gönderiyor. Bu süre zarfında Dünya'nın ötesine gönderilen roketler ve uydular gibi unsurlar, geride bıraktıkları kalıntıları toplamadan yok olup kayboluyorlar. Bu uzay enkazı uzayda onlarca yıl dolaşabiliyor veya alternatif olarak, bırakıldığı yerde kalabiliyor. Biz de bu yazımızda Mars'ta bulunan atıklardan bahsediyoruz.
Reklam